Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 26 oktober 2017
Fotbollsplaner blir bostäder
Planerna för nya Arenastaden.
Illustration: Växjö Kommun
Växjö kommun tar två fotbollsplaner på Arenaområdet i anspråk för bostäder.
Istället anläggs hybridgräs på Myresjöhus Arena för att kunna utnyttja den mer.


Det är Växjö kommun och bolaget Fotbollsfastigheter AB som kommit överens om lösningen för att frigöra för tomter och bostadsbebyggelse väster om idrottsanläggningarna inom Arenastaden.

Två fotbollsplaner ska ersättas genom att så kallat hybridgräs, naturgräs förstärkt med konstfibrer, läggs på huvudarenan, Myresjöhus Arena. Beslut om affären ska tas i kommunstyrelsen den 7 november och innehåller en engångsersättning på 4,5 miljoner kronor från kommunen till bolaget för att täcka kostnaderna för omläggning till hybridgräset. Till detta kommer dessutom ett tillskott till driftsbidraget om 100.000 per år.

– Överenskommelsen kommer att ge ett bättre ekonomiskt resultat som helhet för exploateringsprojektet Arenastaden, bättre användande av Myresjöhus Arena samt öka möjligheterna att ge samma förutsättningar för killar och tjejer att bedriva verksamhet på Myresjöhus arena säger Mikael Johansson, projektledare Arenastaden.

Jonas Karlsson som är styrelseledamot i Fotbollsfastigheter i Växjö AB är också nöjd med överenskommelsen.

– Genom att lägga hybridgräs på Myresjöhus Arena kan vi öka nyttjandegraden väsentligt. Investeringen är positiv för fotbollen i Växjö och vi är mycket tacksamma för det stöd fastighetsbolaget nu erhåller av Växjö kommun .

Just nu förhandlar fastighetsbolaget med leverantörer av hybridgräs och samtidigt arbetar kommunen vidare med bostadsplaneringen och siktar på att ha en ny detaljplan klar sommaren 2018.

ULF SIBNER
Åsa tror på skogen som framtidsbransch

Skogsnäringen är en framtidsbransch som visar vägen in i det biobaserade samhället, säger Åsa Rydell Blom, prefekt på institutionen för skog- och träteknik vid Linnéuniversitetet.

Söktrycket är stort på Linnéuniversitets skogskandidatprogram, men däremot är det fortfarande alltför få som väljer Högskoleingenjörsutbildningen inom skog- och träteknik. Prefekt Åsa Rydell Blom hoppas att ännu fler får upp ögonen för skogs- och träbranschen, som hon menar går en ljus framtid till mötes.
– Skogsnäringen är vägen till det biobaserade samhället, säger hon.
Läs mer...
Möbler ska cirkulera
180217
Nu har Växjö kommuns Möbelcirkel invigt sina nya lokaler. Förra året startade projektet som innebär att möbler från kommunens alla förvaltningar och bolag ska återanvändas mer. Utfallet är ännu så länge svårt att värdera men inledningsvis budgeteras för en besparing på minst tre miljoner kronor.
Läs mer...
Byggstart för nya återvinningscentralen
180214
Inom kort är det byggstart för den nya återvinningscentralen på Norremark som ska ha kapacitet för 200 000 invånare. Den nya anläggningen är placerad 100 meter norr om nuvarande återvinningscentral, som i sin tur byggs om till återbruksby.    
– Det här blir den optimala lösningen, menar Sofia Stynsberg (M), ordförande i Tekniskas nämnden.

Läs mer...
Jan-Olof om föräldraskapets glädje, oro och sorg
180212
Stora känslomässiga svängningar mellan glädje, oro och sorg. Så beskriver förre biskopen Jan-Olof Johansson hur det är att vara förälder till ett barn med funktionsnedsättning. Yngsta dottern, 35-åriga Moa, lider av ataxi kombinerat med en utvecklingsstörning.
– Det starkaste stödet har vi fått från andra föräldrar med liknande upplevelser och erfarenheter. Att kunna stötta och backa upp varandra är oerhört värdefullt!
Läs mer...
> Alva nystartar politisk förening (180211)
> Stark ekonomi i Växjö kommun (180210)
> Vinnare i ''Vi i femman'' (180207)
> Ökad valfrihet ska minska vårdköerna (180204)
> Hembesök hos äldre för att förebygga fallskador (180204)
> Strategi med stora ambitioner (180203)
> Birgitta slår ett slag för duktiga flickors revansch (180201)
> Omstridd fastighet har rivits (180131)
> Jessica gör succé med både häst och katt (180127)
> Lugnt och bekymmersfritt boende (180125)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen