Tillbaka till startsidan
Måndag 23 oktober 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 30 maj 2017
Premiär för Mustaschloppet
Lenhovdabon Samuel Edvardsson beslöt sig tidigare i år för att genomföra en löpartävling i syfte att uppmärksamma och stödja kampen mot prostatacancer.
Responsen blev överväldigande och nu går starten den 3 juni från Lenhovda idrottsplats.


LENHOVDA. Idén var att bygga upp hela evenemanget på sponsring och man har nu fått stöd av 37 företag, såväl lokala som från Växjö och grannlänet Jönköpings län. Det är initiativtagarens roll som företagare med ett stort kontaktnät som möjliggjort satsningen.

– Alla intäkter ska oavkortat skänkas till ProLiv i Växjö och jag kan säga att allt har blivit ganska mycket större än vad jag tänkte från början. Idén fick jag när jag fastnade för ett utskick om prostatacancer som jag sedan inte kunde släppa och beslöt mig då för att engagera mig.

Det egna intresset för träning och hälsa där folk genom sin medverkan skänker till de som behöver det förde in tanken på att arrangera ett löparlopp.

Av de hittills 37 företag som ställer upp är 27 på plats och visar upp sig i montrar vilket bland annat kommer att kunna beskådas i form av en bil- och mc-utställning.

– Jag har många vänner runtom som ställt upp och hjälpt mig i detta och mina kollegor på företaget jag arbetar på stöttar mig med. Loppet kan genomföras genom att man springer eller går, men kravet är att man skänker minst en krona.

Det kommer att byggas upp en jättelik start och målgång mellan fotbollsplanerna. Exakt hur många som kommer delta vet man inte än och helt klart blir det inte förrän strax innan start, då man inte vill begränsa antalet deltagare.

– Det är ett väldigt påkostat evenemang med tanke på att allt sker helt ideellt. Det har hört av sig folk från både Markaryd och Tingsryd vilket är häftigt då jag inte ens har haft några kontakter åt det hållet.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Fiberinkopplingen ökar

Grävning av fiber till fastighet i Hult nyligen.
Foto: Herråkra fiberförening


Nu har det tagit fart med inkoppling av bredband i Herråkra med omnejd.
I fjol började grävandet från Lenhovda mot Bostorp och vidare mot Herråkra by och allteftersom det grävs fram till fastigheterna kopplas dessa in på nätet successivt.
Läs mer...
Mjölksyrningskurs till Älghult
171017
Fredagen den 17 november kommer Ann-Louise Fransson till Älghults hembygdsgård för att föreläsa om mjölksyrning. Hur man konserverar på gammaldags vis har fyto- och näringsterapeuten som driver egna företaget Botanikan i Ingelstad föreläst om under lång tid.
Läs mer...
Spånarna krabbar vidare
171013
Vägen har varit lång och än är de inte riktigt framme. Men om en vecka är det dags för premiär på jubilerande Spånarnas revy Krabbigt värre på Norrhults Folkets Hus. Som om inte det vore nog fortsätter premiärkvällen med dans till Legendz.
Läs mer...
Spelade in video i Fröseke
171013
Frösekebaserade bandet Blända har idag release för sin nya video till låten ''Vi gled iväg''.  Den är inspelad av den tjeckiska konstnären Marketa Filipová i skogarna kring Fröseke, dessutom planeras ett vinylsläpp av skivan ''Är det så farligt'' den 30 december.
Läs mer...
> Lokal politiker på stämma (171008)
> Konstutställning på länsgränsen (171007)
> Hösttåget rullar nästa helg (171003)
> Snart dags för Älgmaran (171002)
> Johanna satsar på skönhet i trädgården (170922)
> Bra uppslutning till årets orientering (170921)
> Lagergrens bygger ut för rekordodling (170920)
> Profil mot nya äventyr (170913)
> Allsångspremiär i bygdegården (170912)
> Premiär för aktiv familjefest i Åseda (170906)

 
LEDAREN
Inga undantag - med regler
Det är alltid hinder i form av regler och lagar som främst hämmar att ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - oktober 2017
Österskräll i Borlänge, derby i rekreationshockeyn och tjejhockey i ...
Läs mer...
FAMILJ
Inspirerande näringslivsdag på WTC
Det går bra för Kronobergs företag. Detta glada budskap framfördes i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen