Tillbaka till startsidan
Tisdag 20 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 oktober 2017
Hemvändare förverkligar bostadsprojekt
Redo att bygga! Christian Fredrikson är entreprenören bakom uppförandet av Kvarteret Lågan som kommer rymma 152 bostadsrätter.
Redo att bygga! Christian Fredrikson är entreprenören bakom uppförandet av Kvarteret Lågan som kommer rymma 152 bostadsrätter. 
Christian Fredrikson är Alvestagrabben som gjorde karriär i finans- och fastighetsbranschen i Stockholm. Nu gör han en storsatsning i Växjö där han är entreprenören bakom byggandet av bostadskvarteret Lågan, som totalt kommer omfatta 152 bostadsrätter.
– Jag går in i det här projektet med ett starkt Växjö-engagemang.


MÖTE MED. Allting började med en felkörning. Christian Fredrikson var och besökte sin systerson på Öster i Växjö. När han skulle åka därifrån körde han in på fel gata och råkade hamna utanför Företagshuset Öster på Skyttegatan.

– Jag tänkte, det där huset har sett likadan ut i 35 år. Här borde man kunna göra något. Så jag ringde upp ägaren för att fråga om fastigheten var till salu och fick ett ja.

I samband med att Christian och affärskompanjonerna Curt Ahnström och Gunnar Mannerheim köpte Företagshuset Öster fick de även nys om att tomten med dåvarande Hofs Lifs på Linnégatan var till salu.

– Vi såg möjligheterna och la det vinnande budet. Och nu är byggspaden satt i jorden!

Byggandet av kvarteret Lågan är något av en återkomst till hembygden för entreprenören Christian. Han är född och uppvuxen i Alvesta men gick i gymnasiet i Växjö. Efter ekonomistudier på universitetsfilialen i Växjö flyttade han 1979 till Stockholm, där han jobbat i både finans- och fastighetsbranschen.

– I slutet av 90-talet bildade jag ett eget konsultbolag med några kollegor. Som verksamhetskonsult är jag aktiv på många områden men med viss tonvikt på fastighetsbranschen eftersom jag har flest kontakter där...
LÄS MER I VK 40, UTE 6/10
 

DAVID FÄRDIGH
Hanna möter ånger, tårar, skratt och längtan

Att jobba som präst i ett häkte innebär samtal som rymmer mycket ånger, ovisshet och tårar men också skratt, berättar Hanna Stark. 

Sedan två år tillbaka är Hanna Stark häktespräst i Växjö. I samtalen med de intagna möter hon mycket ånger och tårar, men också skratt och tro.
– Framför allt finns det en längtan efter att hitta fäste i något eller någon.
Läs mer...
Magnus vill ha ett grönare och mindre fyrkantigt Sverige
180318
Magnus P Wåhlin, skolpräst från Hovshaga, är Miljöpartiets nya toppnamn i Växjö. Han vill ha ett grönare samhälle med bilfria centrum, menar att säkerhetsdiskussionerna är problematiska och anser att bristande integration delvis beror på fyrkantighet och byråkrati.
– Ibland reglerar vi nästan ihjäl oss. Är det till exempel självklart att alla måste kunna svenska för att få komma in på arbetsmarknaden?
Läs mer...
Späckad miljövecka i Växjö
180317
På måndag invigs den femte upplagan av Earth Week i Växjö. Ett späckat program väntar med föreläsningar, fröbyten, framtidsvandringar, livemusik och så årets stora nyhet, Pop-up park, då Västra Esplanaden under några timmar stängs av för biltrafik och omvandlas till en aktivitetspark med vattenbar, livescen och schnippeldisco.
Läs mer...
Lenas hjärta slår ett extra slag för hjärtebarnen
180311
Februari 2005 blev Lena Klarefelt mamma till en svårt hjärtsjuk son. Dessa erfarenheter gjorde att hon engagerade sig i Hjärtebarnsfonden och startade föreningens Kronobergsavdelning 2006, där hon idag är ordförande.
– Att ha ett missbildat hjärta är ett osynligt handikapp. Med föreningen vill vi synliggöra hjärtebarnens behov och stötta både barnen, syskonen och föräldrarna.  
Läs mer...
> Med musik i bagaget (180310)
> Stridslystna seniorer (180307)
> Henrik är ny ordförande för Aktiespararna Växjö (180304)
> Fler p-platser för sjukhuspersonal (180301)
> Växjöbostäder försvarar höga hyror i de nya studentlägenheterna (180228)
> Nytt jättebygge på Arenastaden (180228)
> Kristian Tyrann invigde årets föreläsning (180226)
> Med våtmarken i centrum (180223)
> Revisionsplan antagen (180223)
> Sportlovsflyg i litet format (180222)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen