Tillbaka till startsidan
Måndag 19 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 mars 2018
V/DIF först ut i Hyundai Cup- gruppspelet
I helgen drar tävlingssäsongen igång för våra lokala lag i de lägre serierna när det är dags för gruppspel i Hyundai Cup. Åtta lag på herrsidan och sex på dam ersätter träningslunken med tre veckor av tävlingsmatcher.

FOTBOLL. På herrsidan är grupp 21 den allra mest intressanta, med fyra lokala lag: Vederslöv/Dänningelanda, Växjö Boys, Lenhovda och Kosta. De båda förstnämnda drabbar samman på Sportfältet på fredag.

V/DIF:s tränare Ola Gustavsson ser fram mot cupen men vet inte om man kan upprepa förra årets tre raka segrar i gruppspelet.

– Som division 5-lag är det jättebra att få tävlingsmatcher mot lag på ungefär samma nivå. Vi tar det mest som träningsmatcher men visst vill vi vinna och gå vidare.

Laget håller på att varva upp inför säsongen och återvänder till Sportfältet redan på söndag för träningsmatch mot fyrans tippade topplag Växjö BK.

– Det kommer att bli två tuffa matcher, Boys ser starka ut i år och Växjö BK har ju rustat bra. Vi får titta lite på hur vi ska ta ut lagen för att ha så bra lag som möjligt i båda matcherna.

Vederslöv/Dänningelanda var länge med i toppstriden förra året och slutade precis bakom det Vislanda som först fick kvala och sedan fick en friplats i fyran, något Gustavsson känner att man kunde gjort bättre.

– Vi har lite bättre självförtroende och disciplin i år, förra året kom det lite eftersom. Jag tror inte att vi kommer åka på sådana onödiga förluster som vi tappade kvalplatsen på förra året.

De nyförvärv man fått in till i år handlar mer om att öka konkurrensen än direkt spetskvalitet, berättar han.

– Vi har en lite mindre men jämnare trupp som visat otroligt bra träningsvilja trots det väder vi har haft. Vi har fått flytta in någon träning för att det var för jäkla kallt men det var nog tur det för mig som står stilla bredvid plan, lägger han till med ett skratt.

I de övriga grupperna återfinner vi Moheda och Rottne i grupp 22, som båda inleder med bortamatcher i Sävsjö i helgen. I grupp 20 åker Konga österut för att ta sig an Flygsfors-Gadderås i Nybro och i grupp 24 tar Åby/Tjureda mot Råstorp/ Timsfors på Granvallens konstgräs.

På damsidan har den mest lokala grupp 6 tjuvstartat med storsegrar för Alvesta och Grimslöv mot Hovshaga respektive Moheda, medan Åseda och Rottne går in i spel i sina respektive grupper på lördag.JOACIM NILSSON
Hektisk helg väntar för Vipers lovande espingar

Rena TV-pucksglädjen när Växjö IBK U tidigare i vår vände tvåmålsunderläge och slog Hovshaga med 4-3.


Både Hovshaga och Växjö IBK U:s Juniorallsvenska lag tog sig till slutspel och är därmed två matcher från spel i Innebandyfesten. För IBK blir den kommande helgen extra spännande då många av spelarna även kommer att spela Allsvenskt kval med A-laget mot Lagan.
Läs mer...
Eldsjälar i sin sport
180315
Innesäsongen drar sig mot sitt slut för hästskokastarna. På lördag spelas säsongens sista serietävling i Växjö Boulearena och sedan återstår bara två tävlingar inomhus.
Läs mer...
Håckes Cup fyller Oldboy
180309
Tjugoårsfirande Håckes Cup fortsätter leverera och växa. I årets turnering, som inleds tidigt på lördag, kan man trots tight spelschema lansera en helt ny klass: Oldboys.
Läs mer...
Månadens sportgallerier - mars 2018
180308
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-damerna och förlust för VDFF inleder månadens sportgallerier.
Läs mer...
> Slagläge för VCC i jakten på ny hall (180302)
> Gott om chanser till jubel i innebandyn (180301)
> Månadens sportgallerier - februari 2018 (180226)
> Upp och ner på sportlovet (180223)
> Moheda IBK laddar för tufft kval (180222)
> Järdler vill ha tålamod med lagbygget (180216)
> Stark vår tar Lenhovda till drömplayoff (180215)
> Alvesta en match från SM-slutspel (180209)
> Konsten att städa en herrgård (180209)
> Tuff månad väntar HAIF (180209)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen