Tillbaka till startsidan
Måndag 19 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 17 September 2017
McDonalds-entreprenör satsar på politiken
Den före detta socialarbetaren och McDonalds-företagaren Tomas Johansson ger sig nu in i politiken och kandiderar för Centerpartiet i nästa års val.
Den före detta socialarbetaren och McDonalds-företagaren Tomas Johansson ger sig nu in i politiken och kandiderar för Centerpartiet i nästa års val.
Tomas Johansson är 64-åringen med erfarenheter som både socialarbetare och företagare. Efter att ha drivit McDonalds-restauranger i Växjö i 16 år sadlar han nu om och satsar på politiken. Inför valet nästa år kandiderar han för Centerpartiet.
– Att klara integrationen och bryta utanförskapet i samhället är vår tids största utmaning.


MÖTE MED. I Växjö är Tomas framför allt känd för att ha drivit McDonalds-restaurangerna på Norremark och Grand Samarkand. I hela 16 år försåg han Växjöborna med hamburgare innan han i fjol sålde verksamheten.

– Det var en fantastisk resa. Men nu kände jag att det var dags att gå vidare och göra något annat.

Det sociala engagemanget har alltid varit framträdande hos Tomas och i grunden är han utbildad socionom. Innan han slumpmässigt tog steget in i restaurangbranschen så jobbade han bland annat inom socialtjänsten. Tomas var även chef för Försäkringskassan i Karlskrona på 90-talet.

– Jag är en entreprenör från födseln och att försöka förändra en sådan trög och inåtvänd organisation som Försäkringskassan var en stor utmaning, särskilt när det dessutom var finanskris och vi tvingades göra omfattande nedskärningar. Mitt uppdrag blev att hitta nya lösningar och att modernisera organisationen.  

Med sina erfarenheter från både det offentliga och näringslivet ger sig nu Tomas in i politikens värld.

- Som person drivs jag av en vilja att förändra världen. Jag vill vara med och påverka samhällsutvecklingen.

Du är en väldigt drivande person som kommer från företagarvärlden och som gillar att arbeta förändringsinriktat. Du tror inte att det krockar med politikens mer trögjobbade arbetssätt?

– En del har undrat om jag verkligen har det rätta tålamodet. Jag är kanske naiv, men jag har en tro på att det faktiskt går att påverka samhället. Och när jag lämnade McDonalds uppstod frågan, vad vill jag göra nu...
LÄS MER I VK 37, UTE 15/9


DAVID FÄRDIGH
Hanna möter ånger, tårar, skratt och längtan

Att jobba som präst i ett häkte innebär samtal som rymmer mycket ånger, ovisshet och tårar men också skratt, berättar Hanna Stark. 

Sedan två år tillbaka är Hanna Stark häktespräst i Växjö. I samtalen med de intagna möter hon mycket ånger och tårar, men också skratt och tro.
– Framför allt finns det en längtan efter att hitta fäste i något eller någon.
Läs mer...
Magnus vill ha ett grönare och mindre fyrkantigt Sverige
180318
Magnus P Wåhlin, skolpräst från Hovshaga, är Miljöpartiets nya toppnamn i Växjö. Han vill ha ett grönare samhälle med bilfria centrum, menar att säkerhetsdiskussionerna är problematiska och anser att bristande integration delvis beror på fyrkantighet och byråkrati.
– Ibland reglerar vi nästan ihjäl oss. Är det till exempel självklart att alla måste kunna svenska för att få komma in på arbetsmarknaden?
Läs mer...
Späckad miljövecka i Växjö
180317
På måndag invigs den femte upplagan av Earth Week i Växjö. Ett späckat program väntar med föreläsningar, fröbyten, framtidsvandringar, livemusik och så årets stora nyhet, Pop-up park, då Västra Esplanaden under några timmar stängs av för biltrafik och omvandlas till en aktivitetspark med vattenbar, livescen och schnippeldisco.
Läs mer...
Lenas hjärta slår ett extra slag för hjärtebarnen
180311
Februari 2005 blev Lena Klarefelt mamma till en svårt hjärtsjuk son. Dessa erfarenheter gjorde att hon engagerade sig i Hjärtebarnsfonden och startade föreningens Kronobergsavdelning 2006, där hon idag är ordförande.
– Att ha ett missbildat hjärta är ett osynligt handikapp. Med föreningen vill vi synliggöra hjärtebarnens behov och stötta både barnen, syskonen och föräldrarna.  
Läs mer...
> Med musik i bagaget (180310)
> Stridslystna seniorer (180307)
> Henrik är ny ordförande för Aktiespararna Växjö (180304)
> Fler p-platser för sjukhuspersonal (180301)
> Växjöbostäder försvarar höga hyror i de nya studentlägenheterna (180228)
> Nytt jättebygge på Arenastaden (180228)
> Kristian Tyrann invigde årets föreläsning (180226)
> Med våtmarken i centrum (180223)
> Revisionsplan antagen (180223)
> Sportlovsflyg i litet format (180222)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen