Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 november 2017
Bra säsong för vägkrog
Conny Håkansson i matlagningstagen inför kyrkans kursavslutning.
Conny Håkansson i matlagningstagen inför kyrkans kursavslutning.
Det har varit en bra sommarsäsong för Conny Håkansson och hans femårsjubilerande restaurang Smålandsporten med mycket turister trots det svala sommarvädret.
Han konstaterar dock att satsningen på cykelleden inte genererat något kundtillskott då endast ett fåtal cyklande gäster räknats in.

VÄCKELSÅNG. Orten med drygt 950 invånare är idag och kommer inom kort att bli än mer restaurangtät. Utöver de tre företag som idag är aktiva kommer ytterligare en restaurang att öppna inom kort i Konkursbutikens gamla lokaler. Under ett par år har man haft stängt vintertid men i år har det varit såpass mycket att göra att det bara rullat på och fram till strax innan jul håller man öppet.

Läget nära väg 27 där det rullar runt 6 000 fordon per dygn ser restauratören som en fördel och fram till nästa sommar finns tankar på att satsa ytterligare på företaget med bland annat en uteservering.

– Det verkar som att folk inte brydde sig om så mycket att det regnade en del, utan det har gått riktigt bra. Under sommaren hade jag dessutom en timanställd för att hinna med allt under högsäsongen.

När VK kommer till Väckelsång pågår förberedelserna inför kvällen för fullt med bland annat dukning och tillagning av mat för ett 20-tal personer.

– I veckan hade vi avslutning på en kursaktivitet kyrkan hållit hos oss varannan onsdag och då har de alltid inlett med middag här på kvällen. Det är andra terminen och de körde igång i våras så det har blivit sju olika tillfällen.

Samarbetet inleddes efter att man tidigare levererat cateringmat till kyrkan vid olika evenemang varvid man tillfrågades av prästen Magnus Widholm i Väckelsång om det inte skulle kunna gå att hålla kursen i restaurangen.

– Jag skulle kunna tänka mig att ha folk som håller kursverksamhet här i framtiden med, åtminstone en gång i veckan då det blir ganska långa arbetsdagar vid sådana tillfällen, säger Conny Håkansson.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Dubbelt öppet hus på friskolan
Sedan i höstas går tre klasser om totalt 37 elever på Rävemåla friskola. Till hösten hoppas man på ett 20-tal nya elever och bjuder därför in till öppet hus den 28 februari och 10 mars.
Läs mer...
Vårprogrammet klart för trädgårdsföreningen
180220
Urshults trädgårdsförening har förändringar på gång i styrelsen där det under kommande verksamhetsår är meningen att flera ska dela på ansvarsposterna.  Föreningen har sammanställt vårprogrammet som innebär fler aktiviteter på plats och inga resor som man hade tidigare.
Läs mer...
Rekordår och behöver nyanställa
180211
Fjolåret blev ett rekordår i dubbel bemärkelse för båttillverkaren Linder i Tingsryd.
Omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2017 ökade med tio miljoner till drygt 61 miljoner kronor och vinsten efter finansnetto blev drygt 5,5 miljoner kronor jämfört med 4,5 miljoner kronor för motsvarande period 2016 och nu behöver företaget nyanställa.

Läs mer...
Flera premiärer på mässan
180207
Ryds båtar AB som sedan nystarten 2012 återgick till att satsa på ett ursprungssortiment av mindre båtar har sedan dess rönt stora framgångar.
I år premiärvisar man bland annat en ny båt 486 BF som är ''storasyster'' till fjolårets 438 inom segmentet båtar för fritidsfiske.
Läs mer...
> Nyfiken på människor (180202)
> Urshults IF i kris (180131)
> Nostalgikväll med tre generationer (180131)
> Klubben som kickboxas (180127)
> Författarbesök till biblioteket (180123)
> Finaldags för Glada kockar (180121)
> TIRK satsar på många tävlingar (180113)
> Förbereder sommarens skörd (180112)
> Höga flöden vid kvarnen (180111)
> Vill ha snabb försäljning (180108)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen