Tillbaka till startsidan
Lördag 25 november 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 19 juni 2017
Fjärde rundan i Slätthög
Annika Rydiander visar upp en av sina egna skapelser i betong.
Annika Rydiander visar upp en av sina egna skapelser i betong.
Vid valborg i fjol gjorde Annika Rydiander ett försök med ett eget evenemang för utställare på landsbygden kring Slätthög kallat Sak- och smakrundan.
Sedan dess har det vuxit för varje gång både på besöks- och utställarfronten och senast räknade hon in runt 400 besökare bara på den egna gården.

BROASKOG. På den egna gården håller man sedan snart åtta år tillbaka på med café, hantverk och islandshästar på året runt-basis, med fokus på det sistnämnda under vinterhalvåret.

Tyngdpunkten för hantverket ligger på praktiska saker som folk kan använda. Julbockar klädda med granris är en specialitet i verksamheten. En stor del av inspirationen till skapandet kommer från naturen. Förutom att arrangera två större evenemang i egen regi varje år deltar gården också i den officiella Kulturrunda i Alvesta kommun som hålls i början av oktober varje år. Datum för sak- och smakrundan har inte spikats än men tanken är att den ska hållas i slutet av augusti eller början av september. Senaste gången var man tolv utställare och till i höst kommer troligen fler att ansluta sig. Man upplever att besökarna uppskattar de initiativ som tas på landsbygden där man får ta del av olika aktiviteter.

– Vi försöker köra vår och höst och ha en spännvidd på helheten med allt från hantverk till olika sorters kött som får och viltkött. Det finns de som håller på med smycken liksom flera som gjuter i betong...
LÄS MER I VK 24, UTE 16/6


CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Fiskar vitfisk för klarare vatten

Magnus Böklin och Jesper Björk Rengbrandt från Klara vatten med dagens första fångst.

Sedan många år har sjöar och vattendrag utsatts för utsläpp av många slag vilket skapat övergödning och obalanser. Ett sätt att förbättra vattenkvaliteten är att reducera mängden vitfisk och i dagarna har fiske skett i sjöarna Furen och Dansjön i Alvesta kommun.
Läs mer...
Flyttar in i nya lokaler
171121
Före utsatt tidsplan och med en budget som håller har nu Moheda sockens hembygdsförening börjat flytta in i sitt nya skolmuseum.  Nu väntar fortsatt hårt arbete fram till invigningen nästa år.
Läs mer...
Fortsatta problem för Club 68
171120
Club 68: s lokalproblem är ännu inte lösta och inom kort ska man besluta om hur verksamheten ska fortsätta.  Dock är nästa års program redan klart och man fortsätter tillsvidare i Folkets hus i Alvesta, uppger Leif Jönsson ordförande i dansföreningen.
Läs mer...
Nytt hjärta i snart 19 år
171113
Lars-Owe Holm, 79, i Alvesta genomgick för arton och ett halvt år sedan en lyckad hjärttransplantation och har klarat sig från avstötningsförsök av kroppen.
Han känner en stor tacksamhet att ha fått många år han inte annars skulle ha fått och uppmanar nu folk att fylla i sina donationskort.
Läs mer...
> Lönashult tar sikte på Vasaloppet (171108)
> Tavelskulptör till Galleri Småland (171108)
> Bygdens bank i Grimslöv (171107)
> Rocklegendarer till bygdegården (171028)
> Välputtrande förening fyller 10 år (171026)
> Ny parkering nära Sjöparken (171023)
> Mohedaduo rockade Högåsen (171021)
> Grimslövs AIF spänner bågen (171014)
> Många väntas till återträff (171007)
> Kulturrunda i dagarna två (171005)

 
LEDAREN
Nu är det spikat - men inte byggt
Likheter mellan Växjö och Stockholm brukar halta betänkligt. Men när...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - november 2017
Massor av innebandy - med Ryd, Växjö IBK, Hovshaga, Gransholm och Mohe...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Jesus Christ Superstar
Just nu spelas musikalen/rockoperan Jesus Christ Superstar på Växjö ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen