Tillbaka till startsidan
Söndag 24 september 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 augusti 2017
Allt annat än positiv bild av vården
Inte bara personal ökar kostnaderna inom sjukvården. Ny teknik, som exempelvis denna Accelerator för strålbehandling, kräver investeringar och var gränsen går för att förbättra liv måste tyvärr också diskuteras, menar Roland Gustbée (M). Foto: Region Kronoberg
Inte bara personal ökar kostnaderna inom sjukvården. Ny teknik, som exempelvis denna Accelerator för strålbehandling, kräver investeringar och var gränsen går för att förbättra liv måste tyvärr också diskuteras, menar Roland Gustbée (M).
Foto: Region Kronoberg
Brist på sjuksköterskor, underskott på 190 miljoner kronor med sparkrav som följd och stängda avdelningar.
Rapporteringen kring sjukvården inom Region Kronoberg har varit allt annat än positiv den senaste tiden.
Men det finns en sida till av sjukvårdens mynt.


I våras beslutades det att Hälso- och sjukvården i Region Kronoberg skulle spara 60 miljoner kronor under 2017. En av åtgärderna som skulle bidra till detta var att minska på antalet hyrpersonal inom verksamheten, för att så småningom klara sig utan att ta in extern personal.

Efter regionfullmäktige i juni ökade besparingskravet till det dubbla. Alliansen, med stöd av Sverigedemokraterna fick igenom att det skulle sparas 120 miljoner kronor under året.
Men hur kunde man hamna här?

Roland Gustbée (M), andre vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden menar att visst är hyrpersonal en faktor i att det blivit ett sådant underskott och förklaringen till det går tillbaka till 1980-talet.

– Då byggde man ut primärvården och anställde väldigt många unga och nyutbildade personer. Nu går de i pension och vi har haft för dålig framförförhållning gällande att utbilda nya distriktsläkare och allmänspecialister till exempel.

Han menar att hälften av hyrpersonalen är läkare inom dessa områden.

Det andra området är på sjuksköterskesidan. Många har slutat som sjuksköterskor på grund av den tunga belastning de har.

– Förr accepterade sjuksköterskorna sina scheman och arbetsuppgifter mer än vad man gör idag. Då slutar man hellre än att slita ut sig, säger Gustbée.

Han får medhåll av Charlotta Svanberg (S) ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

–  Man eftersträvar inte guldklockan längre. Vill man ha kvar sin personal så måste man också vara en attraktiv arbetsgivare, säger hon.

Och enligt en utredning, ledd av Göran Stiernstedt, nationell ledare av en mer effektiv vård, så har Sverige tillräckligt med läkare för att täcka behoven. För Region Kronoberg är problemet bara att de inte är anställda av dem.

– Det är just därför vi måste bli en bättre arbetsgivare, ta emot fler praktikanter och jobba mer för kompetensförsörjningen inom hälso- och sjukvården, säger Charlotta Svanberg.

När det handlar om sjuksköterskor så har det aldrig funnits så många sjuksköterskor anställda i Kronoberg som det gör idag. Bara de senaste tre åren har antalet ökat. Men det är även fler som är lediga för studier och föräldraledighet. I den stora pensionsavgången hyrdes det inte bara in personal, det anställdes också. Men de som anställdes var unga och i den ålder då många bildar familj och utbildar sig vidare.

Kommer sjuksköterskesituationen att lösa sig automatiskt inom ett par år då?

– Ja, delvis så kommer den det. Men som sagt, vi kan inte bara sitta och vänta på att de ska komma tillbaka. Vi måste se till så att det är just oss de vill komma tillbaka till genom att bli en bättre arbetsplats, säger Svanberg.

Att arbeta som sjuksköterska har blivit mer attraktivt sedan frågan kommit upp till diskussion. När det var många som slutade och hyrpersonal togs in, beslutade Region Kronoberg i våras, att i samarbete med Linnéuniversitetet och Ljungby kommun starta en sjuksköterskeutbildning i Ljungby nu i höst. Utbildningen har 90 platser och sett till antalet sökande skulle det kunna ha varit det dubbla. Så läget för att få sjuksköterskekompetens i framtiden ser ljus ut.

– Men en annan sak som det sällan pratas om gällande den ekonomiska situationen är att teknikutvecklingen och läkemedelsutvecklingen är snabbare än den ekonomiska utvecklingen säger Roland Gustbée.

– Det finns alltmer läkemedel och teknik som kan göra väldigt mycket för människor och deras hälsa. Men det kostar också väldigt mycket pengar. Ibland kanske vi måste inse att det finns en ekonomisk gräns även för vad vi kan kosta på oss när det handlar om att förbättra liv, säger han, medveten om att det är både en svår och moraliskt känslig fråga. Men fortfarande en fråga som måste diskuteras mer i framtiden.

Hur besparingarna kommer att se ut ska presenteras nu under sensommaren eller tidig höst.

ELISABETH ANDERBERG
Unikt koncept för samhällsfunktioner

Många Växjöbor hade kommit till stadsbiblioteket i fredags för att få information och ställa frågor om det nya station- och stadshuset. 

Om en månad är det tänkt att Växjö kommunfullmäktige ska säga ja till byggandet av det nya stations- och stadshuset. Totalt handlar det om en 16 400 kvadratmeter stor byggnad som ska rymma kommunledning, resecentrum, restauranger och butiker.
– Det unika är just kombination resecentrum och stadshus. Växjö blir förmodligen först i Sverige med det konceptet, säger projektledaren Ove Dahl.
Läs mer...
Matad av robot inom omsorgen
170921
Anställda inom omsorgen i Växjö kommun har "laddat batterierna" i veckan. Uppdelat på två dagar är tanken att de allra flesta anställda ska kunna inspireras och ta del av nya rön och hjälpmedel. Ett av dem är exempelvis en matrobot som ännu inte finns i Växjö kommun.
Läs mer...
Annie Lööf i Växjö
170920
Centerpartiets ledare Annie Lööf var i Växjö i onsdags för att informera sig om hur Region Kronoberg jobbar med barnsjukvården i allmänhet och den barn- och ungdomspsykiatriska vården i synnerhet.
Läs mer...
McDonalds-entreprenör satsar på politiken
170917
Tomas Johansson är 64-åringen med erfarenheter som både socialarbetare och företagare. Efter att ha drivit McDonalds-restauranger i Växjö i 16 år sadlar han nu om och satsar på politiken. Inför valet nästa år kandiderar han för Centerpartiet.
– Att klara integrationen och bryta utanförskapet i samhället är vår tids största utmaning.
Läs mer...
> Seniorer med kunskapstörst (170915)
> Växjöbor deltar i manifestation mot NATO-övning (170913)
> Information om stads- och stationshuset (170913)
> Ann-Charlotte är kändis i Växjö city (170910)
> Oenighet om politik i kyrkan (170910)
> Höghus i trä en höjdare (170909)
> Stor enighet kring diakonin (170906)
> Uttrycker stark oro för polisens framtid (170903)
> Kontaktcenter är Årets arbetsplats (170831)
> Myndighet flyttar till Växjö (170830)

 
LEDAREN
Utbud och efterfrågan
Enligt prognoser från Arbetsförmedlingen väntas sysselsättningen öka m...
Läs mer...
FAMILJ
Tennisfilm väckte minnen
En av höstens svenska storfilmer är Borg med Sverrir Gudnason och Sh...
Läs mer...
LEDAREN
En gråhårig gerillarörelse?
Det brukar ju sägas att man inte ska fråga efter eller nämna en kvinna...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen