Tillbaka till startsidan
Fredag 19 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 13 augusti 2017
Träningen är Johans pysventil
 Det roligaste med mitt jobb är alla möten, jag är en social person som älskar att träffa nya människor i alla möjliga och omöjliga sammanhang.  Foto: Emelie Mitroulis Helldén
Det roligaste med mitt jobb är alla möten, jag är en social person som älskar att träffa nya människor i alla möjliga och omöjliga sammanhang.
Foto: Emelie Mitroulis Helldén
Att politik handlar om förtroende är något som är en självklarhet för den moderata riksdagsledamoten Johan Hultberg. Han beskriver sig själv som en ambitiös person som alltid vill vara påläst och väl förberedd, en balansgång för någon som samtidigt vill vara en närvarande pappa och familjefar.

MÖTE MED. Hans pysventil är träningen som alltid funnits med honom och som riksdagsledamot söker han inför valet nytt förtroende bland väljarna, även om det denna gång inte blir från Kronobergs invånare. Beslutet att flytta tillbaka till västkusten var inte enkelt samtidigt som han själv menar att det känns rätt att komma närmre sin familj.

Det var under gymnasietiden som Johan Hultberg valde att engagera sig politiskt, i viljan att själv få välja utbildning efter egna behov. Han flyttade därmed från Uddevalla till Växjö där han studerade på Växjö fria gymnasium.

– Jag har alltid provocerats av att andra vill styra våra liv och att jag valde Moderaterna handlar mycket om synen på individen, att vi har ansvar för våra egna liv och att vi ska ha möjlighet att göra våra egna val.

Efter valet 2006 började Johan arbeta som politisk sekreterare i dåvarande Landstinget Kronoberg och inför valet 2009 var så siktet inställd på riksdagen. Han är nu inne på sin andra mandatperiod och är sedan 2014 även moderaternas miljöpolitiske talesperson.

– Engagemanget för miljön har alltid funnits där och för att vara helt ärlig så är det kanske inte den frågan där mitt parti tidigare stuckit ut hakan. Vi måste vara självkritiska där, men jag gillar å andra sidan utmaningar och väljer aldrig den lättaste vägen. Att profilera oss inom miljö- och hållbarhetsfrågor är en utmaning som jag gärna tar mig an...
LÄS MER I VK 32, UTE 11/8


ELISABETH ANDERBERG
På jakt med Ryssbygymnasiet

Magnus Ullman går tredje året vid Ryssbygymnasiets jaktutbildning. Under välgörenhetsjakten är han hundansvarig.

När deltagarna i Ryssbygymnasiets välgörenhetsjakt samlas vid skolans jaktmarker ligger januarimörkret fortfarande tungt över det småländska landskapet. Jakten sker till förmån för Barncancerfonden. Under dagen har jaktintresserade ungdomar möjlighet att jaga och samtidigt få en uppfattning om vad som ingår i skolans jaktutbildning.
Läs mer...
Vill få upp EU-frågan på dagordningen igen
180117
EU-medlemskapet har inneburit att Sverige tappat självbestämmande och inflytande över både sin finans- och utrikespolitik. Det menar Folkrörelsen Nej till EU, vars Växjö-grupp vill lyfta upp EU-frågan i den stundande valrörelsen.
– Det är väldigt tyst om EU. När Sverige nyligen anslöt sig till PESCO, EU:s försvarssamarbete, så skedde det helt utan debatt, säger Carin Lindberg.
Läs mer...
Tunga avhopp för (S)
180117
Socialdemokraternas toppolitiker i Växjö, Åsa Karlsson-Björkmarker, meddelade överraskande i veckan att hon lämnar kommunpolitiken. Hon är sjukskriven sedan i december för stressrelaterade problem och återkommer inte som ledare för oppositionen i kommunstyrelsen.
Läs mer...
Tomas Eneroth laddar inför valrörelsen
180114
Efter ett intensivt första halvår som minister har Växjöbon Tomas Eneroth varit ledig och laddat batterierna hemma i Växjö. Nu stundar ett späckat valår och med låg arbetslöshet och goda statsfinanser så tror Tomas på ett lyft i opinionen. Däremot fruktar han en smutsig valrörelse.
– Det finns tendenser till hätska tongångar i debatten, det oroar mig!
Läs mer...
> Eva Johansson centerns etta (180114)
> Växjö växer på höjd och bredd (180113)
> Norra Järnvägsgatan stängs för biltrafik (180110)
> Tror på lyft för Liberalerna (180107)
> Cykeläventyrare samlar in pengar till Barncancerfonden (180106)
> Lager på lager (180104)
> Nyårshelgen är en svår tid för hundarna (171228)
> Hissö, naturreservat under förvandling (171222)
> Butiker möter e-handeln (171220)
> De berättar om ett familjeliv i kontrollerat kaos (171216)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen