Tillbaka till startsidan
Måndag 21 augusti 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 13 augusti 2017
Träningen är Johans pysventil
 Det roligaste med mitt jobb är alla möten, jag är en social person som älskar att träffa nya människor i alla möjliga och omöjliga sammanhang.  Foto: Emelie Mitroulis Helldén
Det roligaste med mitt jobb är alla möten, jag är en social person som älskar att träffa nya människor i alla möjliga och omöjliga sammanhang.
Foto: Emelie Mitroulis Helldén
Att politik handlar om förtroende är något som är en självklarhet för den moderata riksdagsledamoten Johan Hultberg. Han beskriver sig själv som en ambitiös person som alltid vill vara påläst och väl förberedd, en balansgång för någon som samtidigt vill vara en närvarande pappa och familjefar.

MÖTE MED. Hans pysventil är träningen som alltid funnits med honom och som riksdagsledamot söker han inför valet nytt förtroende bland väljarna, även om det denna gång inte blir från Kronobergs invånare. Beslutet att flytta tillbaka till västkusten var inte enkelt samtidigt som han själv menar att det känns rätt att komma närmre sin familj.

Det var under gymnasietiden som Johan Hultberg valde att engagera sig politiskt, i viljan att själv få välja utbildning efter egna behov. Han flyttade därmed från Uddevalla till Växjö där han studerade på Växjö fria gymnasium.

– Jag har alltid provocerats av att andra vill styra våra liv och att jag valde Moderaterna handlar mycket om synen på individen, att vi har ansvar för våra egna liv och att vi ska ha möjlighet att göra våra egna val.

Efter valet 2006 började Johan arbeta som politisk sekreterare i dåvarande Landstinget Kronoberg och inför valet 2009 var så siktet inställd på riksdagen. Han är nu inne på sin andra mandatperiod och är sedan 2014 även moderaternas miljöpolitiske talesperson.

– Engagemanget för miljön har alltid funnits där och för att vara helt ärlig så är det kanske inte den frågan där mitt parti tidigare stuckit ut hakan. Vi måste vara självkritiska där, men jag gillar å andra sidan utmaningar och väljer aldrig den lättaste vägen. Att profilera oss inom miljö- och hållbarhetsfrågor är en utmaning som jag gärna tar mig an...
LÄS MER I VK 32, UTE 11/8


ELISABETH ANDERBERG
Stefan tror på europeisk samverkan

Stefan Höjelid, docent och ordförande i Historiska föreningen i Kronobergs län, håller gärna en europeisk utblick både när det gäller historia och samtid.

Smålänning, svensk och europé. Stefan Höjelid, docent inom statsvetenskap och numera ordförande i Historiska föreningen i Kronoberg, har ett brinnande intresse för europeisk politik och EU-frågor.
– Jag tror på samarbete, möten och utbyte mellan stater och människor. Sedan är EU långtifrån perfekt, men ingen organisation är bättre än sina medlemmar.
Läs mer...
Vill säkerställa rekrytering av undersköterskor
170820
I våras larmade Sveriges Kommuner- och Landsting (SKL) återigen om den brist på undersköterskor som kommer att slå särskilt hårt mot kommuner i framtiden. Bakgrunden till bristen är att för få utbildar sig och inte stannar inom undersköterskeyrket och att Sverige har en växande andel äldre befolkning. Nu vill socialdemokraterna i Växjö utreda hur läget ser ut lokalt för att säkerställa att problemen inte kommer bli förödande i framtiden.

Läs mer...
Region Kronobergs administration utreds
170818
Region Kronoberg bildades för att effektivisera verksamheten och spara in på tjänster.
Nu pågår en utredning om flera administrativa tjänster som ingen riktigt vet varför de tillkom eller vad de gör.
– Det talas om uppåt 70 nya tjänster på två år, säger Roland Gustbée (M).
Läs mer...
Traditionsenlig stadsfestival
170817
På fredag går startskottet för stadsfesten Karl-Oskardagarna, en festival som för första gången arrangerades 1983.  Förändringar har skett gällande innehåll och tema, men namnet och syftet är detsamma - att erbjuda Växjöbor en riktigt folklig sommarfest. Med något för alla smaker hoppas arrangörerna på ännu en lyckad upplaga av evenemanget som denna gång lägger lite extra fokus på invandring.
Läs mer...
> Ola Palmgren omvald till förbundsstyrelse (170817)
> Utökat verksamhetsbidrag föreslås till Brottsofferjouren (170810)
> Första lägenheten lyftes på plats (170809)
> Fortsatta vägarbeten på Liedbergsgatan (170809)
> ''Vatten i raka bäckar sjunger inte'' (170809)
> Lek och glädje – ett välbehövligt avbrott (170808)
> Högsäsong i Ekobacken (170807)
> Spelkonvent firade femårsjubileum (170705)
> Lotta förenklar ekologi och skapande (170702)
> Antalet tvångsåtgärder minskar vid rättspsykiatriska regionkliniken (170701)

 
LEDAREN
Den vår den svage kallar höst
I veckan började jaktsäsongen på allvar. Även om det går att fånga ell...
Läs mer...
FAMILJ
Flottans Män firade 70 år
En glad skara människor med god sjövana samlades i Marinstugan i l...
Läs mer...
SPORT
Trogen spelare vann bägaren
Det var en trogen spelare, som vann silverbägaren i årets Tegeludden...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen