Tillbaka till startsidan
Måndag 21 augusti 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 5 maj 2017
Fåglar kvar på grenen får inget i näbben.
Ulf Sibner
 
Växjö kommun kommer att storsatsa på Almedalsveckan i år. Fem kommunalråd och ytterligare tre, sakkunniga på bostäder, miljön i våra sjöar och hållbarhet, är laguppställningen.

Under mottot att kommunens
kraftiga tillväxt leder till utmaningar säger sig kommunen vara stolta över att ligga i framkant när det gäller att bygga mycket, hållbart och billigt. Den moderna trästaden som växer fram och att kommunen vill förstärka uppmärksamheten kring att finnas med på en 10 i topplista över Sveriges vackraste städer som presenterades tidigare i vår.

Anna Tenje och Per Schöldberg
, tillsammans med Åsa Karlsson-Björkmarker, Oliver Rosengren och Malin Lauber intar allså Visby första veckan i juli för att vara med och leda tre seminarier som Växjö kommun håller som programpunkter. Ytterligare en politiker, Catharina Winberg som är ordförande i Växjökommunföretag AB, ingår i delegationen. De andra två är Andreas Hedrén som har den spännande titeln "sjömiljöansvarig" och hållbarhetschefen Julia Ahlroth.

Vissa gnäller för att kommuner
skickar iväg ledningen eller annan personal på kurser eller konferensen. Och självklart är det inte gratis att ha åtta personer inkvarterade i Visby delar av eller under en vecka. Men så går det inte att mäta kostnader. Förutsättningarna är förhoppningsvis goda för kanske bara ett enda framgångsrikt möte för någon av de inblandade ska göra att insatsen kommer att löna sig, och det med råge. Fåglar som sitter kvar på grenen får inga byten.

Sedan kan vi ju tycka vad vill om just Almedalen. Och det är det många som gör. Det som en gång startade med att Olof Palme passade på att hålla ett tal på sommaren där, mest eftersom det var nära till sommarhuset på Fårö, har växt till politikersfärens största sommarevent. Förmodligen kommer Almedalsveckan att någon gång i framtiden ha spelat ut sin roll. Men innan det sker finns det ingen anledning att sitta hemma och gnälla. Syns man inte så finns man inte.

ULF SIBNER
Den vår den svage kallar höst

 

I veckan började jaktsäsongen på allvar. Även om det går att fånga eller skjuta något vilt nästan hela året, så är det när rådjursbocken blir lovlig den 16:e augusti som blir själva premiären. Det är därför det har smällt extra mycket på våra skjutbanor på kvällar och helger de senaste veckorna.
Läs mer...
Kulturens nya tiggarmugg
170811
Crowdfounding. Lite krasst skulle man kunna säga att det är kulturelitens motsvarighet till muggen som tiggarna sitter med utanför din matvarubutik. Det är de små allmosorna som ska göra att du som tämligen okänd konstnär eller författare ska kunna, inte bara finansiera din kulturella gärning utan naturligtvis också skaffa mat på bordet.
Läs mer...
Kan vi skatta oss lyckliga?
170804
För oss svenskar tar det en bra bit mer än halva året innan vi får behålla hela inkomsten för egen del. Före dess går alla inkomster åt till att betala skatt. Självklart är det bara så i teorin, i verkligheten fördelas ju skatt över hela året. Men som exempel är det ganska beskrivande hur vårt skattetryck är.
Läs mer...
Så långt vingarna bär
170630
Växjös flygplats kommer att påverkas negativt om den planerade flygskatten införs. Skatten som drabbar flygets aktörer kommer att slå hårt mot exempelvis Bra Flyg som trafikerar Växjö-Bromma. Skatteutredningens miljövinster kritiseras och självklart ska vi vara kritiska även till de flyglobbyister som påstår detta också utifrån känslor och ekonomi.
Läs mer...
> Kunskap är inget resultat per automatik (170623)
> En del murar får tydligen inte rivas (170616)
> Den första Alliansen försvann med badvattnet (170609)
> Kontant betalning tack (170602)
> Om kriget kommer. Information i varje hem på 1950-talet (170526)
> Kooperativa företag och politiska kopplingar (170519)
> ''Hålla liv i en, sedan fyrtio år borgången, författare hör inte till det allra enklaste'' (170512)
> Leka med bilar går bra - innan man fyllt 18 (170428)
> Växjöbladet/Kronobergaren är tidningen där små nyheter får stor plats (170421)
> Att vara enögd har väldigt lite med stoppnålen att göra (170413)

 
LEDAREN
Den vår den svage kallar höst
I veckan började jaktsäsongen på allvar. Även om det går att fånga ell...
Läs mer...
FAMILJ
Flottans Män firade 70 år
En glad skara människor med god sjövana samlades i Marinstugan i l...
Läs mer...
SPORT
Trogen spelare vann bägaren
Det var en trogen spelare, som vann silverbägaren i årets Tegeludden...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen