Tillbaka till startsidan
Måndag 28 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 mars 2018
V/DIF först ut i Hyundai Cup- gruppspelet
I helgen drar tävlingssäsongen igång för våra lokala lag i de lägre serierna när det är dags för gruppspel i Hyundai Cup. Åtta lag på herrsidan och sex på dam ersätter träningslunken med tre veckor av tävlingsmatcher.

FOTBOLL. På herrsidan är grupp 21 den allra mest intressanta, med fyra lokala lag: Vederslöv/Dänningelanda, Växjö Boys, Lenhovda och Kosta. De båda förstnämnda drabbar samman på Sportfältet på fredag.

V/DIF:s tränare Ola Gustavsson ser fram mot cupen men vet inte om man kan upprepa förra årets tre raka segrar i gruppspelet.

– Som division 5-lag är det jättebra att få tävlingsmatcher mot lag på ungefär samma nivå. Vi tar det mest som träningsmatcher men visst vill vi vinna och gå vidare.

Laget håller på att varva upp inför säsongen och återvänder till Sportfältet redan på söndag för träningsmatch mot fyrans tippade topplag Växjö BK.

– Det kommer att bli två tuffa matcher, Boys ser starka ut i år och Växjö BK har ju rustat bra. Vi får titta lite på hur vi ska ta ut lagen för att ha så bra lag som möjligt i båda matcherna.

Vederslöv/Dänningelanda var länge med i toppstriden förra året och slutade precis bakom det Vislanda som först fick kvala och sedan fick en friplats i fyran, något Gustavsson känner att man kunde gjort bättre.

– Vi har lite bättre självförtroende och disciplin i år, förra året kom det lite eftersom. Jag tror inte att vi kommer åka på sådana onödiga förluster som vi tappade kvalplatsen på förra året.

De nyförvärv man fått in till i år handlar mer om att öka konkurrensen än direkt spetskvalitet, berättar han.

– Vi har en lite mindre men jämnare trupp som visat otroligt bra träningsvilja trots det väder vi har haft. Vi har fått flytta in någon träning för att det var för jäkla kallt men det var nog tur det för mig som står stilla bredvid plan, lägger han till med ett skratt.

I de övriga grupperna återfinner vi Moheda och Rottne i grupp 22, som båda inleder med bortamatcher i Sävsjö i helgen. I grupp 20 åker Konga österut för att ta sig an Flygsfors-Gadderås i Nybro och i grupp 24 tar Åby/Tjureda mot Råstorp/ Timsfors på Granvallens konstgräs.

På damsidan har den mest lokala grupp 6 tjuvstartat med storsegrar för Alvesta och Grimslöv mot Hovshaga respektive Moheda, medan Åseda och Rottne går in i spel i sina respektive grupper på lördag.JOACIM NILSSON
Full fart på Dackeringen

Large scale-bilarna får det trångt på täta Dackeringen.

Säsongen på Dackeringen, Wäxjö MS sektion för radiostyrda bilars fina anläggning i Skir, rivstartar med RM för large scale (skala 1:5) denna helg och Sverigecupen i de mer vanliga storlekarna 1:10 och 1:8 om två veckor.
Läs mer...
Seriestart med mycket nytt i lagen
180524
På lördag drar Elitserien igång på hemmaplan för Hovmantorps Dragkampsklubb. Mats Atterheim har dock lite svårt att tippa utgången i år.
– Det är svårt att veta var vi står i år, vi har nästan helt nya lag.
Läs mer...
Anvegård till VM-kvalet
180522
Säsongen har börjat helt okej för Växjö DFF:s fixstjärna Anna Anvegård, men veckans uttagning till VM-kvallaget kom som en positiv överraskning.
Läs mer...
Växjö Taekwondo imponerar
180518
Växjö Taekwondoklubb fortsätter producera mängder av talang trots blygsamma förutsättningar och har under våren gått som tåget.
Läs mer...
> Hästarna intar agilitybanan (180517)
> Läget i lokalfotbollen (180516)
> Lekfull tennis lockar unga (180511)
> Positiva känslor i Alvestas starka nybygge (180510)
> Hästlöst men hoppfullt (180504)
> Hovmantorp har fått en bra start på svåra säsongen (180503)
> Har hittat rätta spåret (180427)
> SM-guld i utklassningsstil (180422)
> Äntligen dags för premiär i hoppningens uteserie (180421)
> Slätthög vill utmana om en plats i toppen (180420)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen

Ta del av våra nya användarvillkor.

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.