Tillbaka till startsidan
Lördag 20 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 12 augusti 2017
På expedition i konstens tecken
Adam Svensson och Samuel Evertsson var två av kollots deltagare. 
Adam Svensson och Samuel Evertsson var två av kollots deltagare. 
På olika platser runt om i Växjö, med kreativitet och lekfullhet, har barn- och ungdomar utforskat staden i veckan med konsten som ledord. Konstkollot har arrangerats av Konsthallen tillsammans med konstnären och pedagogen Markus Emilsson och för honom är detta ett sätt att göra kulturen tillgänglig för alla.

Under hela veckan har barn bjudits in till Konsthallen i Växjö för ett kollo med lite annorlunda infallsvinkel. Konstexpeditionen har utgått från de centrala delarna och på olika platser har deltagarna fått möjlighet att uttrycka sin kreativitet på olika sätt. I tisdags fick en grupp experimentera med gräs som material utanför Bergendahlska gården.

– Jag har försökt skapa olika teman för dagarna och hittat saker man kan använda sig av som finns i omgivningen. Det handlar om material, mönster och strukturer – vi har även låtit barnen lyssna till platser och uppmuntrat dem att överföra intrycken, säger Markus Emilsson, konstpedagogen som hållit i veckans kollo.

Varje dag mellan klockan 13 och 16 har barnen fått prova på olika aktiviteter och att göra konsten tillgänglig för alla är något Markus brinner för – både i rollen som pedagog och som konstnär. I höst påbörjar han även en kurs för Senioruniversitetet, att ha deltagare närvarande är för honom en ledstjärna oavsett ålder...
LÄS MER I VK 32, UTE 11/8


ANNA-STINA STENBÄCK
Sångfåglar vid Kloster

Per Darell ser många möjligheter att öka den biologiska mångfalden i Alvesta. Bland annat vid våtmarken Västermad.

Att Alvesta naturskyddsförening bjuder in till soppkväll i januari har blivit tradition. I år kommer kvällen att handla om natur och kultur vid Kloster strax intill sjön Salens nordvästra strand.
Läs mer...
Börjar våren med fagott
180119
När Musica Vitae startar vårsäsongen är det tillsammans med fagottisten Sebastian Stevensson och violinisten och dirigenten Katarina Andreasson. Ikväll, fredag, kan man höra dem i Utvandrarnas Hus i Växjö.
Läs mer...
Levande byar
180118
Det är fullt kring borden på Ryssbygården när Ljungby kommun och Leader Linné bjudit in till en kväll kring byutveckling. Maja Söderberg och Maria Richter Simsek berättade om byar som lyckats och deltagarna hann också fundera på vad som just deras byar behöver för att bli mer levande.
Läs mer...
Populärkulturens giganter
180117
När musikern, producenten och filmaren Lasse Zackrisson kommer till Hovmantorp för att visa film om någon vecka är det två av 1900-talets stora röster som står i centrum. Under en intensiv dag kan publiken komma både Alice Babs och Ulla Billquist närmare.

Läs mer...
> Varierad jazzvår (180115)
> Söker efter vinterns fåglar (180113)
> Stark vårsäsong (180112)
> Pompa och nyårsglädje (180107)
> Kaninen flyttar till Liljevalchs (180106)
> Dans med många möten (180106)
> Tågcentralen skapar en värld i miniatyr (180105)
> Skapar spel från grunden (180103)
> Innehållsrikt i kort format (171230)
> Arne smider Rydaholmsalnen (171226)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen