Tillbaka till startsidan
Fredag 19 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 oktober 2017
Hemvändare förverkligar bostadsprojekt
Redo att bygga! Christian Fredrikson är entreprenören bakom uppförandet av Kvarteret Lågan som kommer rymma 152 bostadsrätter.
Redo att bygga! Christian Fredrikson är entreprenören bakom uppförandet av Kvarteret Lågan som kommer rymma 152 bostadsrätter. 
Christian Fredrikson är Alvestagrabben som gjorde karriär i finans- och fastighetsbranschen i Stockholm. Nu gör han en storsatsning i Växjö där han är entreprenören bakom byggandet av bostadskvarteret Lågan, som totalt kommer omfatta 152 bostadsrätter.
– Jag går in i det här projektet med ett starkt Växjö-engagemang.


MÖTE MED. Allting började med en felkörning. Christian Fredrikson var och besökte sin systerson på Öster i Växjö. När han skulle åka därifrån körde han in på fel gata och råkade hamna utanför Företagshuset Öster på Skyttegatan.

– Jag tänkte, det där huset har sett likadan ut i 35 år. Här borde man kunna göra något. Så jag ringde upp ägaren för att fråga om fastigheten var till salu och fick ett ja.

I samband med att Christian och affärskompanjonerna Curt Ahnström och Gunnar Mannerheim köpte Företagshuset Öster fick de även nys om att tomten med dåvarande Hofs Lifs på Linnégatan var till salu.

– Vi såg möjligheterna och la det vinnande budet. Och nu är byggspaden satt i jorden!

Byggandet av kvarteret Lågan är något av en återkomst till hembygden för entreprenören Christian. Han är född och uppvuxen i Alvesta men gick i gymnasiet i Växjö. Efter ekonomistudier på universitetsfilialen i Växjö flyttade han 1979 till Stockholm, där han jobbat i både finans- och fastighetsbranschen.

– I slutet av 90-talet bildade jag ett eget konsultbolag med några kollegor. Som verksamhetskonsult är jag aktiv på många områden men med viss tonvikt på fastighetsbranschen eftersom jag har flest kontakter där...
LÄS MER I VK 40, UTE 6/10
 

DAVID FÄRDIGH
På jakt med Ryssbygymnasiet

Magnus Ullman går tredje året vid Ryssbygymnasiets jaktutbildning. Under välgörenhetsjakten är han hundansvarig.

När deltagarna i Ryssbygymnasiets välgörenhetsjakt samlas vid skolans jaktmarker ligger januarimörkret fortfarande tungt över det småländska landskapet. Jakten sker till förmån för Barncancerfonden. Under dagen har jaktintresserade ungdomar möjlighet att jaga och samtidigt få en uppfattning om vad som ingår i skolans jaktutbildning.
Läs mer...
Vill få upp EU-frågan på dagordningen igen
180117
EU-medlemskapet har inneburit att Sverige tappat självbestämmande och inflytande över både sin finans- och utrikespolitik. Det menar Folkrörelsen Nej till EU, vars Växjö-grupp vill lyfta upp EU-frågan i den stundande valrörelsen.
– Det är väldigt tyst om EU. När Sverige nyligen anslöt sig till PESCO, EU:s försvarssamarbete, så skedde det helt utan debatt, säger Carin Lindberg.
Läs mer...
Tunga avhopp för (S)
180117
Socialdemokraternas toppolitiker i Växjö, Åsa Karlsson-Björkmarker, meddelade överraskande i veckan att hon lämnar kommunpolitiken. Hon är sjukskriven sedan i december för stressrelaterade problem och återkommer inte som ledare för oppositionen i kommunstyrelsen.
Läs mer...
Tomas Eneroth laddar inför valrörelsen
180114
Efter ett intensivt första halvår som minister har Växjöbon Tomas Eneroth varit ledig och laddat batterierna hemma i Växjö. Nu stundar ett späckat valår och med låg arbetslöshet och goda statsfinanser så tror Tomas på ett lyft i opinionen. Däremot fruktar han en smutsig valrörelse.
– Det finns tendenser till hätska tongångar i debatten, det oroar mig!
Läs mer...
> Eva Johansson centerns etta (180114)
> Växjö växer på höjd och bredd (180113)
> Norra Järnvägsgatan stängs för biltrafik (180110)
> Tror på lyft för Liberalerna (180107)
> Cykeläventyrare samlar in pengar till Barncancerfonden (180106)
> Lager på lager (180104)
> Nyårshelgen är en svår tid för hundarna (171228)
> Hissö, naturreservat under förvandling (171222)
> Butiker möter e-handeln (171220)
> De berättar om ett familjeliv i kontrollerat kaos (171216)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen