Tillbaka till startsidan
Lördag 25 november 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 12 augusti 2017
På expedition i konstens tecken
Adam Svensson och Samuel Evertsson var två av kollots deltagare. 
Adam Svensson och Samuel Evertsson var två av kollots deltagare. 
På olika platser runt om i Växjö, med kreativitet och lekfullhet, har barn- och ungdomar utforskat staden i veckan med konsten som ledord. Konstkollot har arrangerats av Konsthallen tillsammans med konstnären och pedagogen Markus Emilsson och för honom är detta ett sätt att göra kulturen tillgänglig för alla.

Under hela veckan har barn bjudits in till Konsthallen i Växjö för ett kollo med lite annorlunda infallsvinkel. Konstexpeditionen har utgått från de centrala delarna och på olika platser har deltagarna fått möjlighet att uttrycka sin kreativitet på olika sätt. I tisdags fick en grupp experimentera med gräs som material utanför Bergendahlska gården.

– Jag har försökt skapa olika teman för dagarna och hittat saker man kan använda sig av som finns i omgivningen. Det handlar om material, mönster och strukturer – vi har även låtit barnen lyssna till platser och uppmuntrat dem att överföra intrycken, säger Markus Emilsson, konstpedagogen som hållit i veckans kollo.

Varje dag mellan klockan 13 och 16 har barnen fått prova på olika aktiviteter och att göra konsten tillgänglig för alla är något Markus brinner för – både i rollen som pedagog och som konstnär. I höst påbörjar han även en kurs för Senioruniversitetet, att ha deltagare närvarande är för honom en ledstjärna oavsett ålder...
LÄS MER I VK 32, UTE 11/8


ANNA-STINA STENBÄCK
När övergrepp blir vardag

Skådespelarna Saskia Husberg, Mia Nilsson, Indra Linderoth, Frida Jansdotter, Catherine Westling, Isabelle Boström, Sara Glaser, Hannah Canvert och Rebecca Riggo läser en till synes oändlig rad av vittnesmål om övergrepp. Det är sorgligt men samtidigt hoppfullt. – Vi kommer inte längre att vara tysta, är budskapet.

Under kampanjen Metoo har kvinnor i snart sagt varje yrkeskategori vittnat om sexuella övergrepp. Under rubriken Tystnadtagning berättar över 700 kvinnliga skådespelare om branschens tystnadskultur kring sexuella övergrepp.
Läs mer...
Annika Thor om Vi och dom
171122
Med programmet Nyfiken torsdag lyfter Regionteatern fram aktuella ämnen av många olika slag. Höstens programserie avslutades med författaren Annika Thor som pratade om Vi och dom - om främlingshat och medmänsklighet då och nu, ett tema som känns aktuellare än man skulle önska.
Läs mer...
Om att se skogen för alla träd
171119
I skogen möts många intressen och konflikter kring hur den ska skötas är inte ovanliga. I veckan bjöd Naturskyddsföreningarna i Alvesta och Växjö in till en skogskväll där föreningens inställning till skog och skogsbruk presenterades.
Läs mer...
Naturen bortom människan
171117
Utställningen Night side of Nature består av två delar som båda tycks vilja lösa upp vår relation till naturen. Max Books skevande, collageartade målningar och Lars Brunströms installationer visar en råare natur som tar sig rätten att finnas helt bortom människan.
Läs mer...
> Barnens dag bland pirater och bokskatter (171117)
> Arkiven gömmer livsöden (171116)
> Kultursoppa värmer upp teaterpubliken (171116)
> Fönster för skönhet och ljus (171112)
> Trumma och hummel (171112)
> Vad ryms i en björk? (171111)
> Konst och hantverk i Gårdsby (171110)
> Allhelgonamusik med Växjö Vocalis (171110)
> Musikaliska vandringar (171108)
> Innehållsrikt café med Mohedarevyn (171106)

 
LEDAREN
Nu är det spikat - men inte byggt
Likheter mellan Växjö och Stockholm brukar halta betänkligt. Men när...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - november 2017
Massor av innebandy - med Ryd, Växjö IBK, Hovshaga, Gransholm och Mohe...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Jesus Christ Superstar
Just nu spelas musikalen/rockoperan Jesus Christ Superstar på Växjö ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen