Tillbaka till startsidan
Måndag 19 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 4 mars 2018
Henrik är ny ordförande för Aktiespararna Växjö
Min önskan är att aktiesparande ska utvecklas till en folkrörelse, säger Henrik Johansson, ny ordförande i Aktiespararna Växjö.
Min önskan är att aktiesparande ska utvecklas till en folkrörelse, säger Henrik Johansson, ny ordförande i Aktiespararna Växjö.
Aktiesparande som Sveriges nya folkrörelse. Den önskningen har 23-åriga Henrik Johansson, nyvald ordförande för Aktiespararna Växjö. Han hoppas att fler får upp ögonen för fördelarna och vinsterna med att spara i aktier.
– Det är ränta på ränta! Jag har aldrig träffat någon som följt Aktiespararnas gyllene regler under en längre period och som ångrat att de börjat med aktier.


MÖTE MED. Växjöbladet/Kronobergaren träffar Henrik på Linnéuniversitetet, där han går civilekonomprogrammet. Att han skulle välja en ekonomisk inriktning var inte särskilt oväntat då det är ett intresse som han haft sedan barnsben.

–  Mina föräldrar har berättat att jag redan som liten tyckte att det var kul att räkna pengar och att jag hade noggrann koll på min spargris.

Intresset för aktier väcktes också tidigt.

– Min pappa sparade i aktier och jag minns från barndomen hur han satt framför text-tv och följde börsutvecklingen. Jag lärde mig snabbt att blå färg innebar dåliga nyheter och att gula siffror var något positivt!

Med en pappa och storebror som sysslade med aktier så var Henrik väl insatt i aktiesparandet. Men intresset tog fart på allvar när han började på Linnéuniversitetet och blev medlem i Börsgruppen, ett studentutskott inom EHVS som anordnar aktiviteter kring sparande och företagande.

– Det blev startskottet! Vi var en jättebra grupp och det ledde även fram till att jag var med och återstartade föreningen Unga Aktiesparare i Växjö 2016...
LÄS MER I VK 9, UTE 2/3


DAVID FÄRDIGH
Hanna möter ånger, tårar, skratt och längtan

Att jobba som präst i ett häkte innebär samtal som rymmer mycket ånger, ovisshet och tårar men också skratt, berättar Hanna Stark. 

Sedan två år tillbaka är Hanna Stark häktespräst i Växjö. I samtalen med de intagna möter hon mycket ånger och tårar, men också skratt och tro.
– Framför allt finns det en längtan efter att hitta fäste i något eller någon.
Läs mer...
Magnus vill ha ett grönare och mindre fyrkantigt Sverige
180318
Magnus P Wåhlin, skolpräst från Hovshaga, är Miljöpartiets nya toppnamn i Växjö. Han vill ha ett grönare samhälle med bilfria centrum, menar att säkerhetsdiskussionerna är problematiska och anser att bristande integration delvis beror på fyrkantighet och byråkrati.
– Ibland reglerar vi nästan ihjäl oss. Är det till exempel självklart att alla måste kunna svenska för att få komma in på arbetsmarknaden?
Läs mer...
Späckad miljövecka i Växjö
180317
På måndag invigs den femte upplagan av Earth Week i Växjö. Ett späckat program väntar med föreläsningar, fröbyten, framtidsvandringar, livemusik och så årets stora nyhet, Pop-up park, då Västra Esplanaden under några timmar stängs av för biltrafik och omvandlas till en aktivitetspark med vattenbar, livescen och schnippeldisco.
Läs mer...
Lenas hjärta slår ett extra slag för hjärtebarnen
180311
Februari 2005 blev Lena Klarefelt mamma till en svårt hjärtsjuk son. Dessa erfarenheter gjorde att hon engagerade sig i Hjärtebarnsfonden och startade föreningens Kronobergsavdelning 2006, där hon idag är ordförande.
– Att ha ett missbildat hjärta är ett osynligt handikapp. Med föreningen vill vi synliggöra hjärtebarnens behov och stötta både barnen, syskonen och föräldrarna.  
Läs mer...
> Med musik i bagaget (180310)
> Stridslystna seniorer (180307)
> Fler p-platser för sjukhuspersonal (180301)
> Växjöbostäder försvarar höga hyror i de nya studentlägenheterna (180228)
> Nytt jättebygge på Arenastaden (180228)
> Kristian Tyrann invigde årets föreläsning (180226)
> Med våtmarken i centrum (180223)
> Revisionsplan antagen (180223)
> Sportlovsflyg i litet format (180222)
> 165 miljoner till hälso- och sjukvård. (180221)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen