Tillbaka till startsidan
Fredag 25 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 21 mars 2018
Studenter höjde den politiska temperaturen inför valet
En debattglad skara från de politiska studentförbunden på Linnéuniversitetet intog podiet.
En debattglad skara från de politiska studentförbunden på Linnéuniversitetet intog podiet.
I höst är det som bekant val och den politiska temperaturen börjar så smått stiga. På Linnéuniversitetet kickade de politiska förbunden igång valrörelsen med en paneldebatt om heta ämnen som utbildningskvalité, psykisk ohälsa, sänkta ingångslöner, bostadsbrist och legalisering av droger. Folk i Farten gjorde ett besök i den politiska hetluften.

FOLK I FARTEN. Det var Liberala studenter som arrangerade debatten i Linnéuniversitets M-hus och verbalt fick duellera mot företrädare för M-studenter, Centerstudenter och S-Studenter. Samhällsengagemanget gick inte att ta miste.

Alla de fyra förbunden delade i mångt och mycket problembeskrivningarna men hur lösningarna ser ut var man desto mer oense, särskilt mellan S-Studenterna och de borgerliga förbunden. Men debatten fördes i god anda utan personliga påhopp eller verbala rallarsvingar. Frågorna som väckte mest diskussioner var bostadsbrist, drogpolitik, sänkta ingångslöner och skattepolitik.

– Det är viktigt att det lönar sig att utbilda sig och arbeta, poängterade Matti Welin och Mikael Hassel från Liberala Studenter.  

Skattepolitik tillsammans med utbildningspolitik är profilerade frågor för M-studenter inför valet berättade Jakob Nilsson och Tim Önning.

– Att värna om och utveckla välfärden är viktigast för oss, betonade Emelie Öberg och Agna Beslija från S-Studenter.

Centerstudenter, som representerades av Louise Arnesson och Nils Fröhling, menade att det finns väldigt många viktiga samhällsfrågor att fokusera på men valde till sist ut den som de tycker är allra mest avgörande.

– Integrationen!

Debatten på Linnéuniversitetet gav en intressant försmak av vad som väntar senare under valåret. Och många av de medverkande kommer säkerligen synas i talarstolar och debattpodium framöver, var så säkra!

DAVID FÄRDIGH
Växjö firade den biologiska mångfalden

Ny tradition! 22 maj är Den internationella dagen för biologisk mångfald, vilket i Växjö kommun firades med ett event uppe på Ekobacken.

22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något som självklart uppmärksammades även i den gröna staden Växjö. Kommunen inbjöd till event i Ekobacken där besökarna bland annat kunde ta del av odlingstips till trädgården, kolla in insektshotell och prova på att göra fågelholkar.
Läs mer...
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
180516
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum på Emmaboda flygbana. Folk i Farten minglade runt bland skogsentreprenörer, skogsmaskiner, drönare och träffade även på en 90-årsjubilar, nämligen anrika sågverket JGA i Linneryd.
Läs mer...
Varm och färgsprakande invigning av Växjö Pride
180509
Växjö Pride firar femårsjubileum och invigningen i måndags innehöll mycket värme, såväl meteorologisk som mänsklig. Folk i Farten minglade bland glädjespridare, invigningstalare och ballongsläppare.
Läs mer...
Hantverksmarknad slog nytt rekord
180502
Hantverksmarknaden i Torslund strax norr om Ingelstad har blivit en riktig vår-tradition. Botanikan alias Ann-Louise Fransson kunde denna gång glädja sig åt nytt rekord i besöksantal. Cirka 400 personer kom för att botanisera bland örter, massage, träskulpturer, smidesjärn och gärdsgårdar. Folk i Farten gjorde en rundvandring bland utställarna.
Läs mer...
> Trädgårdsodling och renoveringsglädje fyllde Tipshallen (180425)
> Bejublad och välsignad cirkuskonst (180418)
> Fartfylld auktion hos frimärkesklubben (180411)
> Fågelsång och grodläten (180405)
> Sprakande invigning av Växjö konstrunda (180328)
> Vårmarknad i vinterskrud (180307)
> Glädjespridande musikblandning med Tonmixarna (180228)
> Countrydrottning med rosa skimmer (180221)
> Invigning i musikens tecken (180214)
> Lars väcker intresset för bygdens historia (180207)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen