Tillbaka till startsidan
Söndag 24 september 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 September 2017
Byter sida
Ulf Sibner
 
Det är inte tanken att flytta fram positionerna genom att lägga krönika här. Inte heller har jag bytt sida i mina tankar och funderingar. Vi "bygger" om tidningen lite då och då och jag vill gärna hälsa välkommen till läsning här på sidan 2 i fortsättningen.

En annan anledning till att vi flyttar den från debattsidan är att mina rader inte ska uppfattas som något politiskt Inspel utan mer allmänt i rollen som chefredaktör. En annan är att jag också vill ge mer plats åt de debattartiklar och insändare vi får till sidorna 10 och 11. De lär dessutom, förhoppningsvis öka nu när vi har cirka ett år kvar till valet.

Debatt- och insändarsidorna är givetvis öppna för alla. Alla läsares insändare är lika välkomna som aktiva politiker och opinionsbildares debattartiklar. Och det är inte bara under ett valår som vi behöver debattera saker eller delge andra läsare vår uppfattning. Debatt- och insändarmaterial tycker jag är stimulerande läsning i en lokaltidning. För oss på redaktionen ger det dessutom många gånger uppslag till artiklar.

En annan anledning till att jag "flyttar" från åsiktssidorna är att ni i fortsättningen kommer att få se mer av min byline i tidningen. Främst på Växjösidorna, men inte heller otänkbart att jag sätter mitt namn under längre reportage.

Därmed är jag tillbaka till där det hela började. De första raderna med mitt namn under var i Värnamo Tidningen, Värnamo Nyheter och Smålandsposten lokalt från Rydaholm. Det fortsatte som lokalredaktör på Smålandspostens lokalredaktioner i Alvesta och Ljungby innan det blev dags att bli ekonomreporter på redaktionen i Växjö, men även många år som nyhetschef och redaktör för Inblicksredaktionen. En del av er har kanske dessutom sett mig dyka upp i gratistidningen Magazinet.

Nu blir det Växjöbladet/Kronobergaren för hela slanten. Gota Media är stolta över att kunna garantera utgivning även av små upplagor i regionen. VK är en av dem och vi har all anledning att kalla oss "en riktig lokaltidning".

ULF SIBNER
Utbud och efterfrågan

 

Enligt prognoser från Arbetsförmedlingen väntas sysselsättningen öka med sammanlagt 149000 personer i landet i år och nästa år. Bara i vårt län väntas sysselsättningen öka med 1900 personer. Men samtidigt fortsätter bristen på arbetskraft att stiga och hämmar tillväxten av jobb i viss mån enligt Af.
Läs mer...
En gråhårig gerillarörelse?
170915
Det brukar ju sägas att man inte ska fråga efter eller nämna en kvinnas ålder och jag tycker inte att vi ska prata allt för mycket om ålder över huvud taget. Det finns annat som bör göra oss nyfikna på varandra och ge oss anledning till att mötas och umgås. Men när det gäller min egen ålder så går det inte att låta bli att reflektera i dessa dagar.
Läs mer...
När sanningen avrättas
170901
Kontrollera fakta. Pedagoger hävdar att detta budskap klingar i dagens skola och det är mer viktigt än någonsin i dagens snabba medievärld. Allt färre "faktafilter" finns det i och med att information och nyheter presenteras med blixtens hastighet. Om skolan gör tillräckligt har jag ingen total koll på. Och säkert skiljer det från skola till skola, ja till och med från lärare till lärare.
Läs mer...
Det finns människor som varken är vänner eller fiender
170825
Den som känner sig obekväm med människor han eller hon inte känner, eller till och med känner olust eller oro, blir alldeles för lätt klassad som främlingsfientlig nu för tiden. Och från främlingsfientlig är steget inte långt, snarare inget steg alls, till att kallas och betraktas för att vara rasist.
Läs mer...
> Den vår den svage kallar höst (170818)
> Kulturens nya tiggarmugg (170811)
> Kan vi skatta oss lyckliga? (170804)
> Så långt vingarna bär (170630)
> Kunskap är inget resultat per automatik (170623)
> En del murar får tydligen inte rivas (170616)
> Den första Alliansen försvann med badvattnet (170609)
> Kontant betalning tack (170602)
> Om kriget kommer. Information i varje hem på 1950-talet (170526)
> Kooperativa företag och politiska kopplingar (170519)

 
LEDAREN
Utbud och efterfrågan
Enligt prognoser från Arbetsförmedlingen väntas sysselsättningen öka m...
Läs mer...
FAMILJ
Tennisfilm väckte minnen
En av höstens svenska storfilmer är Borg med Sverrir Gudnason och Sh...
Läs mer...
LEDAREN
En gråhårig gerillarörelse?
Det brukar ju sägas att man inte ska fråga efter eller nämna en kvinna...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen