Tillbaka till startsidan
Måndag 28 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 27 januari 2018
Damlaget siktar framåt
Hjortsberga IF: s damlag samlade efter tisdagsträningen i veckan.
Hjortsberga IF: s damlag samlade efter tisdagsträningen i veckan.
Sedan tio år tillbaka har Hjortsberga IF ett stabilt damlag.
Laget får nu i egen regi bära traditionen med fotboll i Hjortsberga vidare då det inte blir något seriespel för herrlaget i år.

 
HJORTSBERGA. Man har i dagsläget 20 spelare, varav några långtidsskadade. Man konstaterar att det är trögt att hitta nytt spelarmaterial. Idogt arbete av bland andra spelaren, kassören och mångsysslaren Ellen Karlsson gör dock att man har en komplett uppsättning spelare inför årets säsong i division 4.

– Det har funnits ett damlag på orten tidigare för runt 30 år sedan men med det lag vi har nu firar vi tioårsjubileum i år. I fjol hade vi många nyförvärv och i år hittills fyra men vi behöver ha ännu fler spelare. Problemet inom damfotbollen här att det inte finns så många som vill spela, eller så finns alla inne i Växjö, så vi behöver påbyggnad underifrån, säger Ellen Karlsson.

Laget man har nu består mestadels av spelare födda under 1990-talets mitt och den yngsta spelaren är född 2001. Majoriteten av spelarna har en bakgrund i Hjortsberga men klubben har också fått tag i spelare från Alvesta och Växjö.

Man kämpar också för att klubben ska förbli i egen regi i Hjortsberga och Ellen Karlsson tror att skulle man skulle ha gått ihop med en annan förening i år hade föreningen utplånats.

Föreningen jobbar också med att få ihop ett ungdomslag som i nuläget ser ut att bli ett mixat lag. Fotbollsskola kommer också att hållas liksom en fotbollsdag i sommar vilken bär klubbens framlidne legendar Evert Peterssons namn.

– I årets serie hamnar vi med lag från bland annat Alvesta, Lammhult och Hamneda söder om Ljungby och det är svårt att se hur motståndet ser ut då en del av lagen är b-lag. I fjol hade vi chans på en tredjeplats i serien, men vi slutade på en femteplats så bättre ska vi hamna i år, säger Ellen Karlsson.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Anders åker till Japan

Anders Olsson med sin skapelse med plats för två som nu är på väg till utställningen i Japan.

Efter drygt 20 år som utställningsansvarig för Alvesta utställningshall har nu Anders Olsson återgått till sitt kreativa skapande som konsthantverkare.
Nu ska hans en av hans skapelser visas upp på flera ställen i Japan under det kommande halvåret.
Läs mer...
Säsongavslutning i hembygdsparken
180521
I måndags var det terminsavslutning för PRO Mohedas Qi-gongkurs med 29 entusiastiska deltagare som övade i gröngräset i hembygdsparken i Moheda.
Läs mer...
Kämpainsats i segelflygtävling
180517
I helgen hölls årets första större sträck-segelflygtävling i regionen med deltagare från bland annat Kronobergs segelflygklubb på Feringe flygfält utanför Ljungby.
Det blev en utmaning för deltagarna då på grund av vädret i praktiken endast kunde flyga under den inledande torsdagen och under den avslutande söndagen.
Läs mer...
Satsar på golfdag för kvinnor
180514
Alvesta golfklubb består idag av 75 procent män och 25 procent kvinnor, detta vill man ändra på och kommer hålla en tjejdag den 20 maj, uppger klubbchef Lasse Prick.
Läs mer...
> Odlar sitt trädgårdsintresse (180512)
> Laget börjar få upp ångan (180509)
> Nostalgiträffarna tillbaka i sommar (180509)
> Succé när PRO invigde konstutställning (180506)
> Röda korset i Vislanda i snart 100 år (180430)
> Minnie Marks till kulturkällaren (180425)
> Föreningsträff för andra året (180425)
> Tar nya tag mot jättebalsamin (180424)
> Har premiäråkt för säsongen (180416)
> Vernissage för utställning (180411)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen

Ta del av våra nya användarvillkor.

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.