Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 29 oktober 2017
Toves blyertsteckningar gör succé
18-åriga Tove Wigströms blyertsteckningar väcker beundran. Nyligen hade hon en bejublad debututställning i samband med Tingsryd Konst- & Hembygdsrunda. Kattdjur är hennes favorit.
18-åriga Tove Wigströms blyertsteckningar väcker beundran. Nyligen hade hon en bejublad debututställning i samband med Tingsryd Konst- & Hembygdsrunda. Kattdjur är hennes favorit.
Verklighetstrogna, näst intill fotografiska, blyertsteckningar av kattdjur och musikartister är grejen för 18-åriga Tove Wigstrand från Ingelstad. Nyligen gjorde hon succédebut som utställare på Tingsryd Konst- & Hembygdsrunda och beställningar kommer numera från både när och fjärran.
– Det har hört av sig folk både från Norge och USA.  


MÖTE MED. Djur är en viktig del i Tove Wigstrands liv. På dagarna jobbar hon i en djurbutik i Växjö och på fritiden ritar hon djur, och då i synnerhet favoritmotivet kattdjur.

– Jag tycker om alla typer av kattdjur. Leopard är svårast att teckna eftersom de har så många olika mönster. Lejon är enklast medan tigrarna med sina ränder är roligast.

Tove är självlärd som tecknare och har haft det som en hobby ända sedan barndomen. Huvudsakligen använder hon sig av blyerts och framställer svartvita motiv.

– Jag gör först en blyertsskiss på vitt papper, gör sedan en mall som jag lägger på motivet och slutligen sprayar jag på med svart färg.

Hur hittar du dina motiv?

– Jag kollar på nätet och väljer ut bilder som jag fastnar för...
LÄS MER I VK 43, UTE 27/10


DAVID FÄRDIGH
Stilla möten med skönhet

Med hjälp av mobilkameran förundras Ulla Lundegård över vår värld.

Med mobiltelefonens kamera går konstnären Ulla Lundegård på upptäcktsfärd bland färger, mönster och spännande detaljer. En del av alla hennes bilder kan man nu se i de tre vackra fotoböckerna Älskade jord, Älskade strandlinje och Rost.
Läs mer...
Musik för Fru Johansson
180217
För många är säkert den så kallade klassiska sången främmande och svårförståelig. Det ville sångerskan och pedagogen Dorothy Irving ändra på. I Växjö konsertförenings serie Håll musiken igång berättade Catarina Ericson-Roos om henne och hennes verk med hjälp av sopranen Elin Skorup och pianisten Fabienne Romer.
Läs mer...
En ny chans till Örongodis
180216
Örongodis i Alvesta är en populär tradition. Efter ett års uppehåll är de tillbaka med samma koncept men ny musik. Om en vecka är det premiär för årets upplaga där tre sångare och bandet Sega gubbar bjuder in till en föreställning fylld av energi och musikglädje.
Läs mer...
Om kultur och demokrati
180216
Att demokrati inte är något för alltid givet är ämnet för den korta föreställningen Presskonferensen som gavs samtidigt på 23 platser i Sverige. Frågor kring demokratins förutsättningar ställs också i Regionteaterns pjäs Bibliotekarien som har premiär om en vecka.
Läs mer...
> Om kärlek och försoning (180215)
> På spaning efter lindormen (180213)
> Ett åttonde underverk (180211)
> Växjö gospelfest jubilerar (180210)
> Dubbelt upp på Kafé de luxe (180210)
> Kärleksfullt med Rösträtt (180208)
> Vardagsmänniskan i fokus (180207)
> Rickard Söderberg som Gaytenor (180205)
> Med funktion och Elak form (180204)
> Kultur för de lite mindre (180203)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen