Tillbaka till startsidan
Fredag 25 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 5 april 2018
Tingsryd står inför spännande säsongsavslut
Efter en säsong där hemmaspelet inte riktigt blivit vad man hoppades på står Tingsryd Kägelklubb inför en viktig hemmamatch mot topplaget Borgen i helgen.   Två poäng där så har man i princip säkrat kvalplatsen men annars riskerar man att närma sig nedflyttning.

BOWLING. Med tre omgångar kvar har Tingsryd två poäng och en hel del kvot upp på Ohm, som ligger på nedflyttningsplatsen och har en match mer spelad, men ordförande Thomas Hegnelius varnar för att Ohm kan överraska i slutspurten.

– De har gått bra på slutet, gjort många bra slagningar så man ska inte räkna bort dem.

Hegnelius ser därför helst att man tar någon tvåpoängare till, och med tanke på att man har bortamatcher i Kalmar och Hultsfred sista omgångarna känner han att hemmamatchen på lördag mot skånska Borgen blir en nyckelmatch, men han oroar sig därför också.

– Vi har tappat lite i spelet på hemmaplan i år. Den oljeprofilen vi spelar på blir lättare och lättare med tiden och det har straffat sig.

Annars ser han inget som oroar speciellt inför denna matchen.

– Vi har inget manfall och alla spelar bra, så det hänger mycket på om vi kan hålla ihop nerverna. Motivationen ska det i alla fall inte vara något problem med i en så viktig match.

Men det är inte bara A-laget som har en rafflande säsongsavslutning. Laget man har i Svenska Ungdomsligan (populärt kallat SUL-laget) ligger på delad förstaplats i sin serie med en omgång kvar att spela.

– Man spelar matcherna på sin egen hemmaplan och ringer in resultatet till förbundet, man vet inte motståndarnas resultat förrän efteråt.

SUL är ett initiativ från förbundet för att göra det enklare att komma igång att tävla, och är för ungdomar födda 2001 och senare. Hegnelius berättar stolt att Tingsryd bara förlorat en match under säsongen och fortfarande har bra chans på slutspel.

– De sju gruppsegrarna och bästa grupptvåan går till slutspel i Stockholm, det vore riktigt kul om vi kunde få med vårt lag dit.

Över huvud taget tycker han det ser bra ut med tillväxten, och fredagens Juniorcupen är traditionsenligt välbokad.

– Den är inte så jätteallvarlig utan mer en rolig avslutning på säsongen. Man spelar med handicap så alla spelar mot varandra över årsgränserna. Det är även ett bra sätt för de nya att få känna på att tävla under enkla villkor.

JOACIM NILSSON
Full fart på Dackeringen

Large scale-bilarna får det trångt på täta Dackeringen.

Säsongen på Dackeringen, Wäxjö MS sektion för radiostyrda bilars fina anläggning i Skir, rivstartar med RM för large scale (skala 1:5) denna helg och Sverigecupen i de mer vanliga storlekarna 1:10 och 1:8 om två veckor.
Läs mer...
Seriestart med mycket nytt i lagen
180524
På lördag drar Elitserien igång på hemmaplan för Hovmantorps Dragkampsklubb. Mats Atterheim har dock lite svårt att tippa utgången i år.
– Det är svårt att veta var vi står i år, vi har nästan helt nya lag.
Läs mer...
Anvegård till VM-kvalet
180522
Säsongen har börjat helt okej för Växjö DFF:s fixstjärna Anna Anvegård, men veckans uttagning till VM-kvallaget kom som en positiv överraskning.
Läs mer...
Växjö Taekwondo imponerar
180518
Växjö Taekwondoklubb fortsätter producera mängder av talang trots blygsamma förutsättningar och har under våren gått som tåget.
Läs mer...
> Hästarna intar agilitybanan (180517)
> Läget i lokalfotbollen (180516)
> Lekfull tennis lockar unga (180511)
> Positiva känslor i Alvestas starka nybygge (180510)
> Hästlöst men hoppfullt (180504)
> Hovmantorp har fått en bra start på svåra säsongen (180503)
> Har hittat rätta spåret (180427)
> SM-guld i utklassningsstil (180422)
> Äntligen dags för premiär i hoppningens uteserie (180421)
> Slätthög vill utmana om en plats i toppen (180420)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen