Tillbaka till startsidan
Måndag 19 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 januari 2018
Vill ha snabb försäljning
kurrebo
 
Växjö tingsrätt godkände  i början av december Stiftelsen Kurrebos ansökan om att försätta stiftelsen i likvidation. Beslutet har nu  vunnit laga kraft.  Ordförande Mikael Jeansson, (S), vill att fastigheten säljs så fort som möjligt.

KURREBO. Likvidatorn Jan Pyrell som utsetts av tingsrätten har påbörjat sitt arbete med likvidationen.

– När väl detta arbete är avslutat hoppas jag på en försäljning innan sommaren 2018. Länsstyrelsens dokumentation har vi att förhålla oss till vid försäljningen så en framtida köpare vet vad det är som gäller, säger Mikael Jeansson.

Problemet med giftet i marken är dock att det inte går att planlägga området, utan fastigheten får säljas i befintligt skick. Man kommer sedan att anlita en mäklare som kommer få värdera fastigheten varefter det bestäms vilket utgångspriset blir.

– Det som sedan fäller avgörandet för vilken köpare vi vill ha där är kanske verksamhetsidén eller affärsplanen. Under de snart två år sedan verksamheten lades ned har det skett en tillsyn av byggnaderna men i övrigt har inte något underhåll gjorts.

När verksamheten lades ned togs lökarna upp ur jorden, men träd och övrig befintlig växtlighet har inte avlägsnats från trädgården. Förutsatt att det blir en försäljning till sommaren tror Mikael Jeansson inte att en framtida köpare får igång någon verksamhet förrän tidigast till säsongen 2019 och även att denne får räkna med att göra en del investeringar.

– Det beror till stor del på vilken verksamhet man kan komma att vilja bedriva där. Det är egentligen bara fantasin och kapitalet som avgör vad för verksamhet det kommer att bli i framtiden.

Från kommunens sida lade man årligen en summa på 800 000 kronor i verksamheten på Kurrebo.

– Ser man ur det perspektivet är den summan åtminstone ett par undersköterskelöner per år det handlar om och Kurrebo är ju ingen kommunal verksamhet. Jag tycker att vi som kommun ska bedriva verksamhet inom det vi är bra på, så är det bättre att entreprenörer får ta hand om den turistiska verksamheten.  Carl-Magnus Wennerholm

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Rekordår och behöver nyanställa

Jessica Linder, Cecilia Linder på Linder Aluminiumbåtar AB och Patrik Johansson på Borås Marin och Motor vilken är Linders största återförsäljare.

Fjolåret blev ett rekordår i dubbel bemärkelse för båttillverkaren Linder i Tingsryd.
Omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2017 ökade med tio miljoner till drygt 61 miljoner kronor och vinsten efter finansnetto blev drygt 5,5 miljoner kronor jämfört med 4,5 miljoner kronor för motsvarande period 2016 och nu behöver företaget nyanställa.

Läs mer...
Flera premiärer på mässan
180207
Ryds båtar AB som sedan nystarten 2012 återgick till att satsa på ett ursprungssortiment av mindre båtar har sedan dess rönt stora framgångar.
I år premiärvisar man bland annat en ny båt 486 BF som är ''storasyster'' till fjolårets 438 inom segmentet båtar för fritidsfiske.
Läs mer...
Nyfiken på människor
180202
Lasse Mård som häromåret författardebuterade tillsammans med Sven-Eric Svensson med boken ''Kapjärnvägen som försvann och blev en cykelled'' har nya böcker på gång. Ikväll är han på Björkeborg och föreläser från sin senaste bok ''Landsfiskalens Kungarike'' och snart är fler böcker på gång.
Läs mer...
Urshults IF i kris
180131
Sedan det konstaterats att man vare sig får ihop till ett dam- eller herrlag i Urshults IF befinner sig föreningen nu i ett tungt läge.
Styrelsen har därför kallat till ett extra föreningsmöte den 8 februari för att få fler att engagera sig i styrelsearbetet.

Läs mer...
> Nostalgikväll med tre generationer (180131)
> Klubben som kickboxas (180127)
> Författarbesök till biblioteket (180123)
> Finaldags för Glada kockar (180121)
> TIRK satsar på många tävlingar (180113)
> Förbereder sommarens skörd (180112)
> Höga flöden vid kvarnen (180111)
> Konsert i kyrkan på trettondagen (180105)
> Rävemåla bygdegård vill satsa på ungdomarna (171229)
> Odlad fisk som smakar ål (171222)

 
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Alvestaseger mot Rögle, tung HAIF-seger och mängder av Åryd Cup i veck...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen