Tillbaka till startsidan
Fredag 19 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 26 juni 2017
Trippel på konsthall
Graffitikonstnären Pär Andreasson ställer frågor om vad som kan visas på en kommunal konsthall.
Graffitikonstnären Pär Andreasson ställer frågor om vad som kan visas på en kommunal konsthall.
I sommarutställningen Vång på Ronneby kulturcenter breddas synen på landskap, konst och arkeologi. Men sommaren bjuder också på diffusa och svekfulla minnen i textil och collage samt utmanande frågor kring vad som kan visas på en kommunal konsthall.

RONNEBY. I sommar kan man se tre utställningar i den stora vackra utställningshallen i Ronnebys kulturkvarter. Utställningen (s)KÖN av Ruskig Ångest, graffitikonstnären Pär Andreasson, kan tyckas lämna betraktaren i sticket. För många av bilderna är vända mot väggen och ska man få en föreställning om Pär Andreassons arbetssätt och bildspråk är man hänvisad till en video. Istället blir utställningen en manifestation mot det avtal som styr utställningen. Meningen Pär Andreasson vänder sig mot är att den utställande konstnären förbinder sig att ''Respektera Ronneby kommuns policy att undvika uttryck som kan uppfattas som rasistiska eller könsdiskriminerande.''

– Jag har ingen aning om hur ni uppfattar mina verk. Ni får uppfatta dem hur ni vill, säger han under invigningen som bland annat innehåller ett symboliskt undertecknande av ett förstorat utställningskontrakt.

Håkan Robertsson, verksamhetsledare på Ronneby Folkteater, inviger utställningen. Dan vill, liksom Pär Andreasson, låta många röster höras.

–  Det behövs nya friska tankar. Konsten är viktig för att ställa obekväma frågor. Den här utställningen blev väldigt spännande. Vad får visas på en kommunal konsthall, säger Håkan Robertsson.

Britt-Marie Frennessons utställning Klänningar & collage ställer frågor av ett helt annat slag. Hon är född i Ronneby men bor och verkar sedan i London. Hon arbetar i blandtekniker men visar främst arbeten i textil och papper. Utställningen cirklar kring hur våra minnen bleknar, blir diffusa och börjar försvinna.

– Mycket är taget ur mina egna minnen men jag har också samlat material som har talat till mig på något sätt. Alla minnen blandas och lagras på varandra, säger hon...
LÄS MER I VK 25, UTE 23/6


TORE SJÖQVIST
Börjar våren med fagott

Vid vårens första konsert gästas Musica Vitae av fagottisten Sebastian Stevensson och violinisten och dirigenten Katarina Andreasson.


När Musica Vitae startar vårsäsongen är det tillsammans med fagottisten Sebastian Stevensson och violinisten och dirigenten Katarina Andreasson. Ikväll, fredag, kan man höra dem i Utvandrarnas Hus i Växjö.
Läs mer...
Levande byar
180118
Det är fullt kring borden på Ryssbygården när Ljungby kommun och Leader Linné bjudit in till en kväll kring byutveckling. Maja Söderberg och Maria Richter Simsek berättade om byar som lyckats och deltagarna hann också fundera på vad som just deras byar behöver för att bli mer levande.
Läs mer...
Populärkulturens giganter
180117
När musikern, producenten och filmaren Lasse Zackrisson kommer till Hovmantorp för att visa film om någon vecka är det två av 1900-talets stora röster som står i centrum. Under en intensiv dag kan publiken komma både Alice Babs och Ulla Billquist närmare.

Läs mer...
Varierad jazzvår
180115
Under senaste säsongerna har samarbetet mellan Jazz i Växjö och Alvesta Jazz & Blues utökats. Tillsammans bjuder de två föreningarna i vår på ett varierat program presenterat på flera scener.
Läs mer...
> Söker efter vinterns fåglar (180113)
> Stark vårsäsong (180112)
> Pompa och nyårsglädje (180107)
> Kaninen flyttar till Liljevalchs (180106)
> Dans med många möten (180106)
> Tågcentralen skapar en värld i miniatyr (180105)
> Skapar spel från grunden (180103)
> Innehållsrikt i kort format (171230)
> Arne smider Rydaholmsalnen (171226)
> Smedhalvan som känner sig hel till slut (171225)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen