Tillbaka till startsidan
Måndag 23 oktober 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 21 april 2017
Växjöbladet/Kronobergaren är tidningen där små nyheter får stor plats
Ulf Sibner
 
Mediebranschen är inne i en revolutionerande omställning. Och det är inte så konstigt eftersom den digitala utvecklingen de senaste decennierna ställt allt på huvudet. Nya konsumtionsmönster av information har tillkommit, och därmed tusentals aktörer utanför de traditionella medierna, och alla verkar vilja göra allting så snabbt som möjligt. Det blir väldigt mycket katten på råttan och råttan på repet om ni förstår vad jag menar.

Beslut om inriktning den ena dagen ändras nästa, det går med en rasande hastighet och nästan alla kollar vad de "nya" jättarna som exempelvis Google och Facebook gör. Jättar som i sin tur, likt en myrslok, suger till sig nya embryon och innovationer som kopplas till moderskeppet.

Det mesta är för övrigt helt utan kontroll för svenska myndigheter som exempelvis Konkurrensverket. De kan möjligen ha synpunkter på om koncerner som Gota Media (Växjöbladets ägare), Bonnier eller för den delen Shipstedts skaffar sig för starkt ställning. Men när det gäller mediebranschen totalt så är utbudet idag så världsomspännande att det mest blir tomma slag i luften.

Den lilla tidningen VK, som du nu läser, lever naturligtvis också i denna verklighet. Men skillnaden är att vi för varje dag blir mer och mer övertygade om att vi ska hålla fast vid vår lilla nisch. Vi har bestämt oss för att, utifrån vår storlek och våra resurser, inte försöka tävla om det allra senaste, inte bli digitala och jaga klickrubriker utan lägga all kraft på att spegla det som inte uppmärksammas i den jakten.

Därför jobbar vi oförtrutet vidare med det vi kallar de små nyheterna. De som inte får plats i flödet som nu för tiden allt mer liknar en medial tsunami. Vi vill lägga kraft på att förstå vilka våra kärnläsare är och vända oss till just ER. Berätta gärna för dina vänner att det vi gör är inte att sopa upp smulorna i mediebruset. Vi vill servera godbitar, lite hemlagat men smakfullt och inte halvfabrikat som de stora snabbmediekedjorna.

ULF SIBNER
Inga undantag - med regler

 

Det är alltid hinder i form av regler och lagar som främst hämmar att människor driver egna företag. Det visar alla enkäter och forskningar på området. Nu senast i ett forskningsprojekt som gjorts av Mats Hammarstedt och Linda Aldén vid Linnéuniversitetet här i Växjö.
Läs mer...
Plats för mindre plast
171013
Är det fler än jag som känner sig som en tjuv om ni kommer ut från affären med en vara i handen? Trots att man betalt rätt pris och har kvittot i fickan? Jag kom att tänka på det i veckan när jag var och köpte ett par skor. Inget konstigt med det, skorna var i mitt tycke snygga, priset var OK och det passade dessutom mina fötter. När jag betalade tackade den trevliga trevliga  tjejen i kassan med ett;
''Vill du betala för en plastkasse''?

Läs mer...
Vad är längtan värd?
171006
I morgon är det en så kallad "hemvändardag" i det lilla samhället där jag hade mina kompisar och gick i skolan. En pa alla sätt bra uppväxt och jag blev kvar länge. Den möjligheten gav jag även mina barn och det tror jag på det stora hela att de är tacksamma för. Därför återvänder vi gärna och betydligt oftare än bara när det är årets hemvändardag.
Läs mer...
En historia med spänning
170929
"Allt går ju med elektricitet, elektriskt de' e' nå't konstigt me' de'. Elektricitet de' strömmar ju som ni vet härs och tvärs igenom tråden."
Att Tage Danielsson är känd för Elektricitetsvisan har blivit en sanning, fast inte sann till 100%.
Läs mer...
> Utbud och efterfrågan (170922)
> En gråhårig gerillarörelse? (170915)
> Byter sida (170908)
> När sanningen avrättas (170901)
> Det finns människor som varken är vänner eller fiender (170825)
> Den vår den svage kallar höst (170818)
> Kulturens nya tiggarmugg (170811)
> Kan vi skatta oss lyckliga? (170804)
> Så långt vingarna bär (170630)
> Kunskap är inget resultat per automatik (170623)

 
LEDAREN
Inga undantag - med regler
Det är alltid hinder i form av regler och lagar som främst hämmar att ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - oktober 2017
Österskräll i Borlänge, derby i rekreationshockeyn och tjejhockey i ...
Läs mer...
FAMILJ
Inspirerande näringslivsdag på WTC
Det går bra för Kronobergs företag. Detta glada budskap framfördes i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen