Tillbaka till startsidan
Måndag 28 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 30 maj 2017
Premiär för Mustaschloppet
Lenhovdabon Samuel Edvardsson beslöt sig tidigare i år för att genomföra en löpartävling i syfte att uppmärksamma och stödja kampen mot prostatacancer.
Responsen blev överväldigande och nu går starten den 3 juni från Lenhovda idrottsplats.


LENHOVDA. Idén var att bygga upp hela evenemanget på sponsring och man har nu fått stöd av 37 företag, såväl lokala som från Växjö och grannlänet Jönköpings län. Det är initiativtagarens roll som företagare med ett stort kontaktnät som möjliggjort satsningen.

– Alla intäkter ska oavkortat skänkas till ProLiv i Växjö och jag kan säga att allt har blivit ganska mycket större än vad jag tänkte från början. Idén fick jag när jag fastnade för ett utskick om prostatacancer som jag sedan inte kunde släppa och beslöt mig då för att engagera mig.

Det egna intresset för träning och hälsa där folk genom sin medverkan skänker till de som behöver det förde in tanken på att arrangera ett löparlopp.

Av de hittills 37 företag som ställer upp är 27 på plats och visar upp sig i montrar vilket bland annat kommer att kunna beskådas i form av en bil- och mc-utställning.

– Jag har många vänner runtom som ställt upp och hjälpt mig i detta och mina kollegor på företaget jag arbetar på stöttar mig med. Loppet kan genomföras genom att man springer eller går, men kravet är att man skänker minst en krona.

Det kommer att byggas upp en jättelik start och målgång mellan fotbollsplanerna. Exakt hur många som kommer delta vet man inte än och helt klart blir det inte förrän strax innan start, då man inte vill begränsa antalet deltagare.

– Det är ett väldigt påkostat evenemang med tanke på att allt sker helt ideellt. Det har hört av sig folk från både Markaryd och Tingsryd vilket är häftigt då jag inte ens har haft några kontakter åt det hållet.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Strandskyddet
Patrik Davidsson, (C) har länge haft strandskyddet som en hjärtefråga på sin politiska agenda.  I och med att partiet nu inlämnat ett förslag att frångå ett generellt strandskydd har han nu fått än mer mandat att driva frågan i hemkommunen.
Läs mer...
Motionslopp för cykelentusiaster närmar sig
180523
Den 26 maj är det dags för den 32:a upplagan av cykeltävlingen Uppvidingetrampet med start och mål i Åseda.
Till de fyra sträckorna hoppas arrangerande Korpen i Åseda på minst 500 deltagare.
Läs mer...
Laddade inför sommarsäsongen
180522
Jonny Lindroos och hans fru Karolina Lindroos har länge varit den enda publika rörelsen i det avsomnade samhället på länsgränsen.
Den 30 juni är det dags igen då caféet och rum- och frukostverksamheten startas upp för säsongen fram till den 12 augusti.

Läs mer...
Stor dansshow på kulturskolan
180512
På lördag genomför Uppvidinge kulturskola en stor dansshow i Åseda Folkets hus.
Totalt drygt 30 personer är med i ensemblen som förutom från kommunen också kommer från grannkommunen och orten Högsby i Kalmar län.
Läs mer...
> Jonas Grahn utökar med naturcamping och enorm badtunna (180511)
> Satsar på mors dag (180508)
> Byvandring på gång (180507)
> Jubilerande golfklubb ökar (180502)
> Föreläsningar i maj inbokade (180502)
> Rekordmånga bokningar (180423)
> Borgen tar över marknad (180419)
> Premiär för ny glashytta i april (180418)
> Nostalgifest med höga ambitioner (180417)
> De stickar för livet (180410)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen

Ta del av våra nya användarvillkor.

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.