Tillbaka till startsidan
Måndag 19 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 2 januari 2018
I väntan på kyla och snö
Peter Ström, (till vänster), jobbar på anläggningen?och Johnny Carlsson, ordförande är två av de drivande krafterna inom Alstermo IF: s skidsektion Vita Vidder.
Peter Ström, (till vänster), jobbar på anläggningen?och Johnny Carlsson, ordförande är två av de drivande krafterna inom Alstermo IF: s skidsektion Vita Vidder.
I förra veckan kom en köldknäpp och här och var i länet en hel del snö. I Alstermo, hemvist för Alstermo IF: s skidsektion Vita Vidder låg det tidigare i veckan knappt tio centimeter snö, vilket är för lite och längre period med kyla behövs.

ALSTERMO. Ordförande Johnny Carlsson uppger att trots tillfällig kyla behöver man ha ett par dagars sammanhängande temperatur om minst fem, sex minusgrader för att kunna spruta snö. Väderproblematiken handlar om att man behöver snö österifrån för att det ska ligga kvar, kommer det från väster blir det inte så mycket i Alstermotrakten.

– Nu är det så växlande väder att vi behöver vänta in en längre köldperiod innan vi vågar starta med den utrustning vi har. Vi har dock redan planerat för två tävlingar, Alstermoloppet den 14 januari och ett seedningslopp den 18 februari.

Till det sistnämnda krävs att man får en del natursnö för att kunna göra banan längre. Fjolårssäsongen lockade trots mildväder ett stort antal åkare, många av dessa återkommande i skidspåren. Anläggningen attraherar inte minst många som vill träna inför Vasaloppet varje år. Konstsnöverksamheten med betalspår för längdskidåkning har funnits med i föreningens verksamhet de senaste dryga tio åren.

– Vi är beredda att trycka på knappen bara kylan sätter in så vi kan få igång säsongen. Vi kommer att prioritera vår elbelysta tvåkilometersbana liksom en bana vi har på 6,5 kilometer i skogen.

Totalt har föreningen i nuläget runt 400 medlemmar och ett tiotal eldsjälar hjälper till med skidsektionens aktiviteter. Trots avsaknad av snö i skidspåret är det tillräckligt med snö för att man kunnat starta upp pulkabacken i anslutning till skidstadion där det också finns en grill att tillgå för de som vill ha en familjedag på vintertema.

– Det har varit bra med folk där de senaste dagarna och vi har även belysning i den backen. Vi har ju fått till det väldigt bra med vår förening att vi har både vinter och sommaraktiviteter samlade på samma ställe.

Johnny Carlsson passar också på att avslöja att föreningen planerar att bygga en ny boulebana i vår, dessutom står ett utegym på agendan. Däremot är utförsåkning inget man har funderat på inom föreningen.

– Nej, det är dåligt med förutsättningar för det häromkring, samtidigt skulle det kräva att man kommer över en del mark, så det är inte aktuellt, säger Johnny Carlsson.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Bildvisning inleder årsmöte
Den 5 mars håller Lenhovda samhällsförening årsmöte i Lenhovda Tingshus.  Under mötet kommer det att bli underhållning i form av bildvisning av Göran Jacobsson.
Läs mer...
Borgen satsar på trivseldans
180214
Sedan i höstas har ideella föreningen Borgen satsat på en ny giv med trivseldanser.
Tre gånger per termin har man tänkt sig och inledningsvis med lokala dansband.
Läs mer...
Vävutställning under februari
180213
Under denna månad samarbetar Uppvidinge bibliotek med Hemslöjden i Kronoberg kring utställningen ''Väv utan vävstol'' som riktar sig till barn.
Under Sportlovet kommer dessutom det att hållas en workshop med representanter från Hemslöjden i Kronoberg i Åseda.

Läs mer...
Startar upp aktivitetsåret
180203
Älghults hembygdsförening arrangerar på lördag helgdagskväll i hembygdsgården som första programpunkt för året.
Under kvällen kommer det bland annat att bjudas på underhållning av personal från Sagomuseet i Ljungby.
Läs mer...
> Åker till kommundagarna (180202)
> Informationsskylt om Alsterån (180130)
> Kulturskolan visade upp sig (180129)
> Fibernätet kring Herråkra växer (180124)
> Loppis öppnar tidigt i år (180120)
> Hugo växlar upp mot eliten (180116)
> Friluftsteater till sommaren (180115)
> Lenhovda då och nu (180113)
> Blev dubbelt prisad (180109)
> Folkets hus letar fler eldsjälar (180108)

 
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Alvestaseger mot Rögle, tung HAIF-seger och mängder av Åryd Cup i veck...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen