Tillbaka till startsidan
Fredag 25 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 2 maj 2018
Tydlig mobilisering inför valet vid årets Första maj-firande
Socialdemokraternas Första maj-tåg utgick från Liedbergsgatan med Linnéparken som slutmål.
Socialdemokraternas Första maj-tåg utgick från Liedbergsgatan med Linnéparken som slutmål. 
Det blåste stundtals friska vindar när Första maj firades i Växjö. Att det är valår märktes tydligt i både mobilisering och intensitet. Både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna talade om ett ödesval.
– Mycket står på spel. Antingen fortsätter vi på den inslagna vägen med utvecklingen av välfärden eller får vi en återgång till Alliansens nedskärningspolitik, menade Socialdemokraternas huvudtalare Lena Micko.

VÄXJÖ. Endast 133 dagar återstår nu till valet och att valrörelsen börjat på riktigt känns i luften, konstaterade Kronobergs SSU-ordförande Tajma Sisic i sitt anförande i Linnéparken. Hårda vindar svepte över såväl talare som åhörare, vilket indikerade att det kan komma att blåsa rejält även inför valet den 9 september.

Huvudtalare under Socialdemokraternas Första maj-firande i Växjö var Lena Micko, ordförande för SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Hon framhöll att mycket står på spel i valet och målade upp ett vägval mellan fortsatt utveckling av välfärden eller en återgång till Alliansens nedskärningspolitik.

– Moderaternas förslag om försämrad anställningstrygghet och sänkta ingångslöner kommer innebära en uppdelning i ett A- och B-lag. Det är en utveckling som vi Socialdemokrater säger tydligt nej till.

Lena hann även med att ge ett vallöfte om en halv miljard årligen extra till cancervården i Sverige samt att ge sig in i debatten om Växjös nya kommunhus.

– Hur Alliansen prioriterar märks tydligt här i Växjö där man hellre bygger ett nytt kommunhus för 700 miljoner än att bygga ut förskolan...
LÄS MER I VK 18, UTE 4/5


DAVID FÄRDIGH
Invigningen av Åsnens nationalpark firas hela helgen

Foto: Bergslagsbild AB, ägare Länsstyrelsen.


Det första steget togs 2010 och nu åtta år senare är det dags för invigning av Åsnens nationalpark. Totalt 1900 hektar, varav 75 procent är vattenyta, utgör Sveriges 30:e nationalpark.     
– Vi tror på 110 000 besökare per år, säger Helene Pettersson och Annika Bladh, projektledare på Länsstyrelsen i Kronobergs län.
Läs mer...
Framgångsrikt reduktionsfiske i Växjösjöarna
180523
Visst nappar det! De senaste tre årens reduktionsfiske i Växjösjöarna har gett gott resultat med mindre vitfisk, större siktdjup samt fler abborrar och gäddor.        
– Det här gynnar hela ekosystemet i sjöarna, säger Jesper Rengbrandt och Magnus Böklin på Klara Vatten Sverige som ansvarar för reduktionsfisket.
Läs mer...
Patrik och Gill driver älgpark
180520
Skogens konung älgen är ett älskat djur och tillika ett av Smålands främsta symboler. Grönåsen Älg- och lantdjurpark utanför Kosta lockar årligen 28 000 besökare. För ägarna Patrik och Gill Agelstam har de 14 älgarna nästan blivit som familjemedlemmar.
– Varje älg är en egen individ. Några är reserverade medan andra är väldigt sociala.
Läs mer...
Flugfiske för nybörjare och erfarna
180519
Kristi himmelsfärdsdag räknas av många som första metaredagen. Andra väljer mer krävande fiskemetoder. Det gäller de kursdeltagare som sedan i höstas lärt om flugfiske av den erfarne flugfiskaren Björn Idlinge. Nu, i strålande försommarsol, ska de prova sina kunskaper i praktiken.
Läs mer...
> Företagsklimat över rikssnitt (180519)
> Multiarena invigs i Kalvsvik (180518)
> Något för alla som vill bo centralt (180516)
> Amsterdam nästa (180510)
> Folkfest markerade nystart för Araby Park Arena (180509)
> Lotta hittade hem politiskt i Medborgerlig Samling (180506)
> Ny samlingsplats för IT-utveckling byggs i Växjö (180503)
> Rätt regionchef på Attendo (180502)
> Jesper välkomnar en valrörelse med tydliga ideologiska skiljelinjer (180429)
> Kundflödet mäts (180429)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen