Tillbaka till startsidan
Fredag 19 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 10 oktober 2017
Färgstarkt och fatasifullt med plats för alla
Cosplaytävlingen bjuder på ett stort mått av färg och fantasi.
Cosplaytävlingen bjuder på ett stort mått av färg och fantasi.
Föreningen Ichiban i Växjö ägnar sig i första hand åt Japansk populärkultur. När de de bjuder in till konvent fylls Katedralskolan under tre dagar av av färg, fantasi och fantastiska figurer.

VÄXJÖ. Det tycks inte finnas någon gräns för vem man kan möta i Katedralskolans korridorer när föreningen Ichiban bjudit in till Ichicon 2017. Man måste inte skapa sig en karaktär för att ta del av konventet men många av deltagarna har lagt ett stort arbete på att skapa en dräkt och en karaktär.

–  Karaktärerna finns inte på riktigt men de flesta går in i karaktären samtdigt som de tar på sig dräkten, säger Malin Klein, ordförande i föreningen Ichiban.

Karaktärerna är ofta hämtade från den japanska populärkulturens serier och tecknade filmer. Men gränserna tycks inte så viktiga. Stålmannen kan komma i sällskap med Snövit även om många av karaktärerna är okända för den som inte intresserat sig för japansk populärkultur.

Ð Det här är ett nischat intresse med cosplay, brädspel och japansk populärkultur. Vi är kanske lite udda i vardagen också men här på konventet är vi norm, säger Malin Klein...
LÄS MER I VK 40, UTE 6/10


TORE SJÖQVIST
Börjar våren med fagott

Vid vårens första konsert gästas Musica Vitae av fagottisten Sebastian Stevensson och violinisten och dirigenten Katarina Andreasson.


När Musica Vitae startar vårsäsongen är det tillsammans med fagottisten Sebastian Stevensson och violinisten och dirigenten Katarina Andreasson. Ikväll, fredag, kan man höra dem i Utvandrarnas Hus i Växjö.
Läs mer...
Levande byar
180118
Det är fullt kring borden på Ryssbygården när Ljungby kommun och Leader Linné bjudit in till en kväll kring byutveckling. Maja Söderberg och Maria Richter Simsek berättade om byar som lyckats och deltagarna hann också fundera på vad som just deras byar behöver för att bli mer levande.
Läs mer...
Populärkulturens giganter
180117
När musikern, producenten och filmaren Lasse Zackrisson kommer till Hovmantorp för att visa film om någon vecka är det två av 1900-talets stora röster som står i centrum. Under en intensiv dag kan publiken komma både Alice Babs och Ulla Billquist närmare.

Läs mer...
Varierad jazzvår
180115
Under senaste säsongerna har samarbetet mellan Jazz i Växjö och Alvesta Jazz & Blues utökats. Tillsammans bjuder de två föreningarna i vår på ett varierat program presenterat på flera scener.
Läs mer...
> Söker efter vinterns fåglar (180113)
> Stark vårsäsong (180112)
> Pompa och nyårsglädje (180107)
> Kaninen flyttar till Liljevalchs (180106)
> Dans med många möten (180106)
> Tågcentralen skapar en värld i miniatyr (180105)
> Skapar spel från grunden (180103)
> Innehållsrikt i kort format (171230)
> Arne smider Rydaholmsalnen (171226)
> Smedhalvan som känner sig hel till slut (171225)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen