Tillbaka till startsidan
Måndag 19 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 16 februari 2018
Järdler vill ha tålamod med lagbygget
Tävlingssäsongen inleds för Öster i helgen när Svenska Cupen drar igång, men även om han alltid siktar på seger ber tränare Christian Järdler om tålamod med sitt långsiktiga lagbygge.
– Om man ska nå de resultaten som jag vill och tror vi kan nå så hinner vi inte det på ett år.


FOTBOLL. På lördag går Öster in i Svenska Cupen när man springer ut på Lötens IP mot förra årets Allsvenska sjuor Sirius. Man gör det utan att ha vunnit någon match hittills i år och efter en blek insats senast mot Mjällby - en match som tränare Christian Järdler ändå tagit med sig en ljuspunkt från.

– Vi gjorde ingen bra match men kan ändå ta med oss att vi skapade lägen. När vi analyserade matchen såg jag att vi hade elva avslut inne i straffområdet - det ska ge tre mål.

Som så många andra gillar Järdler upplägget med cupens gruppspel och ser chansen att spela tävlingsmatcher som en viktig del av uppbyggnaden inför serien.

– Det är ju inga reservlag du får möta i cupen nuförtiden. Vi får två jättebra och tuffa matcher mot Allsvenska lag och en mot en seriekonkurrent.

Även om målet just nu framför allt är utveckling vill en tränare som Järdler vinna alla matcher och byter därför också upplägg lite inför cupen.

– Det är viktiga matcher och för första gången i år kommer vi att titta på motståndet och hur de spelar. Jag har förberett med klipp som vi går igenom på de här lagen och beskriva vilken matchbild vi förväntar oss.

En inställning han inte vill att man ska misstolka - för Järdler och hans lag är målet att det egna spelet ska gå till på i stort sett samma sätt oavsett vilka som står på andra planhalvan.

– Det har jag sagt hela tiden - det ska gå att se att det är vi som spelar oavsett vilka vi möter. Sedan har vi inte lyckats göra det under 90 minuter ännu men det förväntade jag mig inte heller.

Christian Järdler är medveten om att det sätt han vill att fotboll ska spelas är krävande och tar tid, och det är ett av skälen till att han var tydlig med att han ville ha ett längre kontrakt med Öster.

– Vi kommer att fortsätta utvecklas och bli bättre efter hand. Om man ska nå de resultaten som jag vill och tror vi kan nå så hinner vi inte det på ett år, jag måste jobba längre med spelarna.

Han tar sin och Värnamos förra säsong som ett direkt exempel.

– Ser du på hur det såg ut i Värnamo i maj förra året mot i oktober så är vi mycket bättre i oktober för mitt spel kräver relationer och att man lär känna varann. Det tar sin tid och vi kommer att växa in i det.

Detta gjorde att det var en självklarhet för honom att flytta hit familjen och köpa hus.

– För mig är det viktigt att finnas på plats, jag är på Myran från halv nio varje dag och det hade inte funkat för mig att inte ha familjen här.

Han tycker sig redan ha kommit in i Växjölivet, men kanske ändå inte lika bra som han berättar att de båda sönerna gjort.

– Grabbarna har börjat spela med Öster och trivs jättebra, de tycker det är härligt att kunna vara med här inne i värmen i Tipshallen när jag tränar A-laget och titta på också.

JOACIM NILSSON
Hektisk helg väntar för Vipers lovande espingar

Rena TV-pucksglädjen när Växjö IBK U tidigare i vår vände tvåmålsunderläge och slog Hovshaga med 4-3.


Både Hovshaga och Växjö IBK U:s Juniorallsvenska lag tog sig till slutspel och är därmed två matcher från spel i Innebandyfesten. För IBK blir den kommande helgen extra spännande då många av spelarna även kommer att spela Allsvenskt kval med A-laget mot Lagan.
Läs mer...
Eldsjälar i sin sport
180315
Innesäsongen drar sig mot sitt slut för hästskokastarna. På lördag spelas säsongens sista serietävling i Växjö Boulearena och sedan återstår bara två tävlingar inomhus.
Läs mer...
Håckes Cup fyller Oldboy
180309
Tjugoårsfirande Håckes Cup fortsätter leverera och växa. I årets turnering, som inleds tidigt på lördag, kan man trots tight spelschema lansera en helt ny klass: Oldboys.
Läs mer...
Månadens sportgallerier - mars 2018
180308
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-damerna och förlust för VDFF inleder månadens sportgallerier.
Läs mer...
> V/DIF först ut i Hyundai Cup- gruppspelet (180308)
> Slagläge för VCC i jakten på ny hall (180302)
> Gott om chanser till jubel i innebandyn (180301)
> Månadens sportgallerier - februari 2018 (180226)
> Upp och ner på sportlovet (180223)
> Moheda IBK laddar för tufft kval (180222)
> Stark vår tar Lenhovda till drömplayoff (180215)
> Alvesta en match från SM-slutspel (180209)
> Konsten att städa en herrgård (180209)
> Tuff månad väntar HAIF (180209)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen