Tillbaka till startsidan
Måndag 23 oktober 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 5 maj 2017
Fåglar kvar på grenen får inget i näbben.
Ulf Sibner
 
Växjö kommun kommer att storsatsa på Almedalsveckan i år. Fem kommunalråd och ytterligare tre, sakkunniga på bostäder, miljön i våra sjöar och hållbarhet, är laguppställningen.

Under mottot att kommunens
kraftiga tillväxt leder till utmaningar säger sig kommunen vara stolta över att ligga i framkant när det gäller att bygga mycket, hållbart och billigt. Den moderna trästaden som växer fram och att kommunen vill förstärka uppmärksamheten kring att finnas med på en 10 i topplista över Sveriges vackraste städer som presenterades tidigare i vår.

Anna Tenje och Per Schöldberg
, tillsammans med Åsa Karlsson-Björkmarker, Oliver Rosengren och Malin Lauber intar allså Visby första veckan i juli för att vara med och leda tre seminarier som Växjö kommun håller som programpunkter. Ytterligare en politiker, Catharina Winberg som är ordförande i Växjökommunföretag AB, ingår i delegationen. De andra två är Andreas Hedrén som har den spännande titeln "sjömiljöansvarig" och hållbarhetschefen Julia Ahlroth.

Vissa gnäller för att kommuner
skickar iväg ledningen eller annan personal på kurser eller konferensen. Och självklart är det inte gratis att ha åtta personer inkvarterade i Visby delar av eller under en vecka. Men så går det inte att mäta kostnader. Förutsättningarna är förhoppningsvis goda för kanske bara ett enda framgångsrikt möte för någon av de inblandade ska göra att insatsen kommer att löna sig, och det med råge. Fåglar som sitter kvar på grenen får inga byten.

Sedan kan vi ju tycka vad vill om just Almedalen. Och det är det många som gör. Det som en gång startade med att Olof Palme passade på att hålla ett tal på sommaren där, mest eftersom det var nära till sommarhuset på Fårö, har växt till politikersfärens största sommarevent. Förmodligen kommer Almedalsveckan att någon gång i framtiden ha spelat ut sin roll. Men innan det sker finns det ingen anledning att sitta hemma och gnälla. Syns man inte så finns man inte.

ULF SIBNER
Inga undantag - med regler

 

Det är alltid hinder i form av regler och lagar som främst hämmar att människor driver egna företag. Det visar alla enkäter och forskningar på området. Nu senast i ett forskningsprojekt som gjorts av Mats Hammarstedt och Linda Aldén vid Linnéuniversitetet här i Växjö.
Läs mer...
Plats för mindre plast
171013
Är det fler än jag som känner sig som en tjuv om ni kommer ut från affären med en vara i handen? Trots att man betalt rätt pris och har kvittot i fickan? Jag kom att tänka på det i veckan när jag var och köpte ett par skor. Inget konstigt med det, skorna var i mitt tycke snygga, priset var OK och det passade dessutom mina fötter. När jag betalade tackade den trevliga trevliga  tjejen i kassan med ett;
''Vill du betala för en plastkasse''?

Läs mer...
Vad är längtan värd?
171006
I morgon är det en så kallad "hemvändardag" i det lilla samhället där jag hade mina kompisar och gick i skolan. En pa alla sätt bra uppväxt och jag blev kvar länge. Den möjligheten gav jag även mina barn och det tror jag på det stora hela att de är tacksamma för. Därför återvänder vi gärna och betydligt oftare än bara när det är årets hemvändardag.
Läs mer...
En historia med spänning
170929
"Allt går ju med elektricitet, elektriskt de' e' nå't konstigt me' de'. Elektricitet de' strömmar ju som ni vet härs och tvärs igenom tråden."
Att Tage Danielsson är känd för Elektricitetsvisan har blivit en sanning, fast inte sann till 100%.
Läs mer...
> Utbud och efterfrågan (170922)
> En gråhårig gerillarörelse? (170915)
> Byter sida (170908)
> När sanningen avrättas (170901)
> Det finns människor som varken är vänner eller fiender (170825)
> Den vår den svage kallar höst (170818)
> Kulturens nya tiggarmugg (170811)
> Kan vi skatta oss lyckliga? (170804)
> Så långt vingarna bär (170630)
> Kunskap är inget resultat per automatik (170623)

 
LEDAREN
Inga undantag - med regler
Det är alltid hinder i form av regler och lagar som främst hämmar att ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - oktober 2017
Österskräll i Borlänge, derby i rekreationshockeyn och tjejhockey i ...
Läs mer...
FAMILJ
Inspirerande näringslivsdag på WTC
Det går bra för Kronobergs företag. Detta glada budskap framfördes i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen