Tillbaka till startsidan
Fredag 25 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 3 maj 2018
Ny samlingsplats för IT-utveckling byggs i Växjö
Här ska det bli, konstaterar Jenny Rungegård på Castellum som tillsammans med Visma planerar att skapa ett nytt IT-nav med namnet WeXO.
Här ska det bli visar Jenny Rungegård, till höger, för Anna Tenje och Daniel de Sousa.
Visma och Castellum planerar att skapa en ny samlingsplats för IT-utveckling i Växjö. IT-navet ska heta WeXO och byggas på gräsplätten intill rondellen vid Företagsstaden I11.
– Med det här samverkansprojektet flyttar Växjö ytterligare fram positionen som IT-stad, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef Castellum i Växjö.


Visma är en av de ledande IT-företagen i Växjö och fortsätter att växa i snabb takt såväl organiskt som genom köp. Nyligen förvärvades Bluegarden, vilket innebar ett tillskott på ytterligare 70 medarbetare. Expansionen innebär att Visma börjar bli trångbodda och därför har börjat se över lokalfrågan.

– Förutom mer utrymme handlar det om att skapa en arbetsplats som möter den nya IT-generationens krav och möjligheter med ett ständigt flöde av idéer. Vi vill skapa arbetsplatsen för 2020-talet, berättar Daniel de Sousa, VD för Visma Spcs.

Tillsammans med Castellum har Visma nu initierat projektet WeXO. Det innebär skapandet av ett nytt IT-nav i Växjö som ska byggas på gräsplätten vid rondellen i anslutning till Företagsstaden I11 och Arenastaden. Byggnaden ska förutom arbetsplatser innehålla lokaler för event och gemensamhetsytor som underlättar för nätverkande, idéspridning och delning.

– Här ska inte bara Visma ha lokaler utan även andra kunskapsintensiva tech-bolag. Såväl nystartade företag som större etablerade bolag kan utvecklas i den här miljön, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum Växjö...
LÄS MER I VK 18, UTE 4/5


DAVID FÄRDIGH
Invigningen av Åsnens nationalpark firas hela helgen

Foto: Bergslagsbild AB, ägare Länsstyrelsen.


Det första steget togs 2010 och nu åtta år senare är det dags för invigning av Åsnens nationalpark. Totalt 1900 hektar, varav 75 procent är vattenyta, utgör Sveriges 30:e nationalpark.     
– Vi tror på 110 000 besökare per år, säger Helene Pettersson och Annika Bladh, projektledare på Länsstyrelsen i Kronobergs län.
Läs mer...
Framgångsrikt reduktionsfiske i Växjösjöarna
180523
Visst nappar det! De senaste tre årens reduktionsfiske i Växjösjöarna har gett gott resultat med mindre vitfisk, större siktdjup samt fler abborrar och gäddor.        
– Det här gynnar hela ekosystemet i sjöarna, säger Jesper Rengbrandt och Magnus Böklin på Klara Vatten Sverige som ansvarar för reduktionsfisket.
Läs mer...
Patrik och Gill driver älgpark
180520
Skogens konung älgen är ett älskat djur och tillika ett av Smålands främsta symboler. Grönåsen Älg- och lantdjurpark utanför Kosta lockar årligen 28 000 besökare. För ägarna Patrik och Gill Agelstam har de 14 älgarna nästan blivit som familjemedlemmar.
– Varje älg är en egen individ. Några är reserverade medan andra är väldigt sociala.
Läs mer...
Flugfiske för nybörjare och erfarna
180519
Kristi himmelsfärdsdag räknas av många som första metaredagen. Andra väljer mer krävande fiskemetoder. Det gäller de kursdeltagare som sedan i höstas lärt om flugfiske av den erfarne flugfiskaren Björn Idlinge. Nu, i strålande försommarsol, ska de prova sina kunskaper i praktiken.
Läs mer...
> Företagsklimat över rikssnitt (180519)
> Multiarena invigs i Kalvsvik (180518)
> Något för alla som vill bo centralt (180516)
> Amsterdam nästa (180510)
> Folkfest markerade nystart för Araby Park Arena (180509)
> Lotta hittade hem politiskt i Medborgerlig Samling (180506)
> Tydlig mobilisering inför valet vid årets Första maj-firande (180502)
> Rätt regionchef på Attendo (180502)
> Jesper välkomnar en valrörelse med tydliga ideologiska skiljelinjer (180429)
> Kundflödet mäts (180429)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen