Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 1 november 2017
Annika satsar på Sherlock
Annika Svensson visar upp delar ur den kommande Sherlock Holmes-utställningen.
Annika Svensson visar upp delar ur den kommande Sherlock Holmes-utställningen.
I slutet av november hänger Annika Svenssons sin nya utställning på Tingsryds bibliotek vilket är på tema av Arthur Conan Doyles klassiska karaktär Sherlock Holmes. Vernissagen hålls den 1 eller 2 december och kommer därefter att hänga till mellandagarna mellan jul och nyår.

LINNERYD. Parafraser ihop med texter av Herdis Buckard från Urshult ska skapa lite mystik i höstmörkret. Det var i början av året planerna började ta form och därefter har produktionen av verken pågått under hela året.

– Runt 14 stycken har jag gjort speciellt inför utställningen men en del har jag plockat från tidigare som en tavla föreställandes Irene Adler som var en sjungande karaktär i en av Sherlock Holmes-böckerna, ''Skandalen i Böhmen'' och överlistade den gamle detektiven. I min tolkning är hon i form av en räv, säger Annika Svensson.

En annan stark karaktär i böckerna är Holmes ''hemske'' bror Mycroft Holmes, parafraserad som en förmögen cigarrökande gestalt.

Idén om att göra en konstutställning baserade på dessa gamla deckarhistorier gestaltade av djur har funnits länge och för ett drygt år sedan lossnade det.

– Det mesta av materialet går att visa upp redan men en del kommer att produceras intensivt nu under sista månaden innan vernissagen. Man ska inte tänka för mycket utan dra upp tempot och gå på som en noshörning inför en utställning.

Året har hittills också varit intensivt för konstnärens del med bland annat en större installation på Öland som färdigställdes i somras.

Utställningen i Tingsryd kan vara den sista chansen att få se Annika Svenssons konstverk på ett tag då 2018 är tänkt att bli ett år då konstnärsådran får vila till förmån för andra aktiviteter.

– Jag har ett jobb som museitekniker jag tänker lägga fullt krut på nästa år. Det innebär också att jag hoppar över Konst- och hembygdsrundan som jag i framtiden tänker ställa ut på vartannat år, istället för som tidigare varje år.

JOACIM NILSSON
Dubbelt öppet hus på friskolan
Sedan i höstas går tre klasser om totalt 37 elever på Rävemåla friskola. Till hösten hoppas man på ett 20-tal nya elever och bjuder därför in till öppet hus den 28 februari och 10 mars.
Läs mer...
Vårprogrammet klart för trädgårdsföreningen
180220
Urshults trädgårdsförening har förändringar på gång i styrelsen där det under kommande verksamhetsår är meningen att flera ska dela på ansvarsposterna.  Föreningen har sammanställt vårprogrammet som innebär fler aktiviteter på plats och inga resor som man hade tidigare.
Läs mer...
Rekordår och behöver nyanställa
180211
Fjolåret blev ett rekordår i dubbel bemärkelse för båttillverkaren Linder i Tingsryd.
Omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2017 ökade med tio miljoner till drygt 61 miljoner kronor och vinsten efter finansnetto blev drygt 5,5 miljoner kronor jämfört med 4,5 miljoner kronor för motsvarande period 2016 och nu behöver företaget nyanställa.

Läs mer...
Flera premiärer på mässan
180207
Ryds båtar AB som sedan nystarten 2012 återgick till att satsa på ett ursprungssortiment av mindre båtar har sedan dess rönt stora framgångar.
I år premiärvisar man bland annat en ny båt 486 BF som är ''storasyster'' till fjolårets 438 inom segmentet båtar för fritidsfiske.
Läs mer...
> Nyfiken på människor (180202)
> Urshults IF i kris (180131)
> Nostalgikväll med tre generationer (180131)
> Klubben som kickboxas (180127)
> Författarbesök till biblioteket (180123)
> Finaldags för Glada kockar (180121)
> TIRK satsar på många tävlingar (180113)
> Förbereder sommarens skörd (180112)
> Höga flöden vid kvarnen (180111)
> Vill ha snabb försäljning (180108)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen