Tillbaka till startsidan
Fredag 19 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 30 maj 2017
Premiär för Mustaschloppet
Lenhovdabon Samuel Edvardsson beslöt sig tidigare i år för att genomföra en löpartävling i syfte att uppmärksamma och stödja kampen mot prostatacancer.
Responsen blev överväldigande och nu går starten den 3 juni från Lenhovda idrottsplats.


LENHOVDA. Idén var att bygga upp hela evenemanget på sponsring och man har nu fått stöd av 37 företag, såväl lokala som från Växjö och grannlänet Jönköpings län. Det är initiativtagarens roll som företagare med ett stort kontaktnät som möjliggjort satsningen.

– Alla intäkter ska oavkortat skänkas till ProLiv i Växjö och jag kan säga att allt har blivit ganska mycket större än vad jag tänkte från början. Idén fick jag när jag fastnade för ett utskick om prostatacancer som jag sedan inte kunde släppa och beslöt mig då för att engagera mig.

Det egna intresset för träning och hälsa där folk genom sin medverkan skänker till de som behöver det förde in tanken på att arrangera ett löparlopp.

Av de hittills 37 företag som ställer upp är 27 på plats och visar upp sig i montrar vilket bland annat kommer att kunna beskådas i form av en bil- och mc-utställning.

– Jag har många vänner runtom som ställt upp och hjälpt mig i detta och mina kollegor på företaget jag arbetar på stöttar mig med. Loppet kan genomföras genom att man springer eller går, men kravet är att man skänker minst en krona.

Det kommer att byggas upp en jättelik start och målgång mellan fotbollsplanerna. Exakt hur många som kommer delta vet man inte än och helt klart blir det inte förrän strax innan start, då man inte vill begränsa antalet deltagare.

– Det är ett väldigt påkostat evenemang med tanke på att allt sker helt ideellt. Det har hört av sig folk från både Markaryd och Tingsryd vilket är häftigt då jag inte ens har haft några kontakter åt det hållet.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Hugo växlar upp mot eliten

Hugo Gustafsson från Södraskog utanför Åseda satsar nu på en plats i Landslaget i Enduro.
FOTO: PRIVAT


Uppvidinge kommuns stjärnskott i motorcykelsporten enduro, Hugo Gustafsson har bytt klubb och ort, från Södraskog till Lidingö utanför Stockholm.
Där satsar han på att inom drygt två år ha utbildat sig till elitidrottstränare och tagit plats i landslaget i Enduro.
Läs mer...
Friluftsteater till sommaren
180115
I fjol bildades den ideella föreningen Glada Bravader i Lenhovda som efter ett par år med en lyckad teateruppsättning nu fortsätter med en ny föreställning i sommar.
Johanna Hjärtfors på Studieförbundet Vuxenskolan, (SV) är med och koordinerar produktionen.
Läs mer...
Lenhovda då och nu
180113
För snart två år sedan startade Michael Spänneri facebook-sidan "Lenhovda då och nu". Sidan blev snabbt populär. För sitt arbete med att spara och sprida minnen från bygden utsågs Michael Spänneri till Årets eldsjäl i Lenhovda 2017.
Läs mer...
Blev dubbelt prisad
180109
Vid fjolårets sista kommunfullmäktigesammanträde delades årets stipendier och priser ut.  Dubbel pristagare blev Martin Gillsjö, lantbrukare från Norramåla som nu känner sig inspirerad efter att erhållit både kulturlandskapspriset och byggnadsvårdspriset.
Läs mer...
> Folkets hus letar fler eldsjälar (180108)
> I väntan på kyla och snö (180102)
> Högsäsongen igång hos handelsträdgården (171223)
> Patrik Davidsson satsar stort (171220)
> Luciafest med lång tradition (171215)
> Julmys i Bruksboden (171208)
> Dubbel lucia hos hästsportklubb (171206)
> Startades av lantbrukare (171206)
> Laddat för julen i Nottebäcks kyrka (171201)
> Julmarknad med historier (171127)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen