Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 4 januari 2018
Lager på lager
Henric Engström är beredd att ta emot de första 300 hyresgästerna
Henric Engström är beredd att ta emot de första hyresgästerna.
Begränsat utrymme för förvaring i moderna bostäder är en del av affärsidén bakom nystartade Store away AB på Norremark i Växjö. Nu står 5200 kvadratmeter nybygge färdigt att tas i bruk. Med hyreskontrakt på så kort tid som en månad.

Det är Henric Engström och Magnus Söderberg som förverkligat sin idé om att allt från privatpersoner till företag ibland behöver mer eller mindre tillfälliga lagerutrymme. Därför bestämde de sig för att investera runt 40 miljoner kronor i nybygget för självlager på Norremark. Första gången Henric Engström såg denna typ av lagerhotell var redan när han var utbytesstudent i USA.

– Där är det och har varit betydligt vanligare än i Sverige, säger han.

I dagarna lägger han och hans kompanjon sista handen vid första etappen. Nu finns cirka 300 enheter uthyrningsfärdiga, allt från plats för 15 flyttkartonger till 27 kvadratmeter finns att välja mellan. I framtiden finns möjlighet att utöka med ytterligare 400 utrymmen. Henric Engström tror på en blandning av kunder, från privatpersoner som mellanlagrar hemmet i olika skeden av livet, till företag som har tillfälliga toppar av leveranser.

Men ägandet av lagerhotellet blir inte huvudsysselsättningen för någon av dem. Magnus Söderberg är kvar inom sängtillverkning i Landsbro och Henric jobbar med byggelement. Och även om själva beslutet om att satsa togs en kväll på väg hem från en ölmässa, så ligger det mer marknadsundersökning än så bakom.

– Vi har upptäckt att det finns ett behov av förråd eftersom det är mer begränsat i moderna bostadsområden och ville gärna testa en verksamhet tillsammans i en kommersiell fastighet...
LÄS MER I VK 1, UTE 5/1


ULF SIBNER
Åsa tror på skogen som framtidsbransch

Skogsnäringen är en framtidsbransch som visar vägen in i det biobaserade samhället, säger Åsa Rydell Blom, prefekt på institutionen för skog- och träteknik vid Linnéuniversitetet.

Söktrycket är stort på Linnéuniversitets skogskandidatprogram, men däremot är det fortfarande alltför få som väljer Högskoleingenjörsutbildningen inom skog- och träteknik. Prefekt Åsa Rydell Blom hoppas att ännu fler får upp ögonen för skogs- och träbranschen, som hon menar går en ljus framtid till mötes.
– Skogsnäringen är vägen till det biobaserade samhället, säger hon.
Läs mer...
Möbler ska cirkulera
180217
Nu har Växjö kommuns Möbelcirkel invigt sina nya lokaler. Förra året startade projektet som innebär att möbler från kommunens alla förvaltningar och bolag ska återanvändas mer. Utfallet är ännu så länge svårt att värdera men inledningsvis budgeteras för en besparing på minst tre miljoner kronor.
Läs mer...
Byggstart för nya återvinningscentralen
180214
Inom kort är det byggstart för den nya återvinningscentralen på Norremark som ska ha kapacitet för 200 000 invånare. Den nya anläggningen är placerad 100 meter norr om nuvarande återvinningscentral, som i sin tur byggs om till återbruksby.    
– Det här blir den optimala lösningen, menar Sofia Stynsberg (M), ordförande i Tekniskas nämnden.

Läs mer...
Jan-Olof om föräldraskapets glädje, oro och sorg
180212
Stora känslomässiga svängningar mellan glädje, oro och sorg. Så beskriver förre biskopen Jan-Olof Johansson hur det är att vara förälder till ett barn med funktionsnedsättning. Yngsta dottern, 35-åriga Moa, lider av ataxi kombinerat med en utvecklingsstörning.
– Det starkaste stödet har vi fått från andra föräldrar med liknande upplevelser och erfarenheter. Att kunna stötta och backa upp varandra är oerhört värdefullt!
Läs mer...
> Alva nystartar politisk förening (180211)
> Stark ekonomi i Växjö kommun (180210)
> Vinnare i ''Vi i femman'' (180207)
> Ökad valfrihet ska minska vårdköerna (180204)
> Hembesök hos äldre för att förebygga fallskador (180204)
> Strategi med stora ambitioner (180203)
> Birgitta slår ett slag för duktiga flickors revansch (180201)
> Omstridd fastighet har rivits (180131)
> Jessica gör succé med både häst och katt (180127)
> Lugnt och bekymmersfritt boende (180125)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen