Tillbaka till startsidan
Måndag 19 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 2 februari 2018
Musiktillägget på väg mot föreställning
Det är mycket som ska stämma i ett stort ensemblenummer. Men arbetet får Musiktillägget stå för. Publiken kan bara luta sig tillbaka och njuta.
Ikväll, fredag, är det premiär för årets utgåva av Musiktilläggets vårshow One way ticket. Och nog blir det en resa genom både geografi och musikgenrer. Den största resan gör kanske ändå de elever som lagt mängder av tid och energi på att kunna bjuda publiken på en sprudlande föreställning.

VÄXJÖ. När man kliver in i Katedralskolans aula kan det verka lätt kaotiskt. Allt tycks hända samtidigt. Någon målar dekor, andra är på scenen för att öva något nummer och mitt i alltihop kommer ljussättarna bärande på en stege. Men något kaos handlar det förvisso inte om även om det arbetas intensivt med många olika saker.

Repetitionerna har pågått länge men i sista veckan har både tempo och stressnivå höjts.

– Det är åtta månader sedan vi kom på grundidén, säger Natalia Bogdanovska, en av eleverna i år tre som håller i showen.

För så är det. Varje år är det treorna som skapar och håller ihop vårshowen. Då har treorna redan varit med om två shower men trots det kan allt arbete komma som en överraskning.

– Det är nog inte så många som förstår hur mycket arbete som ligger bakom showen. Inte ens vi gjorde det, säger Lina Larsson som har extra mycket att stå i.

– Vår lärare David Newkumet leder ju men annars är det vi treor som håller i showen. Men det är också mitt gymnasiearbete att regissera, säger hon.

Att resa som är årets tema ger utrymme för stor variation i både händelser och musik. Och eftersom en resa ska bjuda på det oväntade är ensemblen lite ovillig att berätta allt för mycket om vad resenärerna kommer att möta.

– Grundberättelsen har vi kommit på tillsammans men sedan har manusgruppen arbetat vidare. Det handlar om ett gäng som kommer tillsammans på en buss. Under resan lär de känna varandra och sig själva. One way ticket handlar om resan vi åker på och är också en hyllning till livet, säger Lina Larsson...
LÄS MER I VK 5, UTE 2/2


TORE SJÖQVIST
Stilla möten med skönhet

Med hjälp av mobilkameran förundras Ulla Lundegård över vår värld.

Med mobiltelefonens kamera går konstnären Ulla Lundegård på upptäcktsfärd bland färger, mönster och spännande detaljer. En del av alla hennes bilder kan man nu se i de tre vackra fotoböckerna Älskade jord, Älskade strandlinje och Rost.
Läs mer...
Musik för Fru Johansson
180217
För många är säkert den så kallade klassiska sången främmande och svårförståelig. Det ville sångerskan och pedagogen Dorothy Irving ändra på. I Växjö konsertförenings serie Håll musiken igång berättade Catarina Ericson-Roos om henne och hennes verk med hjälp av sopranen Elin Skorup och pianisten Fabienne Romer.
Läs mer...
En ny chans till Örongodis
180216
Örongodis i Alvesta är en populär tradition. Efter ett års uppehåll är de tillbaka med samma koncept men ny musik. Om en vecka är det premiär för årets upplaga där tre sångare och bandet Sega gubbar bjuder in till en föreställning fylld av energi och musikglädje.
Läs mer...
Om kultur och demokrati
180216
Att demokrati inte är något för alltid givet är ämnet för den korta föreställningen Presskonferensen som gavs samtidigt på 23 platser i Sverige. Frågor kring demokratins förutsättningar ställs också i Regionteaterns pjäs Bibliotekarien som har premiär om en vecka.
Läs mer...
> Om kärlek och försoning (180215)
> På spaning efter lindormen (180213)
> Ett åttonde underverk (180211)
> Växjö gospelfest jubilerar (180210)
> Dubbelt upp på Kafé de luxe (180210)
> Kärleksfullt med Rösträtt (180208)
> Vardagsmänniskan i fokus (180207)
> Rickard Söderberg som Gaytenor (180205)
> Med funktion och Elak form (180204)
> Kultur för de lite mindre (180203)

 
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Alvestaseger mot Rögle, tung HAIF-seger och mängder av Åryd Cup i veck...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen