Tillbaka till startsidan
Måndag 19 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 1 januari 2018
Förening satsar på inspiration
Konst- och hantverksgruppen inför en av de sommarutställningar man höll på handpappersbruket i Lessebo under parollen ''Lust till papper''.
Konst- och hantverksgruppen inför en av de sommarutställningar man höll på handpappersbruket i Lessebo under parollen ''Lust till papper''.

Efter ett intensivt år med 20-årsjubileum och flera utställningar laddar nu Konst- och hantverksgruppen i Lessebo om inför 2018.  Med start den 18 januari kör man igång skaparkvällar varannan vecka för att otvunget skapa saker individuellt och ta del av varandras tekniker, men också för att lära känna alla nya medlemmar som anslutit sig.

LESSEBO. Sekreterare Gunilla Holmewi-Nilsson uppger att aktiviteten kommer att hållas i föreningens fastighet Mölnbackastugan i Lessebo.

– Varannan torsdag under hela våren kommer vi att träffas och detta riktar sig mot föreningsmedlemmar som kan komma dit och göra precis vad de har lust med. Vi har fått många nya medlemmar, vilket vi är väldigt glada för och där många är etablerade konstnärer i de länder de kommer från.

Man hoppas därför med skaparkvällarna kunna lära sig många nya tekniker samtidigt som man presenterar de tekniker man själva har där man lär av varandra. Längre fram i vår kommer gruppen att börja jobba efter ett tema som är satt till att vara baserat på formgivaren och konstnären Vicke Lindstrand.

– Vi kommer att starta upp detta med en föreläsning av Vicke Lindstrandkännaren Margareta Artéus Thor från Oskarshamn. Utifrån det startar vi sedan upp temat men vi kommer att hantera det var och en för sig individuellt med de tekniker vi arbetar med.

Kulmen på temat blir sedan i höst då det kommer att hållas en utställning i Mölnbackastugan.

För egen del har Gunilla Holmewi-Nilsson haft en del individuella utställningar i år, senast på Ölands konstnatt. Just nu beskriver hon det som att det är i ett återhämtningsläge i den kreativa processen innan det är dags att hitta ny inspiration via en resa till Toscana.

– Jag tappade faktiskt inspirationen för måleriet ett tag, så jag åker till Italien i maj. Ibland behöver jag skifta fokus och jag träffar ofta nya människor där och att komma iväg brukar ge mig nya intryck som stimulerar kreativiteten.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Satsar på att vara kvar i serien
Lessebo BTK: s bordtennisherrar har, enligt föreningens Jimmy Ronnebring hittills haft en sådan säsong man förväntat sig i en tuff division 2-serie.  Med endast två sammandrag om fyra matcher och totalt åtta poäng att spela om är det öppet läge om man kommer klättra i serien eller om det blir spel i trean nästa år.
Läs mer...
Konfirmander från socknen
180218
Ljuders hembygdsförening håller på med ett projekt att sammanställa konfirmationsfotografier av personer från Ljuder från 1800-talet och fram till våra dagar.  Fotografierna som samlas i pärmar ska därefter läggas ut till allmän beskådan i sockenstugan lagom till sommaren.
Läs mer...
Spårarbetet igång i Skruv
180214
Nu är byggnationen av mötesspåret i Skruv i full gång.
Strax innan jul satte Trafikverket upp en del fundament och produktionen i sin helhet startade upp för ett par veckor sedan.
Läs mer...
Deltar i Svenska Cupen
180212
Don Camillo boule club har tagit ut ett lag till Svenska Cupen Öppen som går av stapeln i Skövde den 17 och 18 februari.
Totalt deltar åtta medlemmar i ett mixat lag från 20-till 60-årsåldern.
Läs mer...
> Museet ställer ut på biblioteket (180206)
> RÖK behöver rekrytera fler (180205)
> Den stolte degelmästaren (180130)
> Veteranmarknaden allt större (180126)
> Trygghetsvandringar på gång (180123)
> Musikafton med irländska toner (180122)
> Knutsfest med lång tradition (180112)
> Somme testar ny strategi (180111)
> Ska få skapa sitt eget drömbibliotek (180109)
> Succé för årets nyårskonsert i glashyttan (180105)

 
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Alvestaseger mot Rögle, tung HAIF-seger och mängder av Åryd Cup i veck...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen