Tillbaka till startsidan
Måndag 19 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 29 december 2017
Rävemåla bygdegård vill satsa på ungdomarna
Yvonne Torstensson är boknings- och informationsansvarig i Rävemåla bygdegårdsförening.
Yvonne Torstensson är boknings- och informationsansvarig i Rävemåla bygdegårdsförening.
Under ett par års tid har Rävemåla bygdegårdsförening successivt renoverat bygdegården vid Rävsjön. Nyligen var allt klart och nu ska man försöka locka ungdomar i trakten till den nya ungdomsgården man byggt i källaren.

RÄVEMÅLA. Just nu ligger föreningen lite lågt med aktiviteter. Det omfattande arbetet är färdigställt och jul- och nyårsledigheter tar vid. Renoveringen har skett i steg allteftersom föreningen fått in medel till genomförandet, samtidigt som eldsjälar ställt upp med ett stort antal ideella arbetstimmar.

Fönstren på bygdegårdens övervåning har bytts till treglasfönster vilket hjälper till med isoleringen. Lokalerna värms upp med energieffektiva värmepumpar och av elektriska oljefyllda element. På övervåningen med kapacitet för 150 sittande gäster har också köket renoverats och nya kylskåp och spisar satts in.

– Vi ska uppdatera vår hemsida med för att få ut budskapet om att vi nu är klara med arbetet. Till renoveringen av ungdomsgården fick vi 80 000 kronor av Boverket och det ideella arbete som lagts ned av alla duktiga människor har beräknats till 180 000 kronor, säger Yvonne Torstensson, boknings- och informationsansvarig i föreningen...
LÄS MER I VK 51, UTE 22/12


CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Rekordår och behöver nyanställa

Jessica Linder, Cecilia Linder på Linder Aluminiumbåtar AB och Patrik Johansson på Borås Marin och Motor vilken är Linders största återförsäljare.

Fjolåret blev ett rekordår i dubbel bemärkelse för båttillverkaren Linder i Tingsryd.
Omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2017 ökade med tio miljoner till drygt 61 miljoner kronor och vinsten efter finansnetto blev drygt 5,5 miljoner kronor jämfört med 4,5 miljoner kronor för motsvarande period 2016 och nu behöver företaget nyanställa.

Läs mer...
Flera premiärer på mässan
180207
Ryds båtar AB som sedan nystarten 2012 återgick till att satsa på ett ursprungssortiment av mindre båtar har sedan dess rönt stora framgångar.
I år premiärvisar man bland annat en ny båt 486 BF som är ''storasyster'' till fjolårets 438 inom segmentet båtar för fritidsfiske.
Läs mer...
Nyfiken på människor
180202
Lasse Mård som häromåret författardebuterade tillsammans med Sven-Eric Svensson med boken ''Kapjärnvägen som försvann och blev en cykelled'' har nya böcker på gång. Ikväll är han på Björkeborg och föreläser från sin senaste bok ''Landsfiskalens Kungarike'' och snart är fler böcker på gång.
Läs mer...
Urshults IF i kris
180131
Sedan det konstaterats att man vare sig får ihop till ett dam- eller herrlag i Urshults IF befinner sig föreningen nu i ett tungt läge.
Styrelsen har därför kallat till ett extra föreningsmöte den 8 februari för att få fler att engagera sig i styrelsearbetet.

Läs mer...
> Nostalgikväll med tre generationer (180131)
> Klubben som kickboxas (180127)
> Författarbesök till biblioteket (180123)
> Finaldags för Glada kockar (180121)
> TIRK satsar på många tävlingar (180113)
> Förbereder sommarens skörd (180112)
> Höga flöden vid kvarnen (180111)
> Vill ha snabb försäljning (180108)
> Konsert i kyrkan på trettondagen (180105)
> Odlad fisk som smakar ål (171222)

 
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Alvestaseger mot Rögle, tung HAIF-seger och mängder av Åryd Cup i veck...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen