Tillbaka till startsidan
Fredag 25 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 9 maj 2018
Folkfest markerade nystart för Araby Park Arena
Folkfesten markerar en nystart för Araby Park Arena, menar Pierre Björklundh, Alexander Gitselov, Pontus Gill, Sanja Dautbegovic, Malin Richardson och Hussam Ali Mebedi.
Folkfesten markerar en nystart för Araby Park Arena, menar Pierre Björklundh, Alexander Gitselov, Pontus Gill, Sanja Dautbegovic, Malin Richardson och Hussam Ali Mebedi.
Lördagens evenemang Araby folkfest lockade många besökare i försommarvädret och markerade dessutom en nystart för Växjö kommuns satsning på Araby Park Arena. Evenemanget är tänkt att bli en årligen återkommande tradition.
– Med folkfesten vill vi återknyta till traditionen med den tidigare Arabyfestivalen och samtidigt ändra den negativa bilden av Araby, säger kultursamordnaren Pontus Gill.

VÄXJÖ. Strålande solsken, försommarvärme och mycket glädje. Araby visade upp sin bästa sida i lördags när det var premiär för evenemanget Araby folkfest. Karnevalståg, tipspromenad, fotbollstennis, livemusik, dans och mattält med smaker från världens alla hörn var några av de aktiviteter och inslag som besökarna kunde ta del av. Tanken är att folkfesten ska etableras som en årligen återkommande tradition.

– Man kan säga att vi bygger vidare på den tidigare traditionen med Arabyfestivalen, säger kultursamordnaren Pierre Björklundh.

Men evenemanget markerar också en nystart för Araby Park Arena. Efter tidigare incidenter med stök i och kring arenan har Växjö kommun gjort en nysatsning och tagit ett helhetsgrepp. Tre förvaltningar, Arbete och välfärd, Utbildning samt Kultur och fritid, är nu engagerade i samordningen av arbetet i arenan, något som hittills gett goda resultat.

– Det har lugnat ner sig. Vi har inte haft några incidenter att tala om på länge, konstaterar idrottssamordnaren Alexander Gitselov...
LÄS MER I VK 19, UTE 11/5


DAVID FÄRDIGH
Invigningen av Åsnens nationalpark firas hela helgen

Foto: Bergslagsbild AB, ägare Länsstyrelsen.


Det första steget togs 2010 och nu åtta år senare är det dags för invigning av Åsnens nationalpark. Totalt 1900 hektar, varav 75 procent är vattenyta, utgör Sveriges 30:e nationalpark.     
– Vi tror på 110 000 besökare per år, säger Helene Pettersson och Annika Bladh, projektledare på Länsstyrelsen i Kronobergs län.
Läs mer...
Framgångsrikt reduktionsfiske i Växjösjöarna
180523
Visst nappar det! De senaste tre årens reduktionsfiske i Växjösjöarna har gett gott resultat med mindre vitfisk, större siktdjup samt fler abborrar och gäddor.        
– Det här gynnar hela ekosystemet i sjöarna, säger Jesper Rengbrandt och Magnus Böklin på Klara Vatten Sverige som ansvarar för reduktionsfisket.
Läs mer...
Patrik och Gill driver älgpark
180520
Skogens konung älgen är ett älskat djur och tillika ett av Smålands främsta symboler. Grönåsen Älg- och lantdjurpark utanför Kosta lockar årligen 28 000 besökare. För ägarna Patrik och Gill Agelstam har de 14 älgarna nästan blivit som familjemedlemmar.
– Varje älg är en egen individ. Några är reserverade medan andra är väldigt sociala.
Läs mer...
Flugfiske för nybörjare och erfarna
180519
Kristi himmelsfärdsdag räknas av många som första metaredagen. Andra väljer mer krävande fiskemetoder. Det gäller de kursdeltagare som sedan i höstas lärt om flugfiske av den erfarne flugfiskaren Björn Idlinge. Nu, i strålande försommarsol, ska de prova sina kunskaper i praktiken.
Läs mer...
> Företagsklimat över rikssnitt (180519)
> Multiarena invigs i Kalvsvik (180518)
> Något för alla som vill bo centralt (180516)
> Amsterdam nästa (180510)
> Lotta hittade hem politiskt i Medborgerlig Samling (180506)
> Ny samlingsplats för IT-utveckling byggs i Växjö (180503)
> Tydlig mobilisering inför valet vid årets Första maj-firande (180502)
> Rätt regionchef på Attendo (180502)
> Jesper välkomnar en valrörelse med tydliga ideologiska skiljelinjer (180429)
> Kundflödet mäts (180429)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen