Tillbaka till startsidan
Måndag 19 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 23 januari 2018
Författarbesök till biblioteket
Huvudbiblioteket i Tingsryd.
Huvudbiblioteket i Tingsryd.
Biblioteket i Tingsryd håller som bäst på och sammanställer sitt vårprogram.  Färdiga punkter är sagostunder för de allra yngsta och ett författarbesök i april.

TINGSRYD. Situationen på biblioteket befinner sig just nu i en aktivfas med rekrytering av  en ny bibliotekschef som tillträder den 1 februari. Ulf Åkesson, bibliotekarie konstaterar också att aktiviteter för barn och ungdomar ligger lite lågt just nu då bibliotekets barn- och ungdomsbibliotekarie är sjukskriven.

– Det är en del punkter som inte är spikade ännu varför vi inte kan gå ut med dessa ännu. Vad som dock är klart är att Karin Brunk-Holmqvist kommer hit till Tingsryd den 18 april.

Denne skriver lättsam skönlitteratur med mycket humor som utspelar sig på skånska Österlen.

– Hon debuterade 1997 med boken Potensgivarna och brukar vara väldigt uppskattad av en lite äldre publik. Utöver detta har vi hittills fått klart med så kallat småbarnshäng som riktar sig till föräldrar med barn under två år vilket vi bokat in första fredagen i varje månad under våren.

Då ett antal bibliotek försvunnit i kommunen har man lagt just författarbesök och evenemang för yngre barn till huvudbiblioteket.

– Man tycker att antalet besök här på biblioteket skulle ha ökat när filialerna i Konga, Linneryd, Väckelsång och Urshult försvann, men besökarantalet har faktiskt minskat, säger Ulf Åkesson.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Rekordår och behöver nyanställa

Jessica Linder, Cecilia Linder på Linder Aluminiumbåtar AB och Patrik Johansson på Borås Marin och Motor vilken är Linders största återförsäljare.

Fjolåret blev ett rekordår i dubbel bemärkelse för båttillverkaren Linder i Tingsryd.
Omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2017 ökade med tio miljoner till drygt 61 miljoner kronor och vinsten efter finansnetto blev drygt 5,5 miljoner kronor jämfört med 4,5 miljoner kronor för motsvarande period 2016 och nu behöver företaget nyanställa.

Läs mer...
Flera premiärer på mässan
180207
Ryds båtar AB som sedan nystarten 2012 återgick till att satsa på ett ursprungssortiment av mindre båtar har sedan dess rönt stora framgångar.
I år premiärvisar man bland annat en ny båt 486 BF som är ''storasyster'' till fjolårets 438 inom segmentet båtar för fritidsfiske.
Läs mer...
Nyfiken på människor
180202
Lasse Mård som häromåret författardebuterade tillsammans med Sven-Eric Svensson med boken ''Kapjärnvägen som försvann och blev en cykelled'' har nya böcker på gång. Ikväll är han på Björkeborg och föreläser från sin senaste bok ''Landsfiskalens Kungarike'' och snart är fler böcker på gång.
Läs mer...
Urshults IF i kris
180131
Sedan det konstaterats att man vare sig får ihop till ett dam- eller herrlag i Urshults IF befinner sig föreningen nu i ett tungt läge.
Styrelsen har därför kallat till ett extra föreningsmöte den 8 februari för att få fler att engagera sig i styrelsearbetet.

Läs mer...
> Nostalgikväll med tre generationer (180131)
> Klubben som kickboxas (180127)
> Finaldags för Glada kockar (180121)
> TIRK satsar på många tävlingar (180113)
> Förbereder sommarens skörd (180112)
> Höga flöden vid kvarnen (180111)
> Vill ha snabb försäljning (180108)
> Konsert i kyrkan på trettondagen (180105)
> Rävemåla bygdegård vill satsa på ungdomarna (171229)
> Odlad fisk som smakar ål (171222)

 
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Alvestaseger mot Rögle, tung HAIF-seger och mängder av Åryd Cup i veck...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen