Tillbaka till startsidan
Fredag 19 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 5 maj 2017
Fåglar kvar på grenen får inget i näbben.
Ulf Sibner
 
Växjö kommun kommer att storsatsa på Almedalsveckan i år. Fem kommunalråd och ytterligare tre, sakkunniga på bostäder, miljön i våra sjöar och hållbarhet, är laguppställningen.

Under mottot att kommunens
kraftiga tillväxt leder till utmaningar säger sig kommunen vara stolta över att ligga i framkant när det gäller att bygga mycket, hållbart och billigt. Den moderna trästaden som växer fram och att kommunen vill förstärka uppmärksamheten kring att finnas med på en 10 i topplista över Sveriges vackraste städer som presenterades tidigare i vår.

Anna Tenje och Per Schöldberg
, tillsammans med Åsa Karlsson-Björkmarker, Oliver Rosengren och Malin Lauber intar allså Visby första veckan i juli för att vara med och leda tre seminarier som Växjö kommun håller som programpunkter. Ytterligare en politiker, Catharina Winberg som är ordförande i Växjökommunföretag AB, ingår i delegationen. De andra två är Andreas Hedrén som har den spännande titeln "sjömiljöansvarig" och hållbarhetschefen Julia Ahlroth.

Vissa gnäller för att kommuner
skickar iväg ledningen eller annan personal på kurser eller konferensen. Och självklart är det inte gratis att ha åtta personer inkvarterade i Visby delar av eller under en vecka. Men så går det inte att mäta kostnader. Förutsättningarna är förhoppningsvis goda för kanske bara ett enda framgångsrikt möte för någon av de inblandade ska göra att insatsen kommer att löna sig, och det med råge. Fåglar som sitter kvar på grenen får inga byten.

Sedan kan vi ju tycka vad vill om just Almedalen. Och det är det många som gör. Det som en gång startade med att Olof Palme passade på att hålla ett tal på sommaren där, mest eftersom det var nära till sommarhuset på Fårö, har växt till politikersfärens största sommarevent. Förmodligen kommer Almedalsveckan att någon gång i framtiden ha spelat ut sin roll. Men innan det sker finns det ingen anledning att sitta hemma och gnälla. Syns man inte så finns man inte.

ULF SIBNER
Titta det snöar

 

Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något exotiskt, till och med på vintern. Även om just exotiskt kanske är fel synonym för det ska väl användas vid främst tropiska jämförelser.

Läs mer...
Är storhet vansinne?
180112
Är det så att byggbolag - påhejade av kommunen - fått storhetsvansinne? Eller är det så här det ska se ut när en stad växer kraftigt?

Läs mer...
Brott och straff
180104
Vi får tingsrättens handlingar mejlade till oss i en strid ström. Många vet för övrigt inte att mycket är offentliga handlingar som vem som helst kan begära ut. I december var det påtagligt hur många ärenden som lades ner. Man fick en känsla av att det "städades" i högarna hos polis, åklagare och tingsrätt. Handlingen som upprättas då brukar ofta rubriceras "ärendet nedlagt, nu föremål för avskrivning, brott kan inte styrkas".

Läs mer...
God, gott, granar och grannar
171222
Nu kommer årets sista nummer av Växjöbladet/Kronobergaren. Som vanligt slår vi ihop årets sista veckor till ett dubbelnummer. Det betyder att det finns både jul- och nyårshelgens tv-tablåer, lite extra korsord men inte minst extra läsning.
Läs mer...
> Delad tid - dubbel glädje (171215)
> Ryktet om min död... (171208)
> Vad väntar du på? (171201)
> Nu är det spikat - men inte byggt (171124)
> Med plats längst bak i kön (171117)
> Lejonkungar (171110)
> Stadens nya paradgata? (171103)
> Spel med höga insatser (171027)
> Inga undantag - med regler (171020)
> Plats för mindre plast (171013)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen