Tillbaka till startsidan
Måndag 21 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 2 januari 2018
I väntan på kyla och snö
Peter Ström, (till vänster), jobbar på anläggningen?och Johnny Carlsson, ordförande är två av de drivande krafterna inom Alstermo IF: s skidsektion Vita Vidder.
Peter Ström, (till vänster), jobbar på anläggningen?och Johnny Carlsson, ordförande är två av de drivande krafterna inom Alstermo IF: s skidsektion Vita Vidder.
I förra veckan kom en köldknäpp och här och var i länet en hel del snö. I Alstermo, hemvist för Alstermo IF: s skidsektion Vita Vidder låg det tidigare i veckan knappt tio centimeter snö, vilket är för lite och längre period med kyla behövs.

ALSTERMO. Ordförande Johnny Carlsson uppger att trots tillfällig kyla behöver man ha ett par dagars sammanhängande temperatur om minst fem, sex minusgrader för att kunna spruta snö. Väderproblematiken handlar om att man behöver snö österifrån för att det ska ligga kvar, kommer det från väster blir det inte så mycket i Alstermotrakten.

– Nu är det så växlande väder att vi behöver vänta in en längre köldperiod innan vi vågar starta med den utrustning vi har. Vi har dock redan planerat för två tävlingar, Alstermoloppet den 14 januari och ett seedningslopp den 18 februari.

Till det sistnämnda krävs att man får en del natursnö för att kunna göra banan längre. Fjolårssäsongen lockade trots mildväder ett stort antal åkare, många av dessa återkommande i skidspåren. Anläggningen attraherar inte minst många som vill träna inför Vasaloppet varje år. Konstsnöverksamheten med betalspår för längdskidåkning har funnits med i föreningens verksamhet de senaste dryga tio åren.

– Vi är beredda att trycka på knappen bara kylan sätter in så vi kan få igång säsongen. Vi kommer att prioritera vår elbelysta tvåkilometersbana liksom en bana vi har på 6,5 kilometer i skogen.

Totalt har föreningen i nuläget runt 400 medlemmar och ett tiotal eldsjälar hjälper till med skidsektionens aktiviteter. Trots avsaknad av snö i skidspåret är det tillräckligt med snö för att man kunnat starta upp pulkabacken i anslutning till skidstadion där det också finns en grill att tillgå för de som vill ha en familjedag på vintertema.

– Det har varit bra med folk där de senaste dagarna och vi har även belysning i den backen. Vi har ju fått till det väldigt bra med vår förening att vi har både vinter och sommaraktiviteter samlade på samma ställe.

Johnny Carlsson passar också på att avslöja att föreningen planerar att bygga en ny boulebana i vår, dessutom står ett utegym på agendan. Däremot är utförsåkning inget man har funderat på inom föreningen.

– Nej, det är dåligt med förutsättningar för det häromkring, samtidigt skulle det kräva att man kommer över en del mark, så det är inte aktuellt, säger Johnny Carlsson.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Stor dansshow på kulturskolan
På lördag genomför Uppvidinge kulturskola en stor dansshow i Åseda Folkets hus.
Totalt drygt 30 personer är med i ensemblen som förutom från kommunen också kommer från grannkommunen och orten Högsby i Kalmar län.
Läs mer...
Jonas Grahn utökar med naturcamping och enorm badtunna
180511
I går invigdes det utbyggda Little Rock Lake Zipline utanför Klavreström. Vad som tillkommit är bland annat en naturcamping för 30 tältplatser, en damm att mata fiskar i och en gigantisk badtunna omgärdad av en veranda.
Läs mer...
Satsar på mors dag
180508
Kultur- och bygdeföreningen i Ösjöbol satsar i år liksom de senaste åren på att genomföra sin egen variant av mors dag den 27 maj.  Sedan ett par år tillbaka föreslår föreningen att besökarna tar med sin mamma till bygdegården för att fika och umgås med nära och kära.
Läs mer...
Byvandring på gång
180507
Den 16 maj genomförs årets byvandring i Åseda hembygdsförenings regi.
Denna gång går färden till Raneskruv öster om Åseda cirka två kilometer från hembygdsparken i Mörtelek.
Läs mer...
> Jubilerande golfklubb ökar (180502)
> Föreläsningar i maj inbokade (180502)
> Rekordmånga bokningar (180423)
> Borgen tar över marknad (180419)
> Premiär för ny glashytta i april (180418)
> Nostalgifest med höga ambitioner (180417)
> De stickar för livet (180410)
> Letar tranor och istidslämningar (180406)
> Körer gör gemensam sak (180329)
> Rekordmånga påskblommor drivs upp (180328)

 
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
LEDAREN
Ingen trött valfångst
Nu har jag inte så många tecken kvar att skriva. Detta är näst sista ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen