Tillbaka till startsidan
Tisdag 20 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 11 augusti 2017
Hästglädje på Östanåkra travbana
I sitt första lopp kom Filippa Kindeland Franzén på andra plats. Nu ska hon snabbt skifta häst. Mormor Liselott Kindeland assisterar.
I sitt första lopp kom Filippa Kindeland Franzén på andra plats. Nu ska hon snabbt skifta häst. Mormor Liselott Kindeland assisterar.
Ponnytrav är vad det heter. Trav med mindre hästar. Men även om hästarna är mindre handlar det om fart och kraft när Östanåkra ponnytravare bjuder in till tävling på den lilla travbanan utanför Moheda.

MOHEDA.. Än är det ett par timmar kvar till dagens första start vid Östanåkra travbana. Solen söker sig fram genom molnen samtidigt som hästtransport efter hästtransport rullar in och snart är de första ekipagen ute och värmer på banan.

Ponnytrav är en sport för unga kuskar. Travet är indelat i två klasser. I klass A, som domineras av Shetlandsponnyer, tävlar kuskar mellan 8 och 15 år. I klass B är Gotlandsrusset vanligast och på tävling är kuskarna mellan 13 och 25 år.

Även om kuskarna är unga handlar det i stor utsträckning om en familjesport. Ofta är hela familjer på plats och kuskar som fallit för åldersstrecket fortsätter som tränare och uppfödare och är minst lika engagerade och nervösa som när de själva satt i sulkyn.

Camilla Hytter passerade åldersgränsen för ett par år sedan. Idag har hon två hästar som ska tävla medan hon själv står vid sidan och tittar på.

– Det är mycket värre att stå bredvid. Det förstod jag inte när jag själv körde. Men kuskarna som kör mina hästar har kört i några år. De lär känna hästen och vet hur jag vill ha det. Det känns tryggt, säger Camilla Hytter.

Efterhand kommer de tävlande och hämtar de nummerförsedda vojlockarna hos Louise Magnusson och Sanne Ernerstam. Båda har tävlingslicens men kör inte vid den här tävlingen.

– Jag har ingen häst att köra idag, säger Louise Magnusson...
LÄS MER I VK 32, UTE 11/8


TORE SJÖQVIST
Hektisk helg väntar för Vipers lovande espingar

Rena TV-pucksglädjen när Växjö IBK U tidigare i vår vände tvåmålsunderläge och slog Hovshaga med 4-3.


Både Hovshaga och Växjö IBK U:s Juniorallsvenska lag tog sig till slutspel och är därmed två matcher från spel i Innebandyfesten. För IBK blir den kommande helgen extra spännande då många av spelarna även kommer att spela Allsvenskt kval med A-laget mot Lagan.
Läs mer...
Eldsjälar i sin sport
180315
Innesäsongen drar sig mot sitt slut för hästskokastarna. På lördag spelas säsongens sista serietävling i Växjö Boulearena och sedan återstår bara två tävlingar inomhus.
Läs mer...
Håckes Cup fyller Oldboy
180309
Tjugoårsfirande Håckes Cup fortsätter leverera och växa. I årets turnering, som inleds tidigt på lördag, kan man trots tight spelschema lansera en helt ny klass: Oldboys.
Läs mer...
Månadens sportgallerier - mars 2018
180308
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-damerna och förlust för VDFF inleder månadens sportgallerier.
Läs mer...
> V/DIF först ut i Hyundai Cup- gruppspelet (180308)
> Slagläge för VCC i jakten på ny hall (180302)
> Gott om chanser till jubel i innebandyn (180301)
> Månadens sportgallerier - februari 2018 (180226)
> Upp och ner på sportlovet (180223)
> Moheda IBK laddar för tufft kval (180222)
> Järdler vill ha tålamod med lagbygget (180216)
> Stark vår tar Lenhovda till drömplayoff (180215)
> Alvesta en match från SM-slutspel (180209)
> Konsten att städa en herrgård (180209)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen