Tillbaka till startsidan
Måndag 28 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 4 januari 2018
Lager på lager
Henric Engström är beredd att ta emot de första 300 hyresgästerna
Henric Engström är beredd att ta emot de första hyresgästerna.
Begränsat utrymme för förvaring i moderna bostäder är en del av affärsidén bakom nystartade Store away AB på Norremark i Växjö. Nu står 5200 kvadratmeter nybygge färdigt att tas i bruk. Med hyreskontrakt på så kort tid som en månad.

Det är Henric Engström och Magnus Söderberg som förverkligat sin idé om att allt från privatpersoner till företag ibland behöver mer eller mindre tillfälliga lagerutrymme. Därför bestämde de sig för att investera runt 40 miljoner kronor i nybygget för självlager på Norremark. Första gången Henric Engström såg denna typ av lagerhotell var redan när han var utbytesstudent i USA.

– Där är det och har varit betydligt vanligare än i Sverige, säger han.

I dagarna lägger han och hans kompanjon sista handen vid första etappen. Nu finns cirka 300 enheter uthyrningsfärdiga, allt från plats för 15 flyttkartonger till 27 kvadratmeter finns att välja mellan. I framtiden finns möjlighet att utöka med ytterligare 400 utrymmen. Henric Engström tror på en blandning av kunder, från privatpersoner som mellanlagrar hemmet i olika skeden av livet, till företag som har tillfälliga toppar av leveranser.

Men ägandet av lagerhotellet blir inte huvudsysselsättningen för någon av dem. Magnus Söderberg är kvar inom sängtillverkning i Landsbro och Henric jobbar med byggelement. Och även om själva beslutet om att satsa togs en kväll på väg hem från en ölmässa, så ligger det mer marknadsundersökning än så bakom.

– Vi har upptäckt att det finns ett behov av förråd eftersom det är mer begränsat i moderna bostadsområden och ville gärna testa en verksamhet tillsammans i en kommersiell fastighet...
LÄS MER I VK 1, UTE 5/1


ULF SIBNER
Nya hållbarhetschefen om utmaningar och tydliga mål

Bollar med lösningar! Växjö kommuns nytillträdda hållbarhetschef Charlotte G Brynielsson ska bidra till att Agenda 2030:s 17 mål uppnås även på regional och lokal nivå.

Världen står inför ödesutmaningar både när det gäller klimat, ekologi och sociala orättvisor. Agenda 2030 har satt upp 17 överordnade mål när det gäller globalt ansvarstagande och Växjö går nu i bräschen med målet att varas Sveriges ledande Agenda 2030-kommun. Nytillträdda hållbarhetschefen Charlotte G Brynielsson är positiv.       
– Är det någon som borde klara  av målen så är det ju vi i Växjö!
Läs mer...
Invigningen av Åsnens nationalpark firas hela helgen
180525
Det första steget togs 2010 och nu åtta år senare är det dags för invigning av Åsnens nationalpark. Totalt 1900 hektar, varav 75 procent är vattenyta, utgör Sveriges 30:e nationalpark.     
– Vi tror på 110 000 besökare per år, säger Helene Pettersson och Annika Bladh, projektledare på Länsstyrelsen i Kronobergs län.
Läs mer...
Framgångsrikt reduktionsfiske i Växjösjöarna
180523
Visst nappar det! De senaste tre årens reduktionsfiske i Växjösjöarna har gett gott resultat med mindre vitfisk, större siktdjup samt fler abborrar och gäddor.        
– Det här gynnar hela ekosystemet i sjöarna, säger Jesper Rengbrandt och Magnus Böklin på Klara Vatten Sverige som ansvarar för reduktionsfisket.
Läs mer...
Patrik och Gill driver älgpark
180520
Skogens konung älgen är ett älskat djur och tillika ett av Smålands främsta symboler. Grönåsen Älg- och lantdjurpark utanför Kosta lockar årligen 28 000 besökare. För ägarna Patrik och Gill Agelstam har de 14 älgarna nästan blivit som familjemedlemmar.
– Varje älg är en egen individ. Några är reserverade medan andra är väldigt sociala.
Läs mer...
> Flugfiske för nybörjare och erfarna (180519)
> Företagsklimat över rikssnitt (180519)
> Multiarena invigs i Kalvsvik (180518)
> Något för alla som vill bo centralt (180516)
> Amsterdam nästa (180510)
> Folkfest markerade nystart för Araby Park Arena (180509)
> Lotta hittade hem politiskt i Medborgerlig Samling (180506)
> Ny samlingsplats för IT-utveckling byggs i Växjö (180503)
> Tydlig mobilisering inför valet vid årets Första maj-firande (180502)
> Rätt regionchef på Attendo (180502)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen

Ta del av våra nya användarvillkor.

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.