Tillbaka till startsidan
Fredag 25 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 29 april 2018
Kundflödet mäts
För att få en bättre överblick av hur folk rör sig i centrum kommer Växjö kommun tillsammans med Växjö Citysamverkan att genomföra kundflödesmätningar med hjälp av Wi-Fi-teknik under tre år.

– Det här kommer att ge en mycket bra grund för den fortsatta diskussionen kring etableringar och ombyggnationer i centrum, säger Joachim Widerstedt, ordförande i Växjö Citysamverkan.

Växjö centrum är en stadsmiljö med en blandning av handel, restauranger, kontor och boende och har därför ett blandat och pulserande besöksflöde. Genom att få ökad kunskap om hur besökarna i Växjö centrum rör sig, hur antalet besök förändrar sig över tid och hur länge besökarna stannar i centrum, kan centrums attraktionskraft öka ytterligare.

Informationen från mätningarna kan sedan användas av kommunen, fastighetsbolag och handlare för att bidra till att öka kommunens attraktionskraft. Kunskap kring vilka vägar besökarna använder för att komma till centrum och vilka platser som är så kallade ankarpositioner kommer att möjliggöra praktiska förbättringar av stadsmiljön.

– Växjö växer och förändras snabbt och för att kunna behålla och öka attraktionskraften i Växjö centrum är det viktigt att vi har bra besöksflödesdata att basera utvecklingsarbetet på, säger Kristina Thorvaldsson, projektledare stadsutveckling på Växjö kommun.

Mätningarna genomförs genom att Wi-Fi-signaler fångas upp i mobiltelefoner. Besöksflödena mäts anonymiserat och inte på individnivå och mätmetoden har ett godkännande från Datainspektionen. Mätningarna kan göras både i utomhus- och inomhusmiljö.

ULF SIBNER
Invigningen av Åsnens nationalpark firas hela helgen

Foto: Bergslagsbild AB, ägare Länsstyrelsen.


Det första steget togs 2010 och nu åtta år senare är det dags för invigning av Åsnens nationalpark. Totalt 1900 hektar, varav 75 procent är vattenyta, utgör Sveriges 30:e nationalpark.     
– Vi tror på 110 000 besökare per år, säger Helene Pettersson och Annika Bladh, projektledare på Länsstyrelsen i Kronobergs län.
Läs mer...
Framgångsrikt reduktionsfiske i Växjösjöarna
180523
Visst nappar det! De senaste tre årens reduktionsfiske i Växjösjöarna har gett gott resultat med mindre vitfisk, större siktdjup samt fler abborrar och gäddor.        
– Det här gynnar hela ekosystemet i sjöarna, säger Jesper Rengbrandt och Magnus Böklin på Klara Vatten Sverige som ansvarar för reduktionsfisket.
Läs mer...
Patrik och Gill driver älgpark
180520
Skogens konung älgen är ett älskat djur och tillika ett av Smålands främsta symboler. Grönåsen Älg- och lantdjurpark utanför Kosta lockar årligen 28 000 besökare. För ägarna Patrik och Gill Agelstam har de 14 älgarna nästan blivit som familjemedlemmar.
– Varje älg är en egen individ. Några är reserverade medan andra är väldigt sociala.
Läs mer...
Flugfiske för nybörjare och erfarna
180519
Kristi himmelsfärdsdag räknas av många som första metaredagen. Andra väljer mer krävande fiskemetoder. Det gäller de kursdeltagare som sedan i höstas lärt om flugfiske av den erfarne flugfiskaren Björn Idlinge. Nu, i strålande försommarsol, ska de prova sina kunskaper i praktiken.
Läs mer...
> Företagsklimat över rikssnitt (180519)
> Multiarena invigs i Kalvsvik (180518)
> Något för alla som vill bo centralt (180516)
> Amsterdam nästa (180510)
> Folkfest markerade nystart för Araby Park Arena (180509)
> Lotta hittade hem politiskt i Medborgerlig Samling (180506)
> Ny samlingsplats för IT-utveckling byggs i Växjö (180503)
> Tydlig mobilisering inför valet vid årets Första maj-firande (180502)
> Rätt regionchef på Attendo (180502)
> Jesper välkomnar en valrörelse med tydliga ideologiska skiljelinjer (180429)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen