Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 September 2017
Byter sida
Ulf Sibner
 
Det är inte tanken att flytta fram positionerna genom att lägga krönika här. Inte heller har jag bytt sida i mina tankar och funderingar. Vi "bygger" om tidningen lite då och då och jag vill gärna hälsa välkommen till läsning här på sidan 2 i fortsättningen.

En annan anledning till att vi flyttar den från debattsidan är att mina rader inte ska uppfattas som något politiskt Inspel utan mer allmänt i rollen som chefredaktör. En annan är att jag också vill ge mer plats åt de debattartiklar och insändare vi får till sidorna 10 och 11. De lär dessutom, förhoppningsvis öka nu när vi har cirka ett år kvar till valet.

Debatt- och insändarsidorna är givetvis öppna för alla. Alla läsares insändare är lika välkomna som aktiva politiker och opinionsbildares debattartiklar. Och det är inte bara under ett valår som vi behöver debattera saker eller delge andra läsare vår uppfattning. Debatt- och insändarmaterial tycker jag är stimulerande läsning i en lokaltidning. För oss på redaktionen ger det dessutom många gånger uppslag till artiklar.

En annan anledning till att jag "flyttar" från åsiktssidorna är att ni i fortsättningen kommer att få se mer av min byline i tidningen. Främst på Växjösidorna, men inte heller otänkbart att jag sätter mitt namn under längre reportage.

Därmed är jag tillbaka till där det hela började. De första raderna med mitt namn under var i Värnamo Tidningen, Värnamo Nyheter och Smålandsposten lokalt från Rydaholm. Det fortsatte som lokalredaktör på Smålandspostens lokalredaktioner i Alvesta och Ljungby innan det blev dags att bli ekonomreporter på redaktionen i Växjö, men även många år som nyhetschef och redaktör för Inblicksredaktionen. En del av er har kanske dessutom sett mig dyka upp i gratistidningen Magazinet.

Nu blir det Växjöbladet/Kronobergaren för hela slanten. Gota Media är stolta över att kunna garantera utgivning även av små upplagor i regionen. VK är en av dem och vi har all anledning att kalla oss "en riktig lokaltidning".

ULF SIBNER
En nåd att stilla bedja om

 

Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att få ha böneutrop vid sin moské har inte helt präglats av Vänliga veckan. Ibland kan jag tycka att ett vänligt, men bestämt, nej kunde räcka för dem som är emot. Gärna med en utvecklad debatt istället om varför det ska godkännas eller avslås.
Läs mer...
Åt skogen är det
180209
Sjukdomar beroende på människors livsstil ökar lavinartat enligt flera rapporter. Det handlar om såväl fysiska som psykiska sjukdomstillstånd, ofta är stressrelaterat en benämning i diagnosen. Mest allvarligt är den dramatiska ökningen ibland barn och ungdomar.
Läs mer...
Med två tomma händer
180202
Det skulle vara svårt att inte skriva några rader om Ingvar Kamprads bortgång i dessa dagar. Få människor har gjort sånt avtryck som han, inte bara bland folk i Älmhult eller Agunnaryd utan av människor i hela världen.

Läs mer...
Paradis - med eller utan skatteproblem
180126
En del av boendet på planerade bostadsområdet Skärvet på Söder i Växjö vänder sig särskilt till äldre. Med små lägenheter, tänkt för barnlösa par eller ensamstående, med minimal arbetsinsats runt boendet och exempelvis nära till vårdcentral och annan service.
Läs mer...
> Titta det snöar (180119)
> Är storhet vansinne? (180112)
> Brott och straff (180104)
> God, gott, granar och grannar (171222)
> Delad tid - dubbel glädje (171215)
> Ryktet om min död... (171208)
> Vad väntar du på? (171201)
> Nu är det spikat - men inte byggt (171124)
> Med plats längst bak i kön (171117)
> Lejonkungar (171110)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen