Tillbaka till startsidan
Tisdag 20 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 14 maj 2017
Curt sjunger ut som 90-åring
90-åringen som tog sig ton och fortsatte att sjunga! Växjös sångprofil Curt Edh laddar inför den stundande högtidsdagen i början av juni.
90-åringen som tog sig ton och fortsatte att sjunga! Växjös sångprofil Curt Edh laddar inför den stundande högtidsdagen i början av juni.
MÖTE MED. Curt Edh har sjungit i kör i nästan hela sitt liv. Som blivande 90-åring är han fortfarande fullt aktiv, bland annat som medlem i Växjö Manskör.

Den 5 juni fyller Curt Edh 90 år, något som är svårt att tro när man träffar denna vitala och gladlynta man som gärna brister ut i sång. Växjöbladet/Kronobergaren möter den blivande 90-årsjubilaren för att samtala om körsång, en hobby som Curt ägnat en stor del av sitt liv åt. För honom ger sången så fantastiskt mycket glädje och energi. Under Valborg var han med på tre framträdanden under en och samma dag.

– Jag föddes i en genommusikalisk familj där pappa var violinist och där jag och mina sju syskon jämt brukade sjunga tillsammans.

Curt började tidigt sjunga i diverse musikgrupper, bland annat i revysammanhang. Som tjugoåring blev han aktiv i sin första kör och sedan dess har det bara rulla på. Tillsammans med tre vänner var han exempelvis med och bildade barbershop-kvartetten Struptaget, föregångaren till Dacke Drängar.

– Vi började åka runt och sjunga barbershop, och fick ett fantastiskt gensvar. Först turnerade vi runt i Sverige, sedan ute i Europa och slutligen blev vi inbjudna till både USA och Australien...
LÄS MER I VK 19, UTE 12/5
 

DAVID FÄRDIGH
Vårmarknad i vinterskrud

Vårmarknad i vinterskrud! Snö och kalla vindar prövade såväl marknadsknallar som besökare.

I helgen var det vårmarknad i Växjö, men väderleken med snö och bitande vindar förde snarare tankarna till vintermarknad. Marknadsknallar är dock av segt virke och höll humöret uppe. Folk i Farten tog en sväng och tog temperaturen på försäljningen.
Läs mer...
Glädjespridande musikblandning med Tonmixarna
180228
Konsten att både kunna underhålla med tal och musik är få förunnat, men behärskas till fullo av duon Tonmixarna, bestående av paret Tonny Nicklasson och Madeleine Nicklasson Gyllenhammar. Folk i Farten hängde med duon till Tallgården och minglade bland publiken.
Läs mer...
Countrydrottning med rosa skimmer
180221
Växjös egen rosaskimrande dansbands- och countrydrottning Mona G gästade stadsbiblioteket för att berätta om sin framgångsrika karriär och naturligtvis sjunga några av sina favoriter. Folk i Farten var på plats tillsammans med hängivna fans i publiken.
Läs mer...
Invigning i musikens tecken
180214
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans Karlsson, som i fredags invigde nya HiFi-butiken The High-End Audio Store tillsammans med delägarna Thomas Bring och Miro Fekete. Till öppningsfesten kom såväl vänner som samarbetspartners. Folk i Farten var på plats och diggade med i musiken.
Läs mer...
> Lars väcker intresset för bygdens historia (180207)
> Kulturfest i Växjö (180131)
> Gymnasieskola invigdes med skönsång (180124)
> Bakom kulisserna på Växjörevyn (180117)
> Elin blev Årets Kronobergare 2017 (180110)
> Trollband barn (180103)
> Stämningsfull avslutning i domkyrka (171220)
> Skildrar en landsfiskals vedermödor (171217)
> Smarta investeringstips till aktiesparare i Kosta (171213)
> Nyföretagarcentrum mot nya höjder (171210)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen