Tillbaka till startsidan
Söndag 22 oktober 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 6 oktober 2017
När konsten flyttar ut
Dansarna Liv Trulsson, Elliot Ellain, Julia Christoffersson och Indra Elg utforskar rummet med sina kroppar.
Dansarna Liv Trulsson, Elliot Ellain, Julia Christoffersson och Indra Elg utforskar rummet med sina kroppar. 
Vad som kan hända när konsten flyttar ut från konsthallen och galleriet var ämnet för ett samtal och utställningen Co-Lab Smålands Pop-Up Skulpturpark i en dunge mellan Katedralskolan och Fagrabäckskolan i Växjö. Helgen som kommer fortsätter utställningen till ett brandfält utanför Målerås.

LÄNET. Utställningen Co-lab Småland pop-up skulpturpark, som gör tre korta inhopp i olika småländska miljöer, är skapad av projektet Co-lab Småland. Den här gången är fyra konstnärer med. Markus Emilsson och Carl-Oscar Karlsson, som utgör kärnan i projektgruppen, har fått sällskap av textilkonstnären Hanna Rollof och dansaren och koreografen Liv Trulsson.

Genom att placera utställningen i en dunge tvingas konstnärerna, och publiken, förhålla sig till platsen. Om platsens betydels rörde sig det samtal om mobilitet och möjliga möten som föregick vernissagen. Mötet i dungen initierades av Co-lab Småland och genomfördes i samarbete med Växjö konsthall och Region Kronoberg.

– De flesta har väl någon relation till skogen. Det kan vara en plats där man kan stanna till och tänka efter. Skogen inbjuder till mobilitet, det är en plats där kropp och tanke kan röra sig fritt. Det är spännande att koppla in konsten på en plats som människor kanske använder till att tjuvröka eller rasta hunden, säger konsthallschefen Filippa de Vos.

Samtalet berör många aspekter av vad konst kan vara, varför den finns och hur mötet med publiken kan utformas. Att presentera kulturen i nya sammanhang tycks förändra innehållet. Men nya sammanhang kan också öppna kulturen för nya grupper.

– Vi vill skapa fler möjligheter till samtidskonst och vill gärna sänka trösklarna. Det behöver inte vara så svårt, säger Helen Hägglund från Region Kronoberg...
LÄS MER I VK 40, UTE 6/10


TORE SJÖQVIST
Om katter med och utan svans

Med Pelle Svanslös bjuder Linneateatern på en färgstark föreställning.

Liksom ifjol satsar Linneateatern i höst på två uppsättningar. Och liksom ifjol handlar det om ett par verkliga klassiker. Om en vecka flyttar familjeföreställningen Pelle Svanslös in på Växjö teater. Ett par veckor senare intar den klassiska rockmusikalen Jesus Christ Superstar scenen.
Läs mer...
Musik i bokens värld
171021
Smålands musikarkiv fortsätter sitt 25-årsfirande med en mängd evenemang. I veckan har arkivet delat med sig av boktips men också släppt en skiva. Märkligt nog med en inspelning av Garvis orkester från 1962.
Läs mer...
Annorlunda perspektiv
171020
Vid sommarens utställning på lantbruksmuseet Hjärtenholm visades flygbilder från länet tagna av fotografen Leif Svensson. Delar av utställningen visas nu på Alvesta utställningshall. Den här gången med större fokus på Alvesta och kompletterad med äldre flygbilder från kommunen.
Läs mer...
Tillfällig syjunta i stort format
171020
På Växjö konsthall är det konstlabb för barn varje lördag. Ovanligare är det med labb för vuxna men i helgen bjöd konsthallen in till en supersyjunta tillsammans med konstnären Sigridur Eggertsdottir.
Läs mer...
> Storslaget och nära på Växjö konserthus (171019)
> Operafest i domkyrkan (171016)
> Arne Dahl om vägen till deckaren (171015)
> Mångfacetterat om bruksglas i Norden (171014)
> På allvar och lek om ensamhet och roller (171014)
> Håller liv i kulturvisionen (171013)
> Pianot möter stråkar (171011)
> Nära och skört med Zebrafinken (171011)
> Färgstarkt och fatasifullt med plats för alla (171010)
> Barnkörer med sång och glädje (171008)

 
LEDAREN
Inga undantag - med regler
Det är alltid hinder i form av regler och lagar som främst hämmar att ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - oktober 2017
Österskräll i Borlänge, derby i rekreationshockeyn och tjejhockey i ...
Läs mer...
FAMILJ
Inspirerande näringslivsdag på WTC
Det går bra för Kronobergs företag. Detta glada budskap framfördes i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen