Tillbaka till startsidan
Söndag 22 oktober 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 13 oktober 2017
Håller liv i kulturvisionen
Med sin unika historia och strategiska läge mitt i Växjö så är Ringsberg/Kristineberg den rätta platsen för ett kulturellt centrum, menar Daniel Ekman.
Med sin unika historia och strategiska läge mitt i Växjö så är Ringsberg/Kristineberg den rätta platsen för ett kulturellt centrum, menar Daniel Ekman.
Visionen om en kulturell mötesplats på Ringsberg/Kristineberg lever vidare. Daniel Ekman på Hofs Lifs skissar på Landeriet, en framtida plattform med kafé, makerspace, scen, trädgård, kunskapscenter och butik, där människor kan mötas och inspireras. Nu väntar han först att området ska detaljplaneläggas.        
– Och under tiden fortsätter vi förberedelsearbetet tillsammans med samarbetspartners.


HOFS LIVS. Sedan snart fyra år tillbaka finns kulturaktören Hofs Lifs på Ringsberg/Kristineberg. Då deras tidigare verksamhetslokal i kvarteret Lågan revs för att lämna utrymme åt bostadsbyggnation så gick flyttlasset till Kungsvägen.

– Vi fick göra en inandning och transformera om verksamheten. Utrymmena var begränsade så vi fick pressa in oss i ett förrådsgarage. Men samtidigt var det som att hitta hem. Den här kulturrika miljön gav oss möjlighet att skapa ett levande exempel på vad man kan åstadkomma med kulturellt entreprenörskap.

Av Vöfab har Hofs Lifs skötseluppdraget för Ringsberg/Kristineberg och under de här fyra åren har de återskapat och utvecklat den trädgård och utemiljö som tidigare befann sig i ett tämligen eländigt skick.

– Området har fått en rejäl make-over! Från att det varit styvmoderligt behandlat så är det nu en inspirerande miljö som tillförts många nya värden...
LÄS MER I VK 41, UTE 13/10


DAVID FÄRDIGH
Om katter med och utan svans

Med Pelle Svanslös bjuder Linneateatern på en färgstark föreställning.

Liksom ifjol satsar Linneateatern i höst på två uppsättningar. Och liksom ifjol handlar det om ett par verkliga klassiker. Om en vecka flyttar familjeföreställningen Pelle Svanslös in på Växjö teater. Ett par veckor senare intar den klassiska rockmusikalen Jesus Christ Superstar scenen.
Läs mer...
Musik i bokens värld
171021
Smålands musikarkiv fortsätter sitt 25-årsfirande med en mängd evenemang. I veckan har arkivet delat med sig av boktips men också släppt en skiva. Märkligt nog med en inspelning av Garvis orkester från 1962.
Läs mer...
Annorlunda perspektiv
171020
Vid sommarens utställning på lantbruksmuseet Hjärtenholm visades flygbilder från länet tagna av fotografen Leif Svensson. Delar av utställningen visas nu på Alvesta utställningshall. Den här gången med större fokus på Alvesta och kompletterad med äldre flygbilder från kommunen.
Läs mer...
Tillfällig syjunta i stort format
171020
På Växjö konsthall är det konstlabb för barn varje lördag. Ovanligare är det med labb för vuxna men i helgen bjöd konsthallen in till en supersyjunta tillsammans med konstnären Sigridur Eggertsdottir.
Läs mer...
> Storslaget och nära på Växjö konserthus (171019)
> Operafest i domkyrkan (171016)
> Arne Dahl om vägen till deckaren (171015)
> Mångfacetterat om bruksglas i Norden (171014)
> På allvar och lek om ensamhet och roller (171014)
> Pianot möter stråkar (171011)
> Nära och skört med Zebrafinken (171011)
> Färgstarkt och fatasifullt med plats för alla (171010)
> Barnkörer med sång och glädje (171008)
> När konsten flyttar ut (171006)

 
LEDAREN
Inga undantag - med regler
Det är alltid hinder i form av regler och lagar som främst hämmar att ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - oktober 2017
Österskräll i Borlänge, derby i rekreationshockeyn och tjejhockey i ...
Läs mer...
FAMILJ
Inspirerande näringslivsdag på WTC
Det går bra för Kronobergs företag. Detta glada budskap framfördes i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen