Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 21 april 2017
Växjöbladet/Kronobergaren är tidningen där små nyheter får stor plats
Ulf Sibner
 
Mediebranschen är inne i en revolutionerande omställning. Och det är inte så konstigt eftersom den digitala utvecklingen de senaste decennierna ställt allt på huvudet. Nya konsumtionsmönster av information har tillkommit, och därmed tusentals aktörer utanför de traditionella medierna, och alla verkar vilja göra allting så snabbt som möjligt. Det blir väldigt mycket katten på råttan och råttan på repet om ni förstår vad jag menar.

Beslut om inriktning den ena dagen ändras nästa, det går med en rasande hastighet och nästan alla kollar vad de "nya" jättarna som exempelvis Google och Facebook gör. Jättar som i sin tur, likt en myrslok, suger till sig nya embryon och innovationer som kopplas till moderskeppet.

Det mesta är för övrigt helt utan kontroll för svenska myndigheter som exempelvis Konkurrensverket. De kan möjligen ha synpunkter på om koncerner som Gota Media (Växjöbladets ägare), Bonnier eller för den delen Shipstedts skaffar sig för starkt ställning. Men när det gäller mediebranschen totalt så är utbudet idag så världsomspännande att det mest blir tomma slag i luften.

Den lilla tidningen VK, som du nu läser, lever naturligtvis också i denna verklighet. Men skillnaden är att vi för varje dag blir mer och mer övertygade om att vi ska hålla fast vid vår lilla nisch. Vi har bestämt oss för att, utifrån vår storlek och våra resurser, inte försöka tävla om det allra senaste, inte bli digitala och jaga klickrubriker utan lägga all kraft på att spegla det som inte uppmärksammas i den jakten.

Därför jobbar vi oförtrutet vidare med det vi kallar de små nyheterna. De som inte får plats i flödet som nu för tiden allt mer liknar en medial tsunami. Vi vill lägga kraft på att förstå vilka våra kärnläsare är och vända oss till just ER. Berätta gärna för dina vänner att det vi gör är inte att sopa upp smulorna i mediebruset. Vi vill servera godbitar, lite hemlagat men smakfullt och inte halvfabrikat som de stora snabbmediekedjorna.

ULF SIBNER
En nåd att stilla bedja om

 

Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att få ha böneutrop vid sin moské har inte helt präglats av Vänliga veckan. Ibland kan jag tycka att ett vänligt, men bestämt, nej kunde räcka för dem som är emot. Gärna med en utvecklad debatt istället om varför det ska godkännas eller avslås.
Läs mer...
Åt skogen är det
180209
Sjukdomar beroende på människors livsstil ökar lavinartat enligt flera rapporter. Det handlar om såväl fysiska som psykiska sjukdomstillstånd, ofta är stressrelaterat en benämning i diagnosen. Mest allvarligt är den dramatiska ökningen ibland barn och ungdomar.
Läs mer...
Med två tomma händer
180202
Det skulle vara svårt att inte skriva några rader om Ingvar Kamprads bortgång i dessa dagar. Få människor har gjort sånt avtryck som han, inte bara bland folk i Älmhult eller Agunnaryd utan av människor i hela världen.

Läs mer...
Paradis - med eller utan skatteproblem
180126
En del av boendet på planerade bostadsområdet Skärvet på Söder i Växjö vänder sig särskilt till äldre. Med små lägenheter, tänkt för barnlösa par eller ensamstående, med minimal arbetsinsats runt boendet och exempelvis nära till vårdcentral och annan service.
Läs mer...
> Titta det snöar (180119)
> Är storhet vansinne? (180112)
> Brott och straff (180104)
> God, gott, granar och grannar (171222)
> Delad tid - dubbel glädje (171215)
> Ryktet om min död... (171208)
> Vad väntar du på? (171201)
> Nu är det spikat - men inte byggt (171124)
> Med plats längst bak i kön (171117)
> Lejonkungar (171110)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen