Tillbaka till startsidan
Onsdag 21 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 10 november 2017
Allhelgonamusik med Växjö Vocalis
Växjö Vocalis nya körledare Maria Ingemarsson Berg ser gärna att repertoaren utmanar både sångare och publik.
Växjö Vocalis nya körledare Maria Ingemarsson Berg ser gärna att repertoaren utmanar både sångare och publik.
Med konserten ”Kunde jag följa dig långt bort?” bjuder kören Växjö Vocalis i helgen på Allhelgonamusik i Teleborgs kyrka. Konserten ingår i programmet Ton och tanke och bjuder bland annat på musik av Brahms och Pärt.

VÄXJÖ. Kören Växjö Vocalis har bytt körledare. Men knappast inriktning. Liksom tidigare tar sig kören an både traditionell körmusik och mer utmanande klanger och körens nya ledare Maria Ingemarsson Berg ser gärna att repertoaren utmanar både sångare och publik. Lördagens konsert innehåller både mer klassisk körklang och modernare toner som ibland kan bjuda på ett lite motstånd. I centrum står två motetter av Brahms.

– Jag ville göra Brahms och har satt ihop ett program som jag tycker passar. Det är lite olika vinklingar på samma tema och konserten innehåller också lite obekanta klanger, säger Maria Ingemarsson Berg.

Brahms motett "Warum is das Licht gegeben" inleds med ett dramatiskt gemensamt "varför" men fortsätter sedan närmast som en fuga, eller en kanon där stämmorna faller in efterhand. Sångarna i Växjö Vocalis är rutinerade. Redan under uppsjungningen skapar de en vacker körklang och de har inga problem att hitta sina stämmor. Men kanonformen är avancerad och det finns gott om detaljer att arbeta vidare med...
LÄS MER I VK 45, UTE 10/11


TORE SJÖQVIST
Stilla möten med skönhet

Med hjälp av mobilkameran förundras Ulla Lundegård över vår värld.

Med mobiltelefonens kamera går konstnären Ulla Lundegård på upptäcktsfärd bland färger, mönster och spännande detaljer. En del av alla hennes bilder kan man nu se i de tre vackra fotoböckerna Älskade jord, Älskade strandlinje och Rost.
Läs mer...
Musik för Fru Johansson
180217
För många är säkert den så kallade klassiska sången främmande och svårförståelig. Det ville sångerskan och pedagogen Dorothy Irving ändra på. I Växjö konsertförenings serie Håll musiken igång berättade Catarina Ericson-Roos om henne och hennes verk med hjälp av sopranen Elin Skorup och pianisten Fabienne Romer.
Läs mer...
En ny chans till Örongodis
180216
Örongodis i Alvesta är en populär tradition. Efter ett års uppehåll är de tillbaka med samma koncept men ny musik. Om en vecka är det premiär för årets upplaga där tre sångare och bandet Sega gubbar bjuder in till en föreställning fylld av energi och musikglädje.
Läs mer...
Om kultur och demokrati
180216
Att demokrati inte är något för alltid givet är ämnet för den korta föreställningen Presskonferensen som gavs samtidigt på 23 platser i Sverige. Frågor kring demokratins förutsättningar ställs också i Regionteaterns pjäs Bibliotekarien som har premiär om en vecka.
Läs mer...
> Om kärlek och försoning (180215)
> På spaning efter lindormen (180213)
> Ett åttonde underverk (180211)
> Växjö gospelfest jubilerar (180210)
> Dubbelt upp på Kafé de luxe (180210)
> Kärleksfullt med Rösträtt (180208)
> Vardagsmänniskan i fokus (180207)
> Rickard Söderberg som Gaytenor (180205)
> Med funktion och Elak form (180204)
> Kultur för de lite mindre (180203)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen