Tillbaka till startsidan
Måndag 19 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 13 oktober 2017
Håller liv i kulturvisionen
Med sin unika historia och strategiska läge mitt i Växjö så är Ringsberg/Kristineberg den rätta platsen för ett kulturellt centrum, menar Daniel Ekman.
Med sin unika historia och strategiska läge mitt i Växjö så är Ringsberg/Kristineberg den rätta platsen för ett kulturellt centrum, menar Daniel Ekman.
Visionen om en kulturell mötesplats på Ringsberg/Kristineberg lever vidare. Daniel Ekman på Hofs Lifs skissar på Landeriet, en framtida plattform med kafé, makerspace, scen, trädgård, kunskapscenter och butik, där människor kan mötas och inspireras. Nu väntar han först att området ska detaljplaneläggas.        
– Och under tiden fortsätter vi förberedelsearbetet tillsammans med samarbetspartners.


HOFS LIVS. Sedan snart fyra år tillbaka finns kulturaktören Hofs Lifs på Ringsberg/Kristineberg. Då deras tidigare verksamhetslokal i kvarteret Lågan revs för att lämna utrymme åt bostadsbyggnation så gick flyttlasset till Kungsvägen.

– Vi fick göra en inandning och transformera om verksamheten. Utrymmena var begränsade så vi fick pressa in oss i ett förrådsgarage. Men samtidigt var det som att hitta hem. Den här kulturrika miljön gav oss möjlighet att skapa ett levande exempel på vad man kan åstadkomma med kulturellt entreprenörskap.

Av Vöfab har Hofs Lifs skötseluppdraget för Ringsberg/Kristineberg och under de här fyra åren har de återskapat och utvecklat den trädgård och utemiljö som tidigare befann sig i ett tämligen eländigt skick.

– Området har fått en rejäl make-over! Från att det varit styvmoderligt behandlat så är det nu en inspirerande miljö som tillförts många nya värden...
LÄS MER I VK 41, UTE 13/10


DAVID FÄRDIGH
När hantverk blir konst

Siv Salomonssons bilder är ofta inspirerade av barndomen och trakterna kring Gällivare.

Var gränserna går mellan hantverk, konsthantverk och konst är inte alltid så lätt att säga. När svarvaren Ulf Jansson och textilkonstnären Siv Salomonsson nu ställer ut i Alvesta konsthall känns frågan ointressant. För här handlar hantverket om att skapa konst.
Läs mer...
Firar med spel och dans
180317
Att musiken står i centrum när Smålands spelmansförbund firar jubileum är ingen överraskning. Redan kvällen innan tjuvstartar festligheterna när föreningen Valshuset bjuder in till konsert och dans till sex stycken småländska storspelmän.
Läs mer...
Berättare på utflykt till sagornas land
180316
Berättat har människor gjort i alla tider. Om vardagens glädje och vedermödor, om gud och om märkliga väsen. Berättelsen är en resa i sig men i helgen tog en grupp studenter hjälp av en buss för att komma till sagans och sägnernas land.
Läs mer...
Fest kring domkyrkans orglar
180314
I Växjö domkyrka finns flera orglar. Mäktigast  är den stora läktarorgeln, en barockorgel med fasad från 1779 men med utbytt innanmäte. När kyrkan i helgen bjöd in till orgelfest kom också orglarna nere i kyrkorummet till användning.
Läs mer...
> Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta (180314)
> Malin Broman gästar Växjö symfoniorkester (180311)
> Med en smak av Småland (180311)
> Mellan krav och frihet (180310)
> Mat för många sinnen (180309)
> Vårdcentral invigde nya och större lokaler (180308)
> Tankar kring mörker och ljus (180307)
> Skratt och allvar på biblioteket (180304)
> Smålandsoperan som entreprenörer (180304)
> När fotograferna lämnar jobbet (180303)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen