Tillbaka till startsidan
Måndag 19 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 21 januari 2018
Finaldags för Glada kockar
Yvonne Albinsson packar sallad för utkörning till mottagare i trakten runt Konga.
Yvonne Albinsson packar sallad för utkörning till mottagare i trakten runt Konga.
På tisdag är Glada kockarna på Örmoskolan i Konga först ut i finalen av Skolmats-Gastro 2018. I finalen gör skolan som ett av två lag från Småland upp med deltagare från bland annat Uppsala och Örebro.

KONGA. I kommunala storkök ligger huvudfokus på att få klart lunchmaten för skolbarn som äter klockan 11 på förmiddagen, därefter har man även vanlig lunchservering mitt på dagen. Yvonne Albinsson är förstekock på Konga Allhus och lagledare för det tre man starka laget.

– Finalen med fem jurymedlemmar och konferencier som kommer hit hålls som sagt på tisdag men resultatet vem som vunnit tillkännages efter det att sista finalgänget visat upp sig den 6 februari. Nu i veckan håller vi i laget på och försöker planera in och jobba ihop oss lite grann ett par gånger för att gå igenom ordentligt och testa hur vi ska göra uppläggningarna, säger Yvonne Albinsson.

Från början hade laget inte någon direkt uttänkt strategi utan körde på för att få ihop ett bra tävlingsbidrag. De hade inte heller haft med i funderingarna om att de faktiskt kunde hamna i final.

– Vi blev lite paffa när tävlingsfolket ringde och sade att vi tagit oss dit. Bidragen vi satt ihop har det gemensamt att de är klimatsmart gjorda där vi tänker på att det som vi lagar av inte tär för hårt på jordens resurser samtidigt som det ska vara gott och näringsrikt...
LÄS MER I VK 3, UTE 19/1


CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Rekordår och behöver nyanställa

Jessica Linder, Cecilia Linder på Linder Aluminiumbåtar AB och Patrik Johansson på Borås Marin och Motor vilken är Linders största återförsäljare.

Fjolåret blev ett rekordår i dubbel bemärkelse för båttillverkaren Linder i Tingsryd.
Omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2017 ökade med tio miljoner till drygt 61 miljoner kronor och vinsten efter finansnetto blev drygt 5,5 miljoner kronor jämfört med 4,5 miljoner kronor för motsvarande period 2016 och nu behöver företaget nyanställa.

Läs mer...
Flera premiärer på mässan
180207
Ryds båtar AB som sedan nystarten 2012 återgick till att satsa på ett ursprungssortiment av mindre båtar har sedan dess rönt stora framgångar.
I år premiärvisar man bland annat en ny båt 486 BF som är ''storasyster'' till fjolårets 438 inom segmentet båtar för fritidsfiske.
Läs mer...
Nyfiken på människor
180202
Lasse Mård som häromåret författardebuterade tillsammans med Sven-Eric Svensson med boken ''Kapjärnvägen som försvann och blev en cykelled'' har nya böcker på gång. Ikväll är han på Björkeborg och föreläser från sin senaste bok ''Landsfiskalens Kungarike'' och snart är fler böcker på gång.
Läs mer...
Urshults IF i kris
180131
Sedan det konstaterats att man vare sig får ihop till ett dam- eller herrlag i Urshults IF befinner sig föreningen nu i ett tungt läge.
Styrelsen har därför kallat till ett extra föreningsmöte den 8 februari för att få fler att engagera sig i styrelsearbetet.

Läs mer...
> Nostalgikväll med tre generationer (180131)
> Klubben som kickboxas (180127)
> Författarbesök till biblioteket (180123)
> TIRK satsar på många tävlingar (180113)
> Förbereder sommarens skörd (180112)
> Höga flöden vid kvarnen (180111)
> Vill ha snabb försäljning (180108)
> Konsert i kyrkan på trettondagen (180105)
> Rävemåla bygdegård vill satsa på ungdomarna (171229)
> Odlad fisk som smakar ål (171222)

 
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Alvestaseger mot Rögle, tung HAIF-seger och mängder av Åryd Cup i veck...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen