Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 oktober 2017
Rekryteringen stabil inom RÖK
I fjol höll räddningstjänsten i Östra Kronoberg ett stort rekryteringsmöte för att hitta fler deltidsbrandmän. Sedan dess har man enligt räddningsledare Per Pettersson haft bra uppslutning men kan ändå inte vila då behovet av personal är löpande.

LESSEBO. Sedan hösten i fjol har man genomfört ytterligare två rekryteringsomgångar med hyfsat bra uppslutning vilket gjort att läget lättat lite.

– Vad som är bra är att det inte är så många som fallit igenom i testprocessen vilket gjort att just nu ser det ganska så bra ut för oss. Att detta innebär att utvecklingen vänt tror jag däremot inte utan det kommer att kräva ganska så mycket ansträngningar och kommunicerande att behovet finns av fler deltidsbrandmän, säger Per Pettersson.

Man håller minst två rekryteringsomgångar per år anpassat så att alla hinner med testprocessen innan man är framme vid den första formella utbildningen.

– Vi vet inte riktigt hur det ser ut från 2018 och framåt då det sker en förändring på nationell basis från flera längre preparandkurser till en sexveckorskurs. Den heter grundutbildning för räddningspersonal i beredskap och kommer i högre utsträckning än tidigare att genomföras regionalt vilket innebär att man kan pendla till och från utbildningsplatsen och slipper bo på internat.

Går det som man hoppas och tror kommer ett samarbete mellan Jönköping och Kronoberg att utvecklas som en gemensam utbildningsregion. Denna region kan i sin tur komma att tilldelas tre kursomgångar per år med utbildning i till exempel Växjö och Jönköping.

– För vår personals del kan det ge ganska goda förutsättningar lite beroende på var man bor. Ser man till stationerna i grannkommunen Uppvidinge skiljer det där inte så långt om man pendlar till Växjö eller Jönköping, säger Per Pettersson. 

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Satsar på att vara kvar i serien
Lessebo BTK: s bordtennisherrar har, enligt föreningens Jimmy Ronnebring hittills haft en sådan säsong man förväntat sig i en tuff division 2-serie.  Med endast två sammandrag om fyra matcher och totalt åtta poäng att spela om är det öppet läge om man kommer klättra i serien eller om det blir spel i trean nästa år.
Läs mer...
Konfirmander från socknen
180218
Ljuders hembygdsförening håller på med ett projekt att sammanställa konfirmationsfotografier av personer från Ljuder från 1800-talet och fram till våra dagar.  Fotografierna som samlas i pärmar ska därefter läggas ut till allmän beskådan i sockenstugan lagom till sommaren.
Läs mer...
Spårarbetet igång i Skruv
180214
Nu är byggnationen av mötesspåret i Skruv i full gång.
Strax innan jul satte Trafikverket upp en del fundament och produktionen i sin helhet startade upp för ett par veckor sedan.
Läs mer...
Deltar i Svenska Cupen
180212
Don Camillo boule club har tagit ut ett lag till Svenska Cupen Öppen som går av stapeln i Skövde den 17 och 18 februari.
Totalt deltar åtta medlemmar i ett mixat lag från 20-till 60-årsåldern.
Läs mer...
> Museet ställer ut på biblioteket (180206)
> RÖK behöver rekrytera fler (180205)
> Den stolte degelmästaren (180130)
> Veteranmarknaden allt större (180126)
> Trygghetsvandringar på gång (180123)
> Musikafton med irländska toner (180122)
> Knutsfest med lång tradition (180112)
> Somme testar ny strategi (180111)
> Ska få skapa sitt eget drömbibliotek (180109)
> Succé för årets nyårskonsert i glashyttan (180105)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen