Tillbaka till startsidan
Måndag 19 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 27 September 2017
ICA storsatsar på Teleborg
Här mellan Teleborgsvägen och Framtidsvägen byggs en 3000 kvadratmeter stor ICA Kvantum-butik med 248 studentlägenheter ovanpå.
Här mellan Teleborgsvägen och Framtidsvägen byggs en 3000 kvadratmeter stor ICA Kvantum-butik med 248 studentlägenheter ovanpå. 
Om ganska exakt ett år inviger ICA sin nya Kvantum-butik vid Framtidsvägen på Teleborg. Dessutom flyttar ICA sitt Växjökontor från I11-området till Hus Charlie som byggs parallellt med butiken.  
– Med både butik och regionkontor nära universitetet verkar vi i ett expansivt område nära nästa generations arbetskraft, säger Maria Ljung Jönsson, arbetsplatsansvarig på ICA i Växjö.


Det händer mycket i Växjö i allmänhet och på Teleborg i synnerhet, konstaterade kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) när hon inledde tisdagens företagsträff på Teleborg slott. Ett exempel är Välle Broar där det nu pågår en rad olika trähusprojekt.

– Med fler bostäder längs Teleborgsvägen förlänger vi staden och binder samman Campus och stadskärnan.

Mest spektakulärt är förmodligen den byggnad som uppförs mellan Teleborgsvägen och Framtidsvägen intill Linnéuniversitetet. Här byggs en fastighet som dels kommer rymma 248 studentlägenheter och dels en 3000 kvadratmeter stor ICA-butik i bottenvåningen. ICA, som förra helgen firade 100-årsjubileum, flyttar från sin nuvarande butik i Teleborg centrum för att istället etablera sig på universitetsområdet.

– Våra Kvantum-butiker ingår alltid i ett samspel där vi med övriga aktörer tillsammans bygger staden. Och att vi här dessutom kommer ha både ett universitet och ett slott direkt i närheten gör butiken unik i Sverige, säger Magnus Hjelmberg på ICA Fastigheter...
LÄS MER I VK 39, UTE 29/9


DAVID FÄRDIGH
Hanna möter ånger, tårar, skratt och längtan

Att jobba som präst i ett häkte innebär samtal som rymmer mycket ånger, ovisshet och tårar men också skratt, berättar Hanna Stark. 

Sedan två år tillbaka är Hanna Stark häktespräst i Växjö. I samtalen med de intagna möter hon mycket ånger och tårar, men också skratt och tro.
– Framför allt finns det en längtan efter att hitta fäste i något eller någon.
Läs mer...
Magnus vill ha ett grönare och mindre fyrkantigt Sverige
180318
Magnus P Wåhlin, skolpräst från Hovshaga, är Miljöpartiets nya toppnamn i Växjö. Han vill ha ett grönare samhälle med bilfria centrum, menar att säkerhetsdiskussionerna är problematiska och anser att bristande integration delvis beror på fyrkantighet och byråkrati.
– Ibland reglerar vi nästan ihjäl oss. Är det till exempel självklart att alla måste kunna svenska för att få komma in på arbetsmarknaden?
Läs mer...
Späckad miljövecka i Växjö
180317
På måndag invigs den femte upplagan av Earth Week i Växjö. Ett späckat program väntar med föreläsningar, fröbyten, framtidsvandringar, livemusik och så årets stora nyhet, Pop-up park, då Västra Esplanaden under några timmar stängs av för biltrafik och omvandlas till en aktivitetspark med vattenbar, livescen och schnippeldisco.
Läs mer...
Lenas hjärta slår ett extra slag för hjärtebarnen
180311
Februari 2005 blev Lena Klarefelt mamma till en svårt hjärtsjuk son. Dessa erfarenheter gjorde att hon engagerade sig i Hjärtebarnsfonden och startade föreningens Kronobergsavdelning 2006, där hon idag är ordförande.
– Att ha ett missbildat hjärta är ett osynligt handikapp. Med föreningen vill vi synliggöra hjärtebarnens behov och stötta både barnen, syskonen och föräldrarna.  
Läs mer...
> Med musik i bagaget (180310)
> Stridslystna seniorer (180307)
> Henrik är ny ordförande för Aktiespararna Växjö (180304)
> Fler p-platser för sjukhuspersonal (180301)
> Växjöbostäder försvarar höga hyror i de nya studentlägenheterna (180228)
> Nytt jättebygge på Arenastaden (180228)
> Kristian Tyrann invigde årets föreläsning (180226)
> Med våtmarken i centrum (180223)
> Revisionsplan antagen (180223)
> Sportlovsflyg i litet format (180222)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen