Tillbaka till startsidan
Måndag 28 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 5 maj 2017
Fåglar kvar på grenen får inget i näbben.
Ulf Sibner
 
Växjö kommun kommer att storsatsa på Almedalsveckan i år. Fem kommunalråd och ytterligare tre, sakkunniga på bostäder, miljön i våra sjöar och hållbarhet, är laguppställningen.

Under mottot att kommunens
kraftiga tillväxt leder till utmaningar säger sig kommunen vara stolta över att ligga i framkant när det gäller att bygga mycket, hållbart och billigt. Den moderna trästaden som växer fram och att kommunen vill förstärka uppmärksamheten kring att finnas med på en 10 i topplista över Sveriges vackraste städer som presenterades tidigare i vår.

Anna Tenje och Per Schöldberg
, tillsammans med Åsa Karlsson-Björkmarker, Oliver Rosengren och Malin Lauber intar allså Visby första veckan i juli för att vara med och leda tre seminarier som Växjö kommun håller som programpunkter. Ytterligare en politiker, Catharina Winberg som är ordförande i Växjökommunföretag AB, ingår i delegationen. De andra två är Andreas Hedrén som har den spännande titeln "sjömiljöansvarig" och hållbarhetschefen Julia Ahlroth.

Vissa gnäller för att kommuner
skickar iväg ledningen eller annan personal på kurser eller konferensen. Och självklart är det inte gratis att ha åtta personer inkvarterade i Visby delar av eller under en vecka. Men så går det inte att mäta kostnader. Förutsättningarna är förhoppningsvis goda för kanske bara ett enda framgångsrikt möte för någon av de inblandade ska göra att insatsen kommer att löna sig, och det med råge. Fåglar som sitter kvar på grenen får inga byten.

Sedan kan vi ju tycka vad vill om just Almedalen. Och det är det många som gör. Det som en gång startade med att Olof Palme passade på att hålla ett tal på sommaren där, mest eftersom det var nära till sommarhuset på Fårö, har växt till politikersfärens största sommarevent. Förmodligen kommer Almedalsveckan att någon gång i framtiden ha spelat ut sin roll. Men innan det sker finns det ingen anledning att sitta hemma och gnälla. Syns man inte så finns man inte.

ULF SIBNER
Stålbadet

 

Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en blänkare; att jag i denna skulle berätta varför jag väljer att sluta jobba. När man uppnått lägsta pensionsåldern så är det i och för sig ganska naturligt. Men likt många andra kunde jag naturligtvis fortsatt om jag känt mig riktigt motiverad.
Läs mer...
Ingen trött valfångst
180511
Nu har jag inte så många tecken kvar att skriva. Detta är näst sista tidningen jag hjälper till att göra, nästa vecka blir min sista. Min tid som lönearbetande medborgare är över och snart - efter semestern - börjar även jag ta ut den del av lönen som avsatts under många år, alltså tjänstepension i kombination med den allmänna. Om mina sista rader för publicering därmed är gjorda står väl skrivet i stjärnorna. Jag hade lätt kunnat jobba lite till och nästa vecka kanske jag berättar varför jag inte gör det.
Läs mer...
Plikten framför allt
180504
Kungens farfar, Gustaf VI Adolf, hade som sitt valspråk - "Plikten framför allt". Hur vår nuvarande konung ser på plikten är mer oklart. Hans valspråk är ju "För Sverige - i tiden", mer anpassningsbart i takt med förändringar så klart.

Läs mer...
Gadda ihop sig
180427
Många färger för tatuerings och permanent makeup innehåller förbjudna ämnen som misstänks vara hälsofarliga, enligt en granskning av Läkemedelsverket. Totalt har 12 av 34 undersökta färger visat sig innehålla skadliga ämnen.
Läs mer...
> Växer ingen mossa på stenar som rullar (180420)
> Tjuv och polis (180413)
> Växjös skärgård (180406)
> Sådan herre - sådan hund (180329)
> Utlämnande fakta (180323)
> Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass (180316)
> Gubbe och keps men INGEN mössa i handen (180309)
> Är du möjligen en Mandelmann? (180302)
> Öl i ett mikroperspektiv (180223)
> En nåd att stilla bedja om (180216)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen

Ta del av våra nya användarvillkor.

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.