Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 4 november 2017
Om identitet och rätten att få höra till
I Hetero tar Anders Jacob, Indra Linderot och Rebecca Riggo upp sexualitet, identitet och rätten att få höra till. Foto: Lina Alriksson
I Hetero tar Anders Jacob, Indra Linderot och Rebecca Riggo upp sexualitet, identitet och rätten att få höra till.
Foto: Lina Alriksson
Regionteaterns föreställning Hetero handlar om roller, identitet och det svårhanterade begreppet normal. En stor del av föreställningarna genomförs i högstadieklassrum i södra Sverige.

LESSEBO. Hetero har underrubriken En helt normal föreställning om sexualitet. Och visst står sexualiteten i fokus men föreställningen handlar om bra mycket mer. Vad är kanske upp till var och en.

– När du sett en föreställning är det ingen annan än du själv som kan bestämma vad du upplever och vad föreställningen handlar om, säger dramapedagogen Andreas Dahl under efterarbetet.

Hetero är stark på flera sätt. Skådespelarna Indra Linderoth, Anders Jacob och Rebecca Riggo spelar tätt, ibland påträngande tätt inpå sin publik. Rent fysiskt gäller det i den starka inledningen då skådespelarna med protokoll i händerna närgånget betraktar publiken som för en stund förvandlas till något slags försöksdjur. Kanske är det minst lika påträngande i det avsnitt som lyfter fram den sexuella lusten i klartext på ett sätt som knappast är vanligt i vår vardag. Spelet når fram till åskådarna som knappast har en chans att smita undan. Samtidigt är skådespelarna stundtals helt vardagliga och lätta att både tycka om och identifiera sig med.

Hetero låter varken publik eller skådespelare vila. Det är intensivt och under föreställningens gång skiftar skådespelarna roller och identiteter med den underliggande ambitionen att låta oss få syn på det som är så vardagligt att det är svårt att se.

– Vi som är hetero är som alla andra. Vi är ett stort vi, säger Indra Linderoth i pjäsens inledning...
LÄS MER I VK 44, UTE 3/11


TORE SJÖQVIST
Stilla möten med skönhet

Med hjälp av mobilkameran förundras Ulla Lundegård över vår värld.

Med mobiltelefonens kamera går konstnären Ulla Lundegård på upptäcktsfärd bland färger, mönster och spännande detaljer. En del av alla hennes bilder kan man nu se i de tre vackra fotoböckerna Älskade jord, Älskade strandlinje och Rost.
Läs mer...
Musik för Fru Johansson
180217
För många är säkert den så kallade klassiska sången främmande och svårförståelig. Det ville sångerskan och pedagogen Dorothy Irving ändra på. I Växjö konsertförenings serie Håll musiken igång berättade Catarina Ericson-Roos om henne och hennes verk med hjälp av sopranen Elin Skorup och pianisten Fabienne Romer.
Läs mer...
En ny chans till Örongodis
180216
Örongodis i Alvesta är en populär tradition. Efter ett års uppehåll är de tillbaka med samma koncept men ny musik. Om en vecka är det premiär för årets upplaga där tre sångare och bandet Sega gubbar bjuder in till en föreställning fylld av energi och musikglädje.
Läs mer...
Om kultur och demokrati
180216
Att demokrati inte är något för alltid givet är ämnet för den korta föreställningen Presskonferensen som gavs samtidigt på 23 platser i Sverige. Frågor kring demokratins förutsättningar ställs också i Regionteaterns pjäs Bibliotekarien som har premiär om en vecka.
Läs mer...
> Om kärlek och försoning (180215)
> På spaning efter lindormen (180213)
> Ett åttonde underverk (180211)
> Växjö gospelfest jubilerar (180210)
> Dubbelt upp på Kafé de luxe (180210)
> Kärleksfullt med Rösträtt (180208)
> Vardagsmänniskan i fokus (180207)
> Rickard Söderberg som Gaytenor (180205)
> Med funktion och Elak form (180204)
> Kultur för de lite mindre (180203)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen