Tillbaka till startsidan
Fredag 25 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 29 april 2018
Jesper välkomnar en valrörelse med tydliga ideologiska skiljelinjer
Växjösonen Jesper Eneroth har numera Sveriges framsida som sin hemstad, där han kombinerar universitetsstudier med politiska förtroendeuppdrag för Socialdemokraterna.
Växjösonen Jesper Eneroth har numera Sveriges framsida som sin hemstad, där han kombinerar universitetsstudier med politiska förtroendeuppdrag för Socialdemokraterna. 
Jesper Eneroth är Växjösonen och socialdemokraten som drog västerut och som idag har flera tunga politiska uppdrag i Göteborg. Som partiets kyrkopolitiska talesperson sitter han dessutom med i partistyrelsen. Att befinna sig i den politiska hetluften är något Jesper trivs med.
– Jag ser fram mot valet i höst och hoppas på en valrörelse där de tydliga ideologiska skiljelinjerna om välfärdens framtid lyfts fram.


MÖTE MED. Det är en glatt leende Jesper Eneroth som möter Växjöbladet/Kronobergaren utanför Göteborgs Centralstation. Han har nämligen precis återfunnit sin cykel som varit borta i 1,5 år. Att det är just Jespers cykel råder det inga tvivel om.

– Med alla SSU- och S-märken så är det en cykel som sticker ut från mängden!

Politik i allmänhet och Socialdemokratin i synnerhet har alltid varit närvarande i Jespers liv. Med samhällsengagerade och politiskt aktiva släktingar och familjemedlemmar så var det ofta diskussioner och debatter kring middagsbordet vid familjesammankomsterna under uppväxten i Växjö. Pappa Tomas blev riksdagsman och är numera infrastrukturminister i Stefan Löfvens regering. Denna bakgrund har självklart format och präglat Jesper.

– Hemifrån fick jag med mig en genuin känsla av att man måste försöka göra vad man kan för att samhället ska bli bättre. Man kan beskriva det som en slags pliktkänsla. Mina föräldrar var de första i släkten som hade möjlighet att skaffa sig en akademisk utbildning. Att de, jag och andra har fått ökade möjligheter och friheter är resultatet av en lång idog kamp. Att därför fortsätta arbetet med att försvara och vidareutveckla välfärdssamhället ser jag därför som pay back-time!

Jesper var engagerad inom SSU i Växjö, men efter studenten 2014 så bar det iväg till Göteborg.

– Det var kärleken som styrde. Min flickvän flyttade till Göteborg och då valde jag att hänga med...
LÄS MER I VK 17, UTE 27/4


DAVID FÄRDIGH
Invigningen av Åsnens nationalpark firas hela helgen

Foto: Bergslagsbild AB, ägare Länsstyrelsen.


Det första steget togs 2010 och nu åtta år senare är det dags för invigning av Åsnens nationalpark. Totalt 1900 hektar, varav 75 procent är vattenyta, utgör Sveriges 30:e nationalpark.     
– Vi tror på 110 000 besökare per år, säger Helene Pettersson och Annika Bladh, projektledare på Länsstyrelsen i Kronobergs län.
Läs mer...
Framgångsrikt reduktionsfiske i Växjösjöarna
180523
Visst nappar det! De senaste tre årens reduktionsfiske i Växjösjöarna har gett gott resultat med mindre vitfisk, större siktdjup samt fler abborrar och gäddor.        
– Det här gynnar hela ekosystemet i sjöarna, säger Jesper Rengbrandt och Magnus Böklin på Klara Vatten Sverige som ansvarar för reduktionsfisket.
Läs mer...
Patrik och Gill driver älgpark
180520
Skogens konung älgen är ett älskat djur och tillika ett av Smålands främsta symboler. Grönåsen Älg- och lantdjurpark utanför Kosta lockar årligen 28 000 besökare. För ägarna Patrik och Gill Agelstam har de 14 älgarna nästan blivit som familjemedlemmar.
– Varje älg är en egen individ. Några är reserverade medan andra är väldigt sociala.
Läs mer...
Flugfiske för nybörjare och erfarna
180519
Kristi himmelsfärdsdag räknas av många som första metaredagen. Andra väljer mer krävande fiskemetoder. Det gäller de kursdeltagare som sedan i höstas lärt om flugfiske av den erfarne flugfiskaren Björn Idlinge. Nu, i strålande försommarsol, ska de prova sina kunskaper i praktiken.
Läs mer...
> Företagsklimat över rikssnitt (180519)
> Multiarena invigs i Kalvsvik (180518)
> Något för alla som vill bo centralt (180516)
> Amsterdam nästa (180510)
> Folkfest markerade nystart för Araby Park Arena (180509)
> Lotta hittade hem politiskt i Medborgerlig Samling (180506)
> Ny samlingsplats för IT-utveckling byggs i Växjö (180503)
> Tydlig mobilisering inför valet vid årets Första maj-firande (180502)
> Rätt regionchef på Attendo (180502)
> Kundflödet mäts (180429)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen