Tillbaka till startsidan
Lördag 16 december 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 6 oktober 2017
När konsten flyttar ut
Dansarna Liv Trulsson, Elliot Ellain, Julia Christoffersson och Indra Elg utforskar rummet med sina kroppar.
Dansarna Liv Trulsson, Elliot Ellain, Julia Christoffersson och Indra Elg utforskar rummet med sina kroppar. 
Vad som kan hända när konsten flyttar ut från konsthallen och galleriet var ämnet för ett samtal och utställningen Co-Lab Smålands Pop-Up Skulpturpark i en dunge mellan Katedralskolan och Fagrabäckskolan i Växjö. Helgen som kommer fortsätter utställningen till ett brandfält utanför Målerås.

LÄNET. Utställningen Co-lab Småland pop-up skulpturpark, som gör tre korta inhopp i olika småländska miljöer, är skapad av projektet Co-lab Småland. Den här gången är fyra konstnärer med. Markus Emilsson och Carl-Oscar Karlsson, som utgör kärnan i projektgruppen, har fått sällskap av textilkonstnären Hanna Rollof och dansaren och koreografen Liv Trulsson.

Genom att placera utställningen i en dunge tvingas konstnärerna, och publiken, förhålla sig till platsen. Om platsens betydels rörde sig det samtal om mobilitet och möjliga möten som föregick vernissagen. Mötet i dungen initierades av Co-lab Småland och genomfördes i samarbete med Växjö konsthall och Region Kronoberg.

– De flesta har väl någon relation till skogen. Det kan vara en plats där man kan stanna till och tänka efter. Skogen inbjuder till mobilitet, det är en plats där kropp och tanke kan röra sig fritt. Det är spännande att koppla in konsten på en plats som människor kanske använder till att tjuvröka eller rasta hunden, säger konsthallschefen Filippa de Vos.

Samtalet berör många aspekter av vad konst kan vara, varför den finns och hur mötet med publiken kan utformas. Att presentera kulturen i nya sammanhang tycks förändra innehållet. Men nya sammanhang kan också öppna kulturen för nya grupper.

– Vi vill skapa fler möjligheter till samtidskonst och vill gärna sänka trösklarna. Det behöver inte vara så svårt, säger Helen Hägglund från Region Kronoberg...
LÄS MER I VK 40, UTE 6/10


TORE SJÖQVIST
Bubblar av energi och idéer

Medan ensemblen repeterar Familjen Addams är Philip Carcamo upptagen med praktiska lösningar i bakgrunden.

För några dagar sedan tilldelades Highlights Productions Region Kronobergs kulturpris Årets bubblare för sin verksamhet som kulturentreprenörer. Sedan dess har de också hunnit berätta att de i sommar sätter upp musikalen Rent.
Läs mer...
Siktar på premiär i mellandagarna
171216
I veckan kom snön på allvar och nu ligger den på mark och i backar.
Detta gör att gänget bakom Hanaslövsbacken inom kort startar upp årets snötillverkning, samtidigt som man planerar för framtida utbyggnad.
Läs mer...
Store mosse i vinterdräkt
171215
Naturupplevelser kommer sällan på beställning. Den eftersökta örnen kanske inte dyker upp. Istället kan mötet med en tiograms trädkrypare eller den stora mossens händelselöshet fylla den korta vinterdagen med upplevelser.

Läs mer...
Konst i ny belysning
171215
Kanske är det namnet Night Side of Nature som inspirerat till en ficklampsvandring i Växjö konsthall. Ett tiotal personer har lockats och samlas inför vandringen kring konsthallens provisoriska lägereld.
Läs mer...
> Julmusik med tryck (171214)
> Bibliotekarier ger klapptips (171212)
> En personlig avslutning (171210)
> Skapar med hand och tanke (171209)
> Tar tåget till tomten (171208)
> Hundarna intar catwalken (171207)
> Kryddad adventsmusik (171207)
> Musikaliska klappar (171204)
> Vetenskap med hisnande tidsperspektiv (171204)
> 90 år med Norra Allbo hembygdsförening (171202)

 
LEDAREN
Delad tid - dubbel glädje
Frågan om en höjning av pensionsåldern har ju stötts och blötts länge....
Läs mer...
FAMILJ
Smarta investeringstips till aktiesparare i Kosta
Det kan löna sig att hålla på med aktier. Om du investerat en krona ...
Läs mer...
LEDAREN
Ryktet om min död...
Ikeas grundare, Ingvar Kamprad, dödförklarades ju av SR:s Ekoredaktion...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen