Tillbaka till startsidan
Söndag 24 september 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 11 augusti 2017
Hästglädje på Östanåkra travbana
I sitt första lopp kom Filippa Kindeland Franzén på andra plats. Nu ska hon snabbt skifta häst. Mormor Liselott Kindeland assisterar.
I sitt första lopp kom Filippa Kindeland Franzén på andra plats. Nu ska hon snabbt skifta häst. Mormor Liselott Kindeland assisterar.
Ponnytrav är vad det heter. Trav med mindre hästar. Men även om hästarna är mindre handlar det om fart och kraft när Östanåkra ponnytravare bjuder in till tävling på den lilla travbanan utanför Moheda.

MOHEDA.. Än är det ett par timmar kvar till dagens första start vid Östanåkra travbana. Solen söker sig fram genom molnen samtidigt som hästtransport efter hästtransport rullar in och snart är de första ekipagen ute och värmer på banan.

Ponnytrav är en sport för unga kuskar. Travet är indelat i två klasser. I klass A, som domineras av Shetlandsponnyer, tävlar kuskar mellan 8 och 15 år. I klass B är Gotlandsrusset vanligast och på tävling är kuskarna mellan 13 och 25 år.

Även om kuskarna är unga handlar det i stor utsträckning om en familjesport. Ofta är hela familjer på plats och kuskar som fallit för åldersstrecket fortsätter som tränare och uppfödare och är minst lika engagerade och nervösa som när de själva satt i sulkyn.

Camilla Hytter passerade åldersgränsen för ett par år sedan. Idag har hon två hästar som ska tävla medan hon själv står vid sidan och tittar på.

– Det är mycket värre att stå bredvid. Det förstod jag inte när jag själv körde. Men kuskarna som kör mina hästar har kört i några år. De lär känna hästen och vet hur jag vill ha det. Det känns tryggt, säger Camilla Hytter.

Efterhand kommer de tävlande och hämtar de nummerförsedda vojlockarna hos Louise Magnusson och Sanne Ernerstam. Båda har tävlingslicens men kör inte vid den här tävlingen.

– Jag har ingen häst att köra idag, säger Louise Magnusson...
LÄS MER I VK 32, UTE 11/8


TORE SJÖQVIST
Superderby om kvalplatserna i Växjösexan
Ett alltid hett möte mellan Tolg och Åby/Tjureda spetsas till av serieläget, och i Tolg tror man på storpublik.
– Det blir en väldigt viktig match och derby, så vi hoppas det kommer mycket folk från båda orterna konstaterar Tolgs ordförande Thomas Svensson.
Läs mer...
Tidigt derby i Åsedas cup
170921
Hockeypurister må påstå att Troja-Tingsryd är vinterns hetaste Kronobergsderby men Uppvidingederbyt väcker alltid heta känslor även det och nu kan man få en försmak redan under fredagkvällen i Åsedas försäsongsturnering Granflo Bygg AB Cup.
Läs mer...
Åby/Tjureda på jakt mot kvalplatsen
170916
Med tre omgångar kvar är Åby/Tjureda ett av tre lag som slåss om två kvalplatser upp från Växjösexan - något man knappt själva hade vågat hoppas på före säsongen.
– Vi är faktiskt lite överraskade själva, konstaterar tränare Tomas Nilsson.
Läs mer...
Medaljregn över Skruvs IF
170914
Skruvs IF fortsätter imponera i kastgrenarna. När Götalandsmästerskapen avgjordes i Uddevalla i helgen fick de tre deltagare man skickat med sig hela åtta medaljer hem, varav tre guld.
Läs mer...
> Månadens sportgallerier - september 2017 (170910)
> Norra nästa lag att säkra uppflyttning? (170909)
> Ungt och Isländskt i LIF (170908)
> Stora bilar och mc runt Dackeringen (170906)
> Egen mättnad största hotet mot Åryds svit (170831)
> Flygplatsutbyggnad hotar endurobanan (170830)
> Månadens sportgallerier - augusti 2017 (170827)
> Växjö GP på uppgång bland de yngre (170825)
> Hårdast jobb ska ta HF upp i division ett (170824)
> Hälften i benen, hälften i huvudet (170818)

 
LEDAREN
Utbud och efterfrågan
Enligt prognoser från Arbetsförmedlingen väntas sysselsättningen öka m...
Läs mer...
FAMILJ
Tennisfilm väckte minnen
En av höstens svenska storfilmer är Borg med Sverrir Gudnason och Sh...
Läs mer...
LEDAREN
En gråhårig gerillarörelse?
Det brukar ju sägas att man inte ska fråga efter eller nämna en kvinna...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen