Tillbaka till startsidan
Måndag 28 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 mars 2018
Vårdcentral invigde nya och större lokaler
Lyxigt med större och nyrenoverade lokaler, tyckte Mari-Kristin Ohlin, Catrin Gustafsson, Johanna Bergön och Susanne Dahlström som välkomnade invigningsbesökarna.
Lyxigt med större och nyrenoverade lokaler, tyckte Mari-Kristin Ohlin, Catrin Gustafsson, Johanna Bergön och Susanne Dahlström som välkomnade invigningsbesökarna. 
I lördags invigde Vårdcentralen Centrum i Växjö sina nyrenoverade lokaler. Efter att tidigare varit trångbodda så har lokalytan utökats från 800 till 1400 kvadratmeter.
– Ett välkommet tillskott för både personal och patienter. Det är positivt att det nu satsas på primärvården, säger avdelningschefen Marielle Wästermark Karlsson.


VÄXJÖ. Vårdcentralen Centrum finns kvar i Dockan-huset på Västra Esplanaden men ingången sker numera från innergården och invändigt är det en ny miljö som möter patienterna. Efter två år av planering och renovering kunde vårdcentralen i lördags visa upp de nya lokalerna för besökarna när det var dags för invigning.

– Vi är jätteglada över att få tillgång till större och bättre anpassade lokaler. Det känns lyxigt, berättade Mari-Kristin Ohlin, Catrin Gustafsson, Johanna Bergön och Susanne Dahlström som jobbar på vårdcentralen.

Vårdcentralen Centrum har länge varit trångbodda. Från att tidigare haft tillgång till 800 kvadratmeter så disponerar de nu över 1400 kvadratmeter, vilket är en efterlängtad förändring.

– Det säkerställer en god miljö för både personal och patienterna, säger avdelningschefen Marielle Wästermark Karlsson.

I dagsläget är 7700 patienter listade på Vårdcentralen Centrum.

– Men med Växjös växande befolkning så räknar vi med en ökad tillströmning de kommande åren. Med de här större lokalerna tar vi höjd inför framtida behov.

Från politiskt håll har det varit ett återkommande tema att det är primärvården som ska vara basen i svensk sjukvård. Mariella tycker att det är positivt att visionen nu även börjar omsättas i praktisk handling.

– Det har varit många ord och ganska lite verkstad. Så de här nya lokalerna ser vi som ett tecken på att visionerna börjar realiseras.

Regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S) klippte bandet och konstaterade i sitt invigningstal att det varit en lång process att få till de nya lokalerna men att det nu är glädjande att få ta del av resultatet.

– Det här innebär ett rejält lyft för vårdcentralen!

Hon menade också att vårdcentralerna kommer få en större betydelse då svensk sjukvård organiseras om och allt fler arbetsuppgifter flyttas över till primärvården.

– Vår strävan är att vården ska vara så nära människorna som möjligt.  Primärvården kommer därför få fler uppgifter och behöver därmed också mer resurser. 

DAVID FÄRDIGH
Barnen tar ton

Barnkören, som vid första repetitionen består av Astrid Lindskog, Simon Berg, Ragnhild Holger, Emanuel Berg och Hedda Holgersson, tar sina första steg mot operascenen.

I sommar ger Smålandsoperan Bizets Carmen i Åseda Folkets park. Operan är förvisso ingen berättelse för barn. Men en barnkör är med och i veckan träffades de för en första repetition.
Läs mer...
Samspel och biologisk mångfald
180526
Den biologiska mångfaldens dag vill påminna oss om vårt beroende av fungerande ekosystem. Dagen uppmärksammas på många sätt. I Ormesberga en bit utanför Ör bjöd Jenny och Tobias Ivarsson in till en helg i mångfaldens tecken. Och nog bjöd dagarna på mångfald. Inte minst i småkrypens värld.

Läs mer...
Spännande sommarkonsert
180526
Om en dryg vecka kan man fira in sommaren med en spännande och varierad konsert i Växjö domkyrka. I centrum står den Zoltán Kodálys kraftfulla Psalmus hungaricus men konserten har också plats för mer somriga körklassiker.
Läs mer...
Om jakt och fiske i Älghult
180526
I samband med Uppvidinge natur- och kulturrunda öppnade Älghults hembygdsförening i helgen sommarens utställning. I år vänder föreningen blicken mot jakt och fiske.
Läs mer...
> I tidningspojkarnas värld (180525)
> Tonsatt målning (180524)
> Elever bjuder på triss i musik (180522)
> Mångsidig man firar 200 år (180519)
> Musikalisk utflykt i tid och rum (180518)
> Musica Vitae spelar Fanny på stan (180517)
> Lyfter fram handens kunskap (180513)
> Musiken växer ur dansen (180513)
> Sexton strängar lockar barnen att smaka på språket (180512)
> Textilt hantverk till lust och nytta (180511)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen

Ta del av våra nya användarvillkor.

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.