Tillbaka till startsidan
Fredag 25 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 16 april 2018
Har premiäråkt för säsongen
Bertil Andersson, Kenneth Brynolf och Berth Billing men sina klenoder.
 
Varje måndag samlas ett antal av de 165 medlemmarna i föreningen Mopedveteranerna 30-plus i Alvesta, bland annat för att umgås och prata mopeder, intresset har dock ökat så även torsdagar gäller numera.
 Ordförande Kenneth Brynolf är glad över att vintern äntligen är borta och att säsongen nu kan starta på allvar.


ALVESTA. Entusiasterna passade på att ta sig en sväng i den 20-gradiga vårvärmen under måndagen men konstaterade samtidigt att gruset som ligger kvar på gator och vägar manar till försiktig körning.

– Närmast i större sammanhang framöver är den utflykt vi gör till Asarum i Blekinge den 4-6 maj till en camping som ligger i Långasjönäs, totalt blir vi 50 entusiaster som kommer från vår klubb och en lokal klubb där ytterligare 30 mopedister ansluter. Det är första gången vi åker dit och varje år gör vi en sådan resa och det har blivit varierande orter i södra Sverige under åren, säger Kenneth Brynolf.

En viktig målsättning för klubben är att locka ungdomar att intressera sig för de gamla mopederna. Man åker dock inte moped till Asarum utan dessa fraktas på bilsläp. Väl på plats kommer man dock att företa sig åkturer på runt sju mil. Med hela sällskapet om 80 mopedister med 10 meters avstånd till varandra kommer blårökskaravanen att bli närmare en kilometer lång.

Ett annat stort evenemang blir sexmilaturen på nationaldagen runt Åsnen med start och målgång i Torne som i fjol lockade 90 deltagare.

Med allt färre renodlade moped- och cykelhandlare ställs frågan om hur man klarar sig med en veteranmoped om något oförutsett inträffar.

– Vi har duktiga killar i klubben som gillar att skruva med maskinerna och kan dela en motor, så man är säker när man kör ihop med oss, dessutom håller vi lite egna kurser där man får lära sig grunderna, säger Kenneth Brynolf.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Säsongavslutning i hembygdsparken

Många kom till terminsavslutningen av Qi-gong kursen som PRO Moheda höll i hembygdsparken.
Foto: Rune Liljenrud


I måndags var det terminsavslutning för PRO Mohedas Qi-gongkurs med 29 entusiastiska deltagare som övade i gröngräset i hembygdsparken i Moheda.
Läs mer...
Kämpainsats i segelflygtävling
180517
I helgen hölls årets första större sträck-segelflygtävling i regionen med deltagare från bland annat Kronobergs segelflygklubb på Feringe flygfält utanför Ljungby.
Det blev en utmaning för deltagarna då på grund av vädret i praktiken endast kunde flyga under den inledande torsdagen och under den avslutande söndagen.
Läs mer...
Satsar på golfdag för kvinnor
180514
Alvesta golfklubb består idag av 75 procent män och 25 procent kvinnor, detta vill man ändra på och kommer hålla en tjejdag den 20 maj, uppger klubbchef Lasse Prick.
Läs mer...
Odlar sitt trädgårdsintresse
180512
Trädgårdsintresset fortsätter att vara stort och kanske har den långa vintern gjort längtan till vår och växande extra stark. I varje fall fylldes Tyrolen snabbt när Hållbara Blädinge i helgen bjöd in till sin traditionella trädgårdsdag.
Läs mer...
> Laget börjar få upp ångan (180509)
> Nostalgiträffarna tillbaka i sommar (180509)
> Succé när PRO invigde konstutställning (180506)
> Röda korset i Vislanda i snart 100 år (180430)
> Minnie Marks till kulturkällaren (180425)
> Föreningsträff för andra året (180425)
> Tar nya tag mot jättebalsamin (180424)
> Vernissage för utställning (180411)
> Manifestation för vårdcentral (180409)
> Rekordsäsong för Hanaslöv (180407)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen