Tillbaka till startsidan
Måndag 21 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 januari 2018
Lugnt och bekymmersfritt boende
Barn från närliggande förskolan Saga fick uppdraget att återplantera träd som ersätter bortforslade när första etappen av bostadsprojektet Skärvet startats på Söder i Växjö.
Barn från närliggande förskolan Saga fick uppdraget att återplantera träd som ersätter bortforslade när första etappen av bostadsprojektet Skärvet startats på Söder i Växjö.
I veckan togs första spadtaget till Skärvets Trädgård på Söder i Växjö.
Enligt säljprospekten ett kvarter för dig som vill leva lugnt och bekymmersfritt.


Det är Skanska som satt spaden i jorden. Första etappen blir 64 lägenheter i storlekar på två till fyra rum och kök. Totalt med steg 12 blir det 130 nya lägenheter i projektet.
Önskan har varit att blanda olika boendeformer, inkluderat ett särskilt boende för äldre där tanken är att livet ska vara bekvämt med det allra nödvändigaste nära till hands.

– 13 lägenheter är redan sålda, berättar Johan Florå, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling som har hand om försäljningen.

Enligt Skanskas distriktschef, Ann-Louice Olofsson, brukar 40 procents försäljning vara startskottet för byggnation.

– Men vi startar nu och det gör vi för att vi tror på Växjö, säger hon.

Skärvets Trädgård är den senaste etappen i kvartert Skärvet där bland annat äldreboende och en nyss invigd vårdcentral redan färdigställts.

Inga egna trädgårdtäppor är planerade i det senaste projektet utan det gröna livet sköts i den gemensamma innergården. Framför sig ser arkitekten och byggherren gemensamma kräftskivor för de boende eller bokläsning i skuggan av fruktträd men också med plats för egenodlade morötter och andra grönsaker.

Vid ceremonin i veckan planterade barn från närliggande förskolan Saga nya träd som ersättning för de som grävts bort. Och Kristina Thorvaldsson från Växjö kommun berättade att spadtaget också var startskottet för fortsatt stadsutveckling av Bäckaslöv från Södra Järnvägsgatan västerut till Norra Bergundasjön.

ULF SIBNER
Patrik och Gill driver älgpark

Varje älg har sina individuella drag. Silverfärgade älgen Grålle är till exempel väldigt social, konstaterar Gill och Patrik Agelstam, som driver Grönåsen Älg- och lantdjurspark utanför Kosta.   

Skogens konung älgen är ett älskat djur och tillika ett av Smålands främsta symboler. Grönåsen Älg- och lantdjurpark utanför Kosta lockar årligen 28 000 besökare. För ägarna Patrik och Gill Agelstam har de 14 älgarna nästan blivit som familjemedlemmar.
– Varje älg är en egen individ. Några är reserverade medan andra är väldigt sociala.
Läs mer...
Flugfiske för nybörjare och erfarna
180519
Kristi himmelsfärdsdag räknas av många som första metaredagen. Andra väljer mer krävande fiskemetoder. Det gäller de kursdeltagare som sedan i höstas lärt om flugfiske av den erfarne flugfiskaren Björn Idlinge. Nu, i strålande försommarsol, ska de prova sina kunskaper i praktiken.
Läs mer...
Företagsklimat över rikssnitt
180519
Svenskt Näringsliv har publicerat sin mätning av företagsklimatet i Växjö kommun och det sammanfattade omdömet klättrar från 3,77 till 3.87 jämfört med förra året.
Läs mer...
Multiarena invigs i Kalvsvik
180518
På söndag invigs Kalvsviks multiarena. Vid bygdegården har det uppförts ett stort utegym med bland annat klättervägg och diverse träningsredskap samt en asfalterad bana för såväl basket som ishockey.
– Vi vill främja spontanidrotten och på sikt få in fler i föreningslivet, säger Kjell-Erik Sagebrant och Carl Sigfridsson, ordförande respektive sekreterare i Kalvsviks bygdegårdsförening.
Läs mer...
> Något för alla som vill bo centralt (180516)
> Amsterdam nästa (180510)
> Folkfest markerade nystart för Araby Park Arena (180509)
> Lotta hittade hem politiskt i Medborgerlig Samling (180506)
> Ny samlingsplats för IT-utveckling byggs i Växjö (180503)
> Tydlig mobilisering inför valet vid årets Första maj-firande (180502)
> Rätt regionchef på Attendo (180502)
> Jesper välkomnar en valrörelse med tydliga ideologiska skiljelinjer (180429)
> Kundflödet mäts (180429)
> Äldreboende med kulturprofil (180428)

 
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
LEDAREN
Ingen trött valfångst
Nu har jag inte så många tecken kvar att skriva. Detta är näst sista ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen