Tillbaka till startsidan
Torsdag 19 oktober 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 14 maj 2017
Curt sjunger ut som 90-åring
90-åringen som tog sig ton och fortsatte att sjunga! Växjös sångprofil Curt Edh laddar inför den stundande högtidsdagen i början av juni.
90-åringen som tog sig ton och fortsatte att sjunga! Växjös sångprofil Curt Edh laddar inför den stundande högtidsdagen i början av juni.
MÖTE MED. Curt Edh har sjungit i kör i nästan hela sitt liv. Som blivande 90-åring är han fortfarande fullt aktiv, bland annat som medlem i Växjö Manskör.

Den 5 juni fyller Curt Edh 90 år, något som är svårt att tro när man träffar denna vitala och gladlynta man som gärna brister ut i sång. Växjöbladet/Kronobergaren möter den blivande 90-årsjubilaren för att samtala om körsång, en hobby som Curt ägnat en stor del av sitt liv åt. För honom ger sången så fantastiskt mycket glädje och energi. Under Valborg var han med på tre framträdanden under en och samma dag.

– Jag föddes i en genommusikalisk familj där pappa var violinist och där jag och mina sju syskon jämt brukade sjunga tillsammans.

Curt började tidigt sjunga i diverse musikgrupper, bland annat i revysammanhang. Som tjugoåring blev han aktiv i sin första kör och sedan dess har det bara rulla på. Tillsammans med tre vänner var han exempelvis med och bildade barbershop-kvartetten Struptaget, föregångaren till Dacke Drängar.

– Vi började åka runt och sjunga barbershop, och fick ett fantastiskt gensvar. Först turnerade vi runt i Sverige, sedan ute i Europa och slutligen blev vi inbjudna till både USA och Australien...
LÄS MER I VK 19, UTE 12/5
 

DAVID FÄRDIGH
Inspirerande näringslivsdag på WTC

Det går bra för företagen i länet, berättade Catharina Värendh Boson, Johnny Rönnfjord och Frida Boklund.

Det går bra för Kronobergs företag. Detta glada budskap framfördes i måndags när Företagarna och Svenskt Näringsliv inbjöd till Smålandslunch på World Trade Center i Växjö. Det blev en inspirerande eftermiddag med såväl mingel som näringslivsanalyser.
Läs mer...
Nostalgiska tongångar på Snödroppen
171011
Ljuva toner från klassiska slagdängor av artister som Snoddas, Harry Brandelius och Owe Thörnqvist fyllde samlingslokalen Snödroppen i lördags. Thomas Edgren gästade hyresgästföreningen och demonstrerade jukeboxen från släktföretaget Edgrens Mekaniska Verkstad i Säffle. Med hjälp av en gammal 25-öring väcktes nostalgiska minnen till liv.

Läs mer...
Undrens tid är inte förbi
171004
Undrens tid är inte förbi! Det blev den hoppingivande slutsatsen när Växjö Bönehus anordnade Teologiskt forum i Domkyrkocentrum. Medverkade gjorde representanter från både Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan och Ortodoxa kyrkan.
Läs mer...
Hemvävt och välfyllt
170927
Vävning var den röda tråden i Tipshallen i helgen när VÄV 2017 anordnades. Textilhantverk som annars ofta har en undanskymd roll fick här ta rejält med utrymme och lockade storpublik under tre dagar.
 Folk i Farten botaniserade bland tyger, vävstolar och flinka fingrar.
Läs mer...
> Tennisfilm väckte minnen (170920)
> Skördefest på Växjös gröna oas (170913)
> Exklusiv biopremiär (170906)
> Vandrade 73 mil till Santiago de Compostela (170903)
> Antikrundan kom till Huseby (170830)
> Byggnadsvårdsdag lockade många besökare (170823)
> Flottans Män firade 70 år (170816)
> Ryttartorpet – en oas mitt i Växjö (170812)
> Allsång på Ryttartorpet (170628)
> Sjöng om studentens lyckliga dagar (170621)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - oktober 2017
Österskräll i Borlänge, derby i rekreationshockeyn och tjejhockey i ...
Läs mer...
FAMILJ
Inspirerande näringslivsdag på WTC
Det går bra för Kronobergs företag. Detta glada budskap framfördes i...
Läs mer...
LEDAREN
Plats för mindre plast
Är det fler än jag som känner sig som en tjuv om ni kommer ut från a...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen