Tillbaka till startsidan
Måndag 23 oktober 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 13 augusti 2017
Träningen är Johans pysventil
 Det roligaste med mitt jobb är alla möten, jag är en social person som älskar att träffa nya människor i alla möjliga och omöjliga sammanhang.  Foto: Emelie Mitroulis Helldén
Det roligaste med mitt jobb är alla möten, jag är en social person som älskar att träffa nya människor i alla möjliga och omöjliga sammanhang.
Foto: Emelie Mitroulis Helldén
Att politik handlar om förtroende är något som är en självklarhet för den moderata riksdagsledamoten Johan Hultberg. Han beskriver sig själv som en ambitiös person som alltid vill vara påläst och väl förberedd, en balansgång för någon som samtidigt vill vara en närvarande pappa och familjefar.

MÖTE MED. Hans pysventil är träningen som alltid funnits med honom och som riksdagsledamot söker han inför valet nytt förtroende bland väljarna, även om det denna gång inte blir från Kronobergs invånare. Beslutet att flytta tillbaka till västkusten var inte enkelt samtidigt som han själv menar att det känns rätt att komma närmre sin familj.

Det var under gymnasietiden som Johan Hultberg valde att engagera sig politiskt, i viljan att själv få välja utbildning efter egna behov. Han flyttade därmed från Uddevalla till Växjö där han studerade på Växjö fria gymnasium.

– Jag har alltid provocerats av att andra vill styra våra liv och att jag valde Moderaterna handlar mycket om synen på individen, att vi har ansvar för våra egna liv och att vi ska ha möjlighet att göra våra egna val.

Efter valet 2006 började Johan arbeta som politisk sekreterare i dåvarande Landstinget Kronoberg och inför valet 2009 var så siktet inställd på riksdagen. Han är nu inne på sin andra mandatperiod och är sedan 2014 även moderaternas miljöpolitiske talesperson.

– Engagemanget för miljön har alltid funnits där och för att vara helt ärlig så är det kanske inte den frågan där mitt parti tidigare stuckit ut hakan. Vi måste vara självkritiska där, men jag gillar å andra sidan utmaningar och väljer aldrig den lättaste vägen. Att profilera oss inom miljö- och hållbarhetsfrågor är en utmaning som jag gärna tar mig an...
LÄS MER I VK 32, UTE 11/8


ELISABETH ANDERBERG
Uppfinnare med över 100 patent

Göran Hansson, klurig uppfinnare i Linneryd, har över 100 registrerade patent och mönster på sin meritlista.

I 45 år har Göran Hansson klurat och kommit på nya uppfinningar. I sin ateljé i Linneryd har han konstruerat allt från mekaniska skruvanordningar och trafikskyltar till mus- och vildsvinsfällor.
– Totalt har jag över 100 patent och mönster.
Läs mer...
SVT-legendar besökte Växjö
171022
Ryssland bedriver ett informationskrig för att undergräva förtroendet för det öppna och demokratiska samhället i väst. Det menar journalisten, författaren och tidigare SVT-korrespondenten Stig Fredrikson, som nyligen gästade Det fria ordets hus i Växjö.
– Vi måste vara vaksamma mot konstiga nyheter!
Läs mer...
Återremiss skjuter upp beslut om stadshus
171018
Oppositionen utnyttjade möjligheten att återremittera ärendet om nytt kommunhus till nästa fullmäktige. Gunnar Storbjörk (S) som var drivande i debatten emot är inte nöjd med beslutsunderlagen. Främst att det inte finns en riktig kalkyl på vad det skulle kosta att bygga om de nuvarande lokalerna.
– Vi har efterfrågat den många gånger men först för någon månad sedan stod det klart att det inte finns någon, säger han
Läs mer...
Tajma brinner för välfärd och internationell solidaritet
171015
Tajma Sisic är Kronobergs nyvalda SSU-ordförande. Välfärdsfrågor och internationell solidaritet ligger henne extra varmt om hjärtat, något som är sprunget ur uppväxten i ett segregerat miljonprogramsområde.     
– Jag har sett klassamhällets orättvisor och rasismen med egna ögon!
Läs mer...
> Uppmärksammade Nationella anhörigdagen (171015)
> Hemvändare förverkligar bostadsprojekt (171008)
> Arkeologer gräver för att förstå (171007)
> Ny folkrörelse håller rikskonferens i gröna Växjö (171006)
> Plan antagen för Bäckaslöv etapp II (171005)
> Nominerade till årets Byggnadspris (171004)
> Första småstaden med elektricitet (170928)
> ICA storsatsar på Teleborg (170927)
> Unikt koncept för samhällsfunktioner (170924)
> Matad av robot inom omsorgen (170921)

 
LEDAREN
Inga undantag - med regler
Det är alltid hinder i form av regler och lagar som främst hämmar att ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - oktober 2017
Österskräll i Borlänge, derby i rekreationshockeyn och tjejhockey i ...
Läs mer...
FAMILJ
Inspirerande näringslivsdag på WTC
Det går bra för Kronobergs företag. Detta glada budskap framfördes i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen