Tillbaka till startsidan
Måndag 19 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 28 februari 2018
Sommarcup i juni i Moheda
Den 16 juni är det dags för Sommarcupen på Moheda idrottsplats som arrangeras av Moheda IF sedan över 20 år tillbaka. De senaste åren har runt 90 lag samlats för match och i år är det flick- och pojklag födda 07 till 11 som deltar.

MOHEDA. Speltiden för varje match är 17 minuter och det är sjumannafotboll som gäller för de äldsta medan de yngsta spelar femmannafotboll. Jonas Karlsson Franzén är kontaktperson för Sommarcupen i Moheda.

– Det har legat på en stadig nivå när det gäller antalet lag under de senaste åren och 90 lag är en bra siffra. Upplägget att satsa på femmannalag har också visat sig vara rätt väg för att locka intresserade lag då det blir att en förening kan anmäla fler lag, säger Jonas Karlsson Franzén.

Planen de yngsta deltagarna spelar på är 25 gånger 40 meter stor. Merparten av lagen kommer från Kronobergs län och närområdet Växjö, Älmhult, Ljungby men även en hel del från bland annat Vetlandatrakten.

– Att vi håller cupen i mitten av juni är att vi då får bra uppslutning innan barn och föräldrar åker iväg på semester som ett avslut på vårsäsongen. Det brukar också vara mycket folk i publiken, inte sällan bestående av såväl föräldrar som far- och morföräldrar till deltagarna.

Fördelningen mellan pojk- och flicklag varierar, i fjol var det två tredjedelar killag och en tredjedel tjejlag, men detta är något föreningen jobbar på genom att informera så många föreningar som möjligt.

Dagen för cupen är intensiv då första match börjar vid niotiden på morgonen och sista match slutar vid 16-tiden på eftermiddagen. De många år föreningen har hållit på med evenemanget har gjort att man har ett upplägg att utgå från inför varje ny upplaga.

– Jag tror vi hade matcher på elva planer samtidigt i fjol och en stor aktivitet som denna kräver att i princip hela föreningens medlemmar med föräldrar ställer upp, säger Jonas Karlsson Franzén.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Storbesök till Alvesta Jazzclub från Norge

Ellen Andrea Wangs huvudinstrument är kontrabasen och sången.
Foto: Sigurd Fandango


I kväll blir det blandad kompott på Alvesta Jazzclub i Kulturkällaren när denna gästas av norska Ellen Andrea Wang. På meritlistan för den unga basisten hittills står bland annat att hon uppträtt med likaledes basisten och sångaren Sting, till Alvesta kommer hon med en trio som förutom henne själv består av trummisen Erland Dahlén och klaviaturspelaren Andreas Ulvo.
Läs mer...
Segelflygklubb på läger i Jämtland
180315
Sedan 1961 har segelflygare från hela landet varje år åkt till jämtländska Ottsjö för att uppleva årets första flygtillfälle.
Kronobergs segelflygklubb har denna vecka tre medlemmar som deltar tillsammans med ett tiotal klubbar.

Läs mer...
Säsongen närmar sig på Huseby bruk
180314
Den 24 mars öppnar Huseby bruk sina portar för allmänheten för säsongen med en påskmässa som även pågår den 25 mars. Dock pågår redan olika aktiviteter för bland annat skolelever.
Läs mer...
Med fokus på musik och spännande artister.
180312
Vislanda bibliotek har under senare år gjort sig känt för att arrangera gratiskonserter med mer eller mindre kända artister.
Det är inte heller så konstigt då man i Susanna Eriksson har en mycket kultur och musikintresserad filialchef
Läs mer...
> Med lok genom kommunen (180303)
> Alvesta SOK skickar många till Vasaloppet (180302)
> Ännu en byggnad riskerar rasa (180221)
> Vill rekrytera sommarföretagare (180220)
> Utställning i konsthallen (180217)
> Vasalopp för de yngre i Hanaslöv (180209)
> Hoppas kunna bygga upp igen (180208)
> Kultur för de lite mindre (180203)
> Bra start för sopsortering (180203)
> Ny bevakad parkering klar att tas i bruk (180201)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen