Tillbaka till startsidan
Söndag 22 oktober 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 13 oktober 2017
Spånarna krabbar vidare
I händerna på revygruppen Spånarna kan den oskyldigaste miljö vridas till och förvandlas till buskis. Madeleine Lindahl, Charlie Elmgren och Helena Lagedotter fyller livsmedelsaffären med både begränsningar och förhoppningar.
I händerna på revygruppen Spånarna kan den oskyldigaste miljö vridas till och förvandlas till buskis. Madeleine Lindahl, Charlie Elmgren och Helena Lagedotter fyller livsmedelsaffären med både begränsningar och förhoppningar.
Vägen har varit lång och än är de inte riktigt framme. Men om en vecka är det dags för premiär på jubilerande Spånarnas revy Krabbigt värre på Norrhults Folkets Hus. Som om inte det vore nog fortsätter premiärkvällen med dans till Legendz.

NORRHULT. I salongen sitter revymedlemmarna utspridda. Ljud och ljus är på plats vid sina kontrollbord. Intill mittgången sitter Björn Elmgren som kommit för att dela med sig av sina kunskaper. På scenen står fyra mer eller mindre väluppfostrade hundar på kurs för att lära sig vett och etikett. Eller hundar och hundar, hos Spånarna i Norrhult kan man möta både det ena och det andra. Bara det kan leda till en rolig knorr och ett skratt.

Revygruppen Spånarna har tio personer på scen och nästan lika många som jobbar bakom scen och med ljud och ljus. Några av dem har varit med sedan Norrhultsrevyn återuppstod för 20 år sedan. Andra har fyllt på efterhand. Vad det är som får dem att lägga så mycket tid för att kunna bjuda oss andra på revy kan vara lite svårt att förklara.

– Det tar en jäkla massa tid och energi. Grundtanken med revyn är att vi vill ha ett levande Folkets Hus, säger Helena Lagedotter som stått på scen varje revy de senaste 20 åren.

Till skillnad från många revygrupper har de valt att lägga sin revy under höstmånaderna då det kan behövas något som lyser upp.

– Vi har alltid legat udda i tid. Vi är en liten revygrupp som inte vill konkurrera med nyårsrevyerna, säger Helena Lagedotter...
LÄS MER I VK 41, UTE 13/10


TORE SJÖQVIST
Mjölksyrningskurs till Älghult
Fredagen den 17 november kommer Ann-Louise Fransson till Älghults hembygdsgård för att föreläsa om mjölksyrning. Hur man konserverar på gammaldags vis har fyto- och näringsterapeuten som driver egna företaget Botanikan i Ingelstad föreläst om under lång tid.
Läs mer...
Spelade in video i Fröseke
171013
Frösekebaserade bandet Blända har idag release för sin nya video till låten ''Vi gled iväg''.  Den är inspelad av den tjeckiska konstnären Marketa Filipová i skogarna kring Fröseke, dessutom planeras ett vinylsläpp av skivan ''Är det så farligt'' den 30 december.
Läs mer...
Lokal politiker på stämma
171008
I förra helgen genomfördes Centerpartiets partistämma i Malmö.
Med på denna var bland andra Uppvidinge kommuns centerpartistiske kommunstyrelseledamot Patrik Davidsson.
Läs mer...
Konstutställning på länsgränsen
171007
I helgen håller de fyra konstnärerna i den kringresande utställningen Co-Lab Småland Pop-up skulpturpark visning i ãDen brända skogen” på länsgränsen till Uppvidinge kommun.
Läs mer...
> Hösttåget rullar nästa helg (171003)
> Snart dags för Älgmaran (171002)
> Johanna satsar på skönhet i trädgården (170922)
> Bra uppslutning till årets orientering (170921)
> Lagergrens bygger ut för rekordodling (170920)
> Profil mot nya äventyr (170913)
> Allsångspremiär i bygdegården (170912)
> Premiär för aktiv familjefest i Åseda (170906)
> Bonderundan vill visa bygd i höstskrud (170905)
> Krabbigt värre när Norrhultsrevyn jubilerar (170830)

 
LEDAREN
Inga undantag - med regler
Det är alltid hinder i form av regler och lagar som främst hämmar att ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - oktober 2017
Österskräll i Borlänge, derby i rekreationshockeyn och tjejhockey i ...
Läs mer...
FAMILJ
Inspirerande näringslivsdag på WTC
Det går bra för Kronobergs företag. Detta glada budskap framfördes i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen