Tillbaka till startsidan
Lördag 25 november 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 September 2017
Byter sida
Ulf Sibner
 
Det är inte tanken att flytta fram positionerna genom att lägga krönika här. Inte heller har jag bytt sida i mina tankar och funderingar. Vi "bygger" om tidningen lite då och då och jag vill gärna hälsa välkommen till läsning här på sidan 2 i fortsättningen.

En annan anledning till att vi flyttar den från debattsidan är att mina rader inte ska uppfattas som något politiskt Inspel utan mer allmänt i rollen som chefredaktör. En annan är att jag också vill ge mer plats åt de debattartiklar och insändare vi får till sidorna 10 och 11. De lär dessutom, förhoppningsvis öka nu när vi har cirka ett år kvar till valet.

Debatt- och insändarsidorna är givetvis öppna för alla. Alla läsares insändare är lika välkomna som aktiva politiker och opinionsbildares debattartiklar. Och det är inte bara under ett valår som vi behöver debattera saker eller delge andra läsare vår uppfattning. Debatt- och insändarmaterial tycker jag är stimulerande läsning i en lokaltidning. För oss på redaktionen ger det dessutom många gånger uppslag till artiklar.

En annan anledning till att jag "flyttar" från åsiktssidorna är att ni i fortsättningen kommer att få se mer av min byline i tidningen. Främst på Växjösidorna, men inte heller otänkbart att jag sätter mitt namn under längre reportage.

Därmed är jag tillbaka till där det hela började. De första raderna med mitt namn under var i Värnamo Tidningen, Värnamo Nyheter och Smålandsposten lokalt från Rydaholm. Det fortsatte som lokalredaktör på Smålandspostens lokalredaktioner i Alvesta och Ljungby innan det blev dags att bli ekonomreporter på redaktionen i Växjö, men även många år som nyhetschef och redaktör för Inblicksredaktionen. En del av er har kanske dessutom sett mig dyka upp i gratistidningen Magazinet.

Nu blir det Växjöbladet/Kronobergaren för hela slanten. Gota Media är stolta över att kunna garantera utgivning även av små upplagor i regionen. VK är en av dem och vi har all anledning att kalla oss "en riktig lokaltidning".

ULF SIBNER
Nu är det spikat - men inte byggt

 

Likheter mellan Växjö och Stockholm brukar halta betänkligt. Men när det gäller den uppmärksammade debatten här om att bygga ett nytt - så kallat - stadshus kan det väl låta sig göras. Att kalla det planerade (nu beslutade) bygget i Växjö för stadshus är väl inte heller fel eftersom stadsprivilegier finns sedan 1342. Även om kommunreformen 1971 omvandlade alla köpingar, städer och landskommuner, helt enkelt till kommuner.
Läs mer...
Med plats längst bak i kön
171117
Jag har kört bil i den här staden i många år, både i tjänsten och privat. Till att börja med var Växjö mest som vilken småstad som helst. Blev det rött i trafikljusen fick man så klart stanna, men det var knappast aldrig frågan om att inte ''komma fram'' på nästa gröna våg.
Läs mer...
Lejonkungar
171110
På söndag är det Fars dag igen. För vissa fäder blir det middag med slips eller kofta i paketet. Men för många finns inte fäder längre närvarande. Ett besök vid en grav blir också värdefullt.
Läs mer...
Stadens nya paradgata?
171103
Jag har berättat om Söder i Växjö i tidigare krönikor. Jag har skrivit uppskattande om Strandbjörket och om nostalgiska promenader i Bokhultet och utmed Bergundasjöarna. Om dofter och ljud där som säkert många som harvat runt i I11:as gröna kläder känner igen.
Läs mer...
> Spel med höga insatser (171027)
> Inga undantag - med regler (171020)
> Plats för mindre plast (171013)
> Vad är längtan värd? (171006)
> En historia med spänning (170929)
> Utbud och efterfrågan (170922)
> En gråhårig gerillarörelse? (170915)
> När sanningen avrättas (170901)
> Det finns människor som varken är vänner eller fiender (170825)
> Den vår den svage kallar höst (170818)

 
LEDAREN
Nu är det spikat - men inte byggt
Likheter mellan Växjö och Stockholm brukar halta betänkligt. Men när...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - november 2017
Massor av innebandy - med Ryd, Växjö IBK, Hovshaga, Gransholm och Mohe...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Jesus Christ Superstar
Just nu spelas musikalen/rockoperan Jesus Christ Superstar på Växjö ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen