Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 3 november 2017
Stark rockopera med Linneateatern
Ryktet om Jesu förmåga att göra under gör att stora skaror samlas runt honom.
Ryktet om Jesu förmåga att göra under gör att stora skaror samlas runt honom.
Knappt har Linneateaterns Pelle Svanslös lämnat Växjö teater förrän höstens andra uppsättning, Jesus Christ Superstar, flyttar in. Med drygt 40 personer på scenen bjuder Linneateatern på en klassisk rockopera med fantastisk musik och en stark berättelse.

VÄXJÖ. Andrew Lloyd Webbers rockopera Jesus Christ Superstar hade urpremiär i London 1970. Men åren tycks inte bita på berättelsen om Jesus, hans lärjungar och Maria Magdalena. För 20 år sedan satte Linneateatern upp den första gången. När det nu åter är dags återfinner man tre av den tidigare uppsättningens skådespelare i den drygt 40 man starka ensemblen. Men bland dansarna, sångarna och skådespelarna finns också många som aldrig spelat med Linneateatern tidigare.

– I år är det många som är helt nya för oss. Det är roligt att blanda, säger regissören Eva Pettersson.

Det är sista dagen i den stora, ganska kyliga lagerlokalen. Målet för dagen är att göra ett genomdrag från start till mål.

– Nu ska ni börja äga det som händer på scenen och försöka få mig och Ingrid så tysta som möjligt, säger Eva Pettersson som tillsammans med koreografen Ingrid Andrén följer vad som händer med pennan och blocket i högsta hugg.

Redan under uppvärmningen blir det tydligt vilket multikonstverk en musikal är. Dansaren Julia Sjökvist leder uppvärmningen av kroppen innan Johan Kuylenstierna tar över röstuppvärmningen. Till sist leder Ales Psajd peppningen som ska få alla på tårna.

– Jag har varit med i ett par musikaler genom åren, säger Johan Kuylenstierna som den här gången sjunger översteprästen Annas...
LÄS MER I VK 44, UTE 3/11


TORE SJÖQVIST
Stilla möten med skönhet

Med hjälp av mobilkameran förundras Ulla Lundegård över vår värld.

Med mobiltelefonens kamera går konstnären Ulla Lundegård på upptäcktsfärd bland färger, mönster och spännande detaljer. En del av alla hennes bilder kan man nu se i de tre vackra fotoböckerna Älskade jord, Älskade strandlinje och Rost.
Läs mer...
Musik för Fru Johansson
180217
För många är säkert den så kallade klassiska sången främmande och svårförståelig. Det ville sångerskan och pedagogen Dorothy Irving ändra på. I Växjö konsertförenings serie Håll musiken igång berättade Catarina Ericson-Roos om henne och hennes verk med hjälp av sopranen Elin Skorup och pianisten Fabienne Romer.
Läs mer...
En ny chans till Örongodis
180216
Örongodis i Alvesta är en populär tradition. Efter ett års uppehåll är de tillbaka med samma koncept men ny musik. Om en vecka är det premiär för årets upplaga där tre sångare och bandet Sega gubbar bjuder in till en föreställning fylld av energi och musikglädje.
Läs mer...
Om kultur och demokrati
180216
Att demokrati inte är något för alltid givet är ämnet för den korta föreställningen Presskonferensen som gavs samtidigt på 23 platser i Sverige. Frågor kring demokratins förutsättningar ställs också i Regionteaterns pjäs Bibliotekarien som har premiär om en vecka.
Läs mer...
> Om kärlek och försoning (180215)
> På spaning efter lindormen (180213)
> Ett åttonde underverk (180211)
> Växjö gospelfest jubilerar (180210)
> Dubbelt upp på Kafé de luxe (180210)
> Kärleksfullt med Rösträtt (180208)
> Vardagsmänniskan i fokus (180207)
> Rickard Söderberg som Gaytenor (180205)
> Med funktion och Elak form (180204)
> Kultur för de lite mindre (180203)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen