Tillbaka till startsidan
Måndag 28 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 12 mars 2018
Med fokus på musik och spännande artister.
Susanna Eriksson satsar stort på konsertverksamhe på biblioteket i Vislanda.
Susanna Eriksson satsar stort på konsertverksamhe på biblioteket i Vislanda.
Vislanda bibliotek har under senare år gjort sig känt för att arrangera gratiskonserter med mer eller mindre kända artister.
Det är inte heller så konstigt då man i Susanna Eriksson har en mycket kultur och musikintresserad filialchef


VISLANDA. Det är ett stort filialbibliotek som håller öppet 38 timmar i veckan och förutom från Vislanda tätort kommer låntagare även från närliggande orter och landsbygd.

– Jag är ju riktigt så jättmusikintresserad och en visnörd som åker runt på festivaler och planerar semestern efter när dessa hålls. Detta har gjort att jag under årens lopp samlat på mig en del kontakter inom branschen, på det sättet kan vi profilera filialen och även köpa in en del musikbiografier som kommer, vilket är roligt för oss på en liten ort att kunna göra.

När man började med musikkvällar trodde folk att dessa hölls i Alvesta då huvudbiblioteket ligger där. Initiativet har resulterat i att musikintresserade kör från olika ställen som till exempel Karlskrona och Ljungby.

– När vi hade trubaduren Loke Nyberg här nyligen var det många som aldrig hade varit i Vislanda innan de kom hit. För inte så länge sedan hade vi också delar ur bandet "Risken finns" här med Thomas Wiehe och Lars Fernebring som tolkade Bob Dylan.

Hon skulle i en framtid gärna också se en annan medlem ur Risken Finns att spela på biblioteket, nämligen Jim Morrison fantasten Gunnar Danielsson, även känd från bandet Ensamma Hjärtan. Ambitionen är att hålla ett par konserter per termin.

– Nästa artist som kommer hit är den 12 april då vi får besök av Victor de la Nietze från Västervik. Han kommer att spela egna låtar och växla detta med hur man bygger gitarrer, då han även är just gitarrbyggare och restaurerare.

Dessutom hålls idag ett evenemang för skolelever i sjätteklass då som en del i skapande skola får besök av Simrishamnfödde författaren Henrik Bergqvist.

– Han är nästan som man tänker sig Galenskaparna, lite försynt och en duktig ordvrängare, dessutom är han teaterlärare, så då tänkte jag det skulle vara intressant för våra elever.  Eleverna ska sedan skriva dikter ska skriva dikter och lämna till honom på fredag, sedan kommer han tillbaka fredagen därpå och ger var och en återkoppling, säger Susanna Eriksson.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Anders åker till Japan

Anders Olsson med sin skapelse med plats för två som nu är på väg till utställningen i Japan.

Efter drygt 20 år som utställningsansvarig för Alvesta utställningshall har nu Anders Olsson återgått till sitt kreativa skapande som konsthantverkare.
Nu ska hans en av hans skapelser visas upp på flera ställen i Japan under det kommande halvåret.
Läs mer...
Säsongavslutning i hembygdsparken
180521
I måndags var det terminsavslutning för PRO Mohedas Qi-gongkurs med 29 entusiastiska deltagare som övade i gröngräset i hembygdsparken i Moheda.
Läs mer...
Kämpainsats i segelflygtävling
180517
I helgen hölls årets första större sträck-segelflygtävling i regionen med deltagare från bland annat Kronobergs segelflygklubb på Feringe flygfält utanför Ljungby.
Det blev en utmaning för deltagarna då på grund av vädret i praktiken endast kunde flyga under den inledande torsdagen och under den avslutande söndagen.
Läs mer...
Satsar på golfdag för kvinnor
180514
Alvesta golfklubb består idag av 75 procent män och 25 procent kvinnor, detta vill man ändra på och kommer hålla en tjejdag den 20 maj, uppger klubbchef Lasse Prick.
Läs mer...
> Odlar sitt trädgårdsintresse (180512)
> Laget börjar få upp ångan (180509)
> Nostalgiträffarna tillbaka i sommar (180509)
> Succé när PRO invigde konstutställning (180506)
> Röda korset i Vislanda i snart 100 år (180430)
> Minnie Marks till kulturkällaren (180425)
> Föreningsträff för andra året (180425)
> Tar nya tag mot jättebalsamin (180424)
> Har premiäråkt för säsongen (180416)
> Vernissage för utställning (180411)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen

Ta del av våra nya användarvillkor.

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.